Herkese Merhaba,
2017 yılında mikroblading yaptırmak niyeti ile gittiğim guzellik salonu kaşlarıma dovme boyası kullanmış. Bunu cok sonradan, zamanla kaşlarım silinmeyince anladım.
Evde silebilmek icin bir suru yol denedim. Sirke, expigment, tca ancak hicbiri etki etmedi. Solusyonla sildirme işlemi yapmak icin gittiğim yer bana kaşlarımdaki boyanın solusyon ile silinemeyeceğini soyledi ve ozellikle doktor tarafından yapılacak işlem ile qswitch lazeri onerdi. Bu konuda cok araştırma yapmama rağmen yaptıranların pek fazla yorumuna rastlamadım bu sebepten uye olup benim gibi mağdurlara yardımcı olmak istedim.
Dun ilk seansıma gittim. Oncelikle acı kısmına değinmek isterim benim acı eşiğim yuksek olduğunda da olabilir ama dayanılmayacak bir acı değil zaten işlem cok kısa suruyor maksimum bir bucuk dakika. Yıllardır mental olarak yaşattığı acıdan bin kat iyi bence.

İşlem sonrasında kendi kaşlarımda bembeyaz oldu resmen kopuk sıkılmış gibiydi ve tabii ki kızarıklık oluştu.
Bolgeye buz uyguladıktan sonra kızarıklık ve kaşardaki beyazlık biraz daha gecti.
Guneş koruyucu surup mevsim şartları el verdiği icin kapişonumu kafama cekerek guneş ışığından kacındım.
Doktorum 4 saat sonra suyla temas edebileceğimi ve sonrasında istersem kaş farı kullanabileceğimi belirtti.
Tabii ki gunluk kremlerde de bepanthol gibi bolgeye surmemi soyledi.
Calıştığım icin ertesi gun kaş farı kullanarak gunluk yaşamıma devam edebildim. Ancak işlem sonrası kesinlikle biraz sıkıntılı kimsenin sizi oyle gormesini istemezsiniz
Kaşlardaki beyazlığın 3_4 hafta sonra tamamen gececeğini belirtti doktor.
Şimdilik boya olan yerlerde kızarıklık var tıpkı tam iyileşmemiş yaranızın kabuğunu kazıdığınızda altının kızarık olması gibi. Kaşlarım da bolge bolge koklerinden beyaz.
Umarım iyi sonuclar elde ederim. Buradan benim gibi mağdurlara da bir nebze de olsa yol gostermiş olurum.
İki ay sonra gelişmeleri yazacağım.