Psikoloğa deliler mi gider?-“Kendimi hic iyi hissetmiyorum. Kafam cok karışık..”
-“Bir psikoloğa gorun istersen.”
-“Sensin deli.”
-“Delilik değil ki bu. Konuşursun, rahatlarsın hem.”
-“Aksam vakti elimi kana bulatma bak.”
....
-“Gidecek misin?”
-“Tamam tamam. Senin dediğin olsun. Tanıdığın psikolog var mı? Ucreti ne kadar?”
-“Var var. ... tl.”
-“Sadece konuşacağız yani.”
-“Evet, yardımcı olur mutlaka.”
-“Ohoooo, iki muhabbete ... tl mi olur? O versin bana ... tl, bak ben neler anlatıyorum”
Eminim psikolog tavsiye edilen pek cok kişi bu diyaloğa benzer tepkiler vermiştir. Bu yaygın bir duşunce ne yazık ki. Psikoloğa gitmeye hala gunumuzde hakaret gibi bakan insanlar var. Sağlık denince akla beden sağlığı geliyor cunku. Oysaki kendimizi sadece bedensel olarak kotu hissetmeyiz. Hemen hemen hepimiz yaşamımız boyunca depresyon, kaygı bozuklukları, yeme bozuklukları, aile ici catışmalar ve iletişim sorunları, boşanma, kayıplar, cocuklarımızla ilgili sorunlar, yas gibi zorlayıcı yaşam olaylarıyla karşı karşıya kalmışızdır. Bazen olur ki, yaşamımızda karşılaştığımız bu zor durumlar karşısında ne yapacağımızı bilemeyiz. Bazen kararsız kalır, bazen acı cekeriz. Bazen yapmak istemediğimiz tekrarlayan davranışların esiri oluruz. Bazen karşılaşma ihtimalimiz olan bazı olaylarla ilgili oyle kaygılanırız ki, bedensel duyumlarımızı kontrol edemeyiz.
Her şeyin daha zor olduğu boyle zamanlarda yardım istemek guc olabilir, sorunlar cozumsuz ve karmaşık gorunebilir. Hatta cozum yanı başınızdayken bile gormek mumkun olmayabilir. Aslında daha oncesinden, bir şekilde sorunlarınızın ustesinden gelmişsinizdir. Sadece yeniden bu yeteneğinizin farkına varmak, kendi ışığınızı gormek ve kullanmak icin desteğe ihtiyacınız vardır.
Şuanda bu yazıyı okuduğunuza gore, sorunlarınız yaşamınızı olumsuz yonde etkilemeye ve caresizlik duygusunu yaşamaya başlamış olabilirsiniz. Elbette psikolojik yardım almaya ihtiyac duymak ve bu doğrultuda ilk adımı atmak zor bir surectir. Cesaretinizi yarın topladığınızda, daha uzun ve zorlu bir iyileşme sureci sizi bekliyor olabilir… Yeniden gucunuzu toplamak, hayata dimdik ve gulumseyerek bakabilmek icin ihtiyacınız olan desteği almaktan cekinmeyin. Bu tıpkı başınız ağrıdığında, bir doktora gitmekle aynı şeydir.
Siz siz olun, yaşamınızda karşılaştığınız zorluklara kendinizi mahkûm edecek kadar DELİ OLMAYIN!
Alan mezunu, alanında tecrubeli, gerekli eğitimleri almış yetkin birine başvurup işbirliğinden faydalanarak icinden cıkamadığınız sorunlara cozum bulun.
Kim bilir belki de sorunlarınızla etkili bir şekilde baş etmeye başladığınızda, Guzide hanım "Ben sorunumla yıllardır boşuna yaşamışım. Yıllardır nerelerdeydiniz!"diyen bircok danışanımdan biri olabilirsiniz
[h=2]İzmir Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Psikoloğa deliler mi gider?
Sağlık0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Psikoloğa deliler mi gider?