Merhaba kasımda 80 le cıktığım bu yolda 11 mart yani bugun 66'yım yolu yarıladım sonuna yani 55 e on bir kilocuk daha kaldı.

Kilo aldığımın farkında değildim hep bir cips den ne olur şu bir dilimden ne olur diye diye 80e merdiven dayamıştım.
Herkesin cok kilo aldın lafları bile aman ne olacak bir daha mı gelcem dunyaya onu yeme bunu yeme diyordum.
ve hic kilo verme cabasına girmemiştim bana gore diyet cok sacma sapan birşeydi ve hala oyle bir listeye bağlı kalmak.
Abimin 'balina' kardeşimin 'şişko' annemin cok kilo aldın yeme şunları samimi olduğum arkilermin 'cok kilo almışssın' akrabalrımın 'nolmuş sana boyle' laflarına bile takmıyordum kendimle o kadar barışıktım
Bir gun abimle konuşuyorduk el terleme problemim var ameliyat olcam bi 5000 tl versene demiştim şakasına o da kilodan terliyor zayıfla gecer demişti bende zayıfkende terliyordu ne alakası var falan derken neyse cok uzatmim bir muhabbet gecti iddiaya girdik sen zayıfla gecmzse el terlemen 5 bin tl vericem sana dedi. Bende tamam dedim. bir kac gun spor yaptım ama yediklerimden taviz vermedim vazgecemedim abur cubur dan hamur işinden. oyle kapandı gitti.
Tartıda 80i gectiğimi gorunce bu sefer bir daha mı gelicem dunyaya cumlesi tersi calmaya başladı beynimde niye zayıf olmim herkes gibi dedim. bir sabah kahvaltıda annem cok şeker atıyorsun bırak şunu diye cıkışından sonra o gun bugundur cayı şekersiz ictim ve cayla pek aram olmadığı icin kahvaltıdan kahvaltıya pek zorlanmadım alıştım. bir listeye bağlı olarak diyet yapmak bana gore değildi evet ama yediklerimi azaltarak dikkat ederek abur cuburu keserek de yapabilirdim bunu nitekimde oyle yaptım. 1 ay sonra gidip tartı aldım tartıya cıktığımda 75 olmuştum bile. ve hergun tartıldım. kendimi 55 olucam diye şartlamadım her hafta 1 kilo vericem yada her tartya cıktığımda 100 gramda olsa bir duşuk gorucem diye şartladım. ve 14 kilo gitti mahalledekiler cok kilo vermişşsin. nasıl yaptın . cok guzel olmuşssun vs cumleleri motivasyonumu dahada arttırıyor. inş hedefe ulaşırım geri almamak uzere.

Bu arada yine abimle iddiaya girdik mayısta 55 kilo olursam bir maaşını vericek.