Antalya'da 22 yaşındaki Osman Koc, gunde ortalama 90 kilometre bisiklet surerek, diyet yapmadan 15 ayda 133 kilodan 73 kiloya duştu - Bisiklet sporunu artık profesyonel şekilde yapmaya karar veren Koc: - "Uzun suredir goruşmediğim arkadaşlarım beni tanıyamıyor. Sağlığımı, formumu bisiklete borclu olduğumu soyluyorum"
Antalya (AA) - SULEYMAN ELCİN - Antalya'da fazla kiloları nedeniyle iş ve ozel hayatında zorluklar yaşayan 22 yaşındaki Osman Koc, bisiklet surerek 15 ayda 60 kilo zayıfladı.
Mermer ustası 22 yaşındaki Osman Koc, surekli "hazır yemek" tarzı beslenme ve tatlı bağımlılığı nedeniyle hızla kilo almaya başladı. Gunde ortalama 4 ekmek ve en az 2 kilogram tatlı yiyen Koc, 22 yaşına ulaştığında tartıda 133 kiloyu gordu.
Koc'un hayatı yaklaşık 15 ay once bisiklete binmeye başlamasıyla değişti. O yaşa kadar kilolarını kafasına takmayan ve hayatla barışık olan Koc, katıldığı bisiklet grubunda istediği performansı sergileyemeyince zayıflamaya karar verdi.
- Gunde 90 kilometre bisiklet suruyor
Gunde ortalama 90 kilometre bisiklet suren Koc, diyet yapmadan hızla kilo kaybetmeye başladı. Koc, 15 ayda 60 kilo vererek 73 kiloya duştu.
Koc, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bazen gunde 150 kilometre pedal cevirdiğini soyledi.
Bisikletin hayatına girmesiyle kilolarına bakışının değiştiğini dile getiren Koc, bisikletin hem sağlıklı hem de keyifli bir spor olduğuna dikkati cekti.
Kiloluyken iş ve ozel hayatında zorluklar yaşadığını anlatan Koc, "Arkadaşlarım ve ailem de zayıflamam yonunde baskı uyguluyordu. 'Ameliyat ol' tavsiyesinde bulunanlar oldu ancak kabul etmedim. Bisikletim sayesinde kilo vereceğime inandım. Hem zevk aldığım bir spordu hem de sağlığıma kavuşturdu. Cok mutluyum" dedi.
- "Bisiklet hayatımın bir parcası gibi"
Diyet yapmadan kilo vermenin ayrı bir mutluluk olduğunu belirten Koc, şoyle konuştu:
"Bisiklet hayatımın bir parcası gibi. Her yere onunla gidiyorum. Yeni tanıştığım arkadaşlarıma eski fotoğraflarımı gosterince inanamıyorlar. Uzun suredir goruşmediğim arkadaşlarım beni tanıyamıyor. Sağlığımı, formumu, bisiklete borclu olduğumu soyluyorum. Bisiklete binerek kilo verdiğimi duyan yaklaşık 10 arkadaşım da bisiklet alarak surmeye başladı. Onların da kısa surede kilo vereceğine inanıyorum."
Zayıfladıktan sonra daha sosyal hale geldiğini ifade eden Koc, bisiklet sporunu profesyonel şekilde yapmak istediğini ve goruştuğu bazı bisiklet kuluplerinin kendisine olumlu yanıt verdiğini kaydetti.
Kaynak.Radikal...