Psikiyatrik ilacların kullanımıPsikiyatrik ilaclar
Psikiyatri ilacları da diğer tıp dallarında verilen ilaclar gibidir
Hepsinin etkisi ve yan etkisi vardır
Psikiyatri ilacları mutlaka doktor tarafından verilmesi gereken ilaclardır
Komşuma iyi geldi bana da iyi gelir yada eşim kullanıyor bende kullanayım şeklinde ki duşunceler yanlıştır
Psikiyatri ilaclarının yan etkileri doza bağlı olup
Halk arasın da ki yaygın inanışın tersine hepsi uyuşukluk ve uyku hali yapmaz
Bunun tam tersi canlandıran enerji veren psikiyatri ilacları da mevcuttur
Gene halk arasında ki yanlış inanışın aksine bu ilaclar doktor tarafından verildiği ve doktor takibinde kullanıldığı zaman alışkanlık yapan ilaclar değildir
Gerektiğinde cocuklarda gerektiğinde erişkinlerde kullanılmaktadır
Antibiyotikleri cocuklara verirken nasıl doktor kontrolunde veriyorsak
Bu ilacları da doktor kontrolunde verdiğimizde bir sorun olmayacaktır
İlacların icinde ki bilgiler yada komşularımızın, yakınlarımızın sozleri ile kafamız karıştığında mutlaka acıp doktora sormalıyız
İlaclar kullanılması gerektiği zaman kullanılmalı, ihtiyac olmadığı zaman kesilmelidir
Yeterli sure ve yeterli dozda kullanıldıkları zaman zararları olmayacak tam tersine sorunu ortadan kaldırdıkları icin faydalı olacaklardır
Psikiyatrik hastalıklarında diğer hastalıklar gibi bir hastalık olduğu unutulmamalı
Ben zayıf birisi miyim ilacsız bunu yenemez miyim duşuncesine kapılmamalıdır
Zaten ilacsız atlatılacak olsa doktorların ilac onermeyeceği terapi ve onerlerle ile bu hastalıkları tedavi yoluna gidecekleri goz ardı edilmemelidir
İlac kullanılması gerektiği zaman kullanmamak hastalığın surmesine ve ilerde tedavinin daha zorlaşmasına neden olabileceği gibi bizim de bu sure icinde sıkıntı yaşamamıza yol acacaktır
Hastalığımız tam olarak iyileşmeden belirtilerin ortadan kalkması ile ben artık iyi oldum diyerek ilacı kesmek hastalığın daha sonra tekrar cıkmasına sebep olacaktır
Psikiyatriste gittiğimizde başka kullandığımız ilaclar varsa onları ve başka hastalıklarımızı da soylemek sonucta daha sağlıklı ilac kullanmamızı sağlayacaktır
Hastalıksız gunler dileğiyle

[h=2]İstanbul Psikiyatri uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]