Rusya'nın saldırıları nedeniyle ulkelerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalılar, careyi farklı ulkelere sığınmakta buldu. "Ukrayna icin Evler" (Homes for Ukraine) programı kapsamında 100 binden fazla Ukraynalı, 6 ay boyunca İngiliz ailelerin misafiri oldu. Ancak onlardan bircoğu, 6 aylık kalışlarının sonuna geliyor ve gidecek hicbir yerlerinin olmadığını soyluyor. Guardian'ın haberine gore, Harkov bolgesinden 38 yaşındaki bir muhendis olan Nataliia Kozhushko ve ev sahibi Amy, 6 haftadır yeni bir ev sahibi arıyor ancak henuz bulamadılar. Kozhushko, nisan ayından beri Oxfordshire'daki Cropredy'de bir aileyle beraber yaşıyor, ancak ailenin koşulları değişti. Kozhushko'nun iş icin taşınması gerekiyor. Amy, "Facebook'ta guzel bir fotoğrafıyla onun icin ilan verdik ama tek bir kişi bile one cıkmadı. Ailemizin yaşadığı harika bir deneyim. Herhangi birinin Ukraynalı bir multeciye sunabilecek boş bir odası varsa, Nataliia ya da başka biri olsun, onlara olumlu yonlerin herhangi bir olumsuzluktan cok daha ağır bastığını soyleyebilirim." ifadelerini kullandı. Kozhushko da "Amy benim icin cok şey yaptı. İlk 6 hafta mumkun olduğunca cok bilgi almaya calıştık. Beni bircok yere goturdu; diş hekimi, doktor, banka hesabı acmaya. Koydeki insanlar cok yardımcı oldu. Bana kıyafet gonderdiler." dedi. İngilizce oğrenmeye başlayan ve tercuman olmayı isteyen soz konusu Ukraynalı multeci, Ukrayna'da kalan ağabeyi ve ailesinin durumundan endişe ediyor.