Pure Beauty ile ilgili eskiden hatrı sayılır miktarda paylaşım yapılmış ancak alt markası Peripera ile ilgili pek fazla kullanıcı yorumu bulamadım internette.
Size bu markayla ilgili başıma geleni anlatmak istiyorum.
Normalde kuru bir cildim vardır, dermatit tedavisi gordum ve duzeldi. Yani ozetle cildimin hicbir sorunu yok.
Bakım olarak Avène urunleri kullanıyorum uzun yıllardır. Cok memnunum. Makyaj rutinimse Kryolan fondoten (goz altı kapatıcısı niyetine kullanıyorum, tum yuz değil, cunku kıvamı ve pigmenti ideal), goz kalemi, rimel, aydınlatıcı ve allık genelde. Gece temizliğe ve neme cok dikkat ettiğim icin sabahları - regl donemimde bile - genelde bebek gibi uyanırım (eğer cok susuz kalmadıysam).
Bir gun Watsons'ın birinde bu Peripera Milk Blur Face Primer urununu gordum, elime denedim, cok hoşuma gitti. Normalde makyaj bazı kullanmam, gereksiz bulurum. Şeytan durttu. Gittim başka bi gun bi daha denedim. İnternetten araştırdım, cok kullanan olmadığı icin kayda değer bir yorum gormedim. En son dedim ki sarısından (Banana) alayım, tamam. Aldıktan 1 hafta sonra kısmet oldu kullanması. Sadece 1 kere fındık tanesinden az kullandım. İşe gittim, eve geldim yıkadım yattım. Sabah fotoda gorduğunuz şekilde uyandım. İnanılmaz bir kaşıntı, her yer cıbandan hallice. Annem hemşire olduğu icin hemen mudahale etti, dermatoloğuma fotoğraf video attım, soylediği ilacları aldım. Hafifler gibi oldu derken uyuz gibi kaşıntı başladı bu kez. Acile gittim 3. sabah. Aynen ilaclara devam dedi. 4. sabah dermatoloğa gittim bu sefer, artık hafiflemeye başlamıştı. Başka kremler verdi.
O arada ben urunu aldığım Bilkent Watsons'a gittim 3.gun. Orada şikayet dilekcesi doldurdum. 8-10. gun oğrendim ki dilekce gitmemiş bile merkeze. Cunku onlardan ses cıkmayınca telefonla merkezi aradım, bu sefer gercek!! şikayet kaydı oluşturdum. Ertesi gun aradılar, urun iade olmaz ama değişim olur, mağazayı bilgilendireceğiz diye. Ben bi muşterimin suratını o halde gorsem inisiyatif alır iade alırım o urunu. Bu kadarcık vicdan beklerdim şahsen, olmadı. Değişim yaptım bi daha Watsons'dan alışveriş etmeyeceğime yemin ederek. Bu arada ilk gittiğimde eleman cok şaşırdı, "Peripera, Pure Beauty'nin alt markasıdır, biz de bunu cok satarız, şimdiye kadar hic boyle şikayet gelmedi" dedi. Ben o esnaya kadar bu iki marka arasındaki bağı bilmiyordum. Eve geldim hemen Pure Beauty'yi bi araştırdım ki.. Yuzunde cıbanlar cıkanlar, sivilce dolanlar.. İş arkadaşım bile bu markadan muzdarip olduğunu soyledi - benim gibi, tek kullanımda sadece.
Zaman aktı, cıbanlar fotoda gorduğunuz şekilde azaldı. Bir tek bıyık bolgem kaldı. Bu arada kesinlikle yuzume makyaj yapmadım bu donem onu da ekleyeyim. Derken o hafta bi sabah burun icim, burun altım, dudak ustum, cenem ucuklar icinde uyandım. Ucuk ama baş vermeyen tipte. Dokusu ucuk gibi putur putur milyon tane. Surdum ucuk kremlerini, dudağımdan biliyorum nasıl bi şey. Yahu gecmiyor. Gecmiyor. Gecmiyor. 15 gundur, belki de daha fazla, zaman kavramım kalmadı, bıyığımda ağda yanığı var gibi geziyorum. Tam azaldı diyorum tekrar hortluyor. Bu arada o kadar dikkatliyim ki ceşme suyuyla bile yıkamıyorum yuzumu. [Kesinlikle ten makyajı yapmadım bu beladan beri, biraz kendimi iyi hissetmek icin rimel, bazen de kalem suruyorum. Cıbanların ilk cıktığı sabah işe gitmek bile istemedim, ergenlikte bile sivilcelerimden utanmayan ben, rapor almak ve evde yatmak istedim. Gunlerce gerek olmadıkca sokağa cıkamadım utancımdan.]
Burun icimdeki ucuk gecti. Bu sefer cevresindekiler kaldı. Bıyıklarım bitik durumda. Beyaz tenli olduğum icin iz kalmasından korkuyorum zira cenemde sivilce izim var ergenlikten kalma mesela. Şu an cene altı-gıdıma kadar puturcuk doluyum. Hayatta cildimin vermeyeceği bi tepki. Oncesinde bebek gibiydi yuzum.
Once tuketici hakları derneğine şikayete, yetmezse dava acmaya hazırlanıyorum. Bu markayla boyle anılarınız varsa destek olabilirsiniz. Herkese iyi haftalar dilerim. NOT: Fotolarda sadece 15 Mart'ta ten makyajı var. Geri kalanlar hep makyajsız, gece yatmadan ya da sabah erkenden cekilen fotolar.