zayıflamaya başlarken başta buyuk kararlılıkla başladım yani buyuk inancla enaz 15 kilo vermeliyim diyordum kendi kendime.başları bayağı zorlandım ama daha sonraları midem kuculdu ve kendimi hic diyette hissetmedim bile.

ilk olarak dedim kahvaltıda ve yemeklerde hem ekmeği hemde yiyecekleri cok az yiyeceğim diye.

kahvaltıda sadece bir dilim ekmek 3-4 zeytin bol bol sınırsız ciğ sebze (yani domates,salatalık,maydonoz v.b),bir ince dilim peynir ve yanında bir bardak yeşil cay ictim.
aradan iki saat gectiğinde ise bir porsiyon meyvenin yanında 2-3 kaşık kadar yoğurt yedim.bundan 2 saat sonra ise az yağlı sebze yada haşlanmış et yemeği (tavuk,balık yada kırmızı et) (4-5 kaşık kadar yani 1 kucuk kase civarı)
bi iki saat sonra yine meyve ve yoğurt yedim ki hem ac kalmadan zayıflayayım hem de metobolizmam hızlı calışsın diye.bi 2 saat sonra tekrar aynı şekilde akşam yemeği yedim.yanında hic yağsız nar ekşili limonlu yada sirkeli salata istediğim miktarda yedim.
yemekten sonra soda yada yeşil cay ictim.
yemekten 2 saat sonra ise bir porsiyon meyve daha yiyerek tamamladım ve tabiiki gunde 1 saat yuruyuş ve jimnastik hareketleri de yaptım.benim asıl derdim basendi. o sorunu da yuruyuş ve pedal cevirmeyle cozdum. tatlı ve abur cubur hic yemedim..

30 mart 2009da başladığımda kilom 68di ve haziranın sonuna kadar 58 kiloya indim.haziranın 10undan 30una kadar kilo kaybı olmadı.daha sonra ise kilo verme hızı yavaşladı yani oncekine gore daha yavaş kilo verdim.ramazanda bile oruc tutarak zayıfladım.okullar 28 eylulde acıldığında 51 kiloydum ve herkes şok gecirmişti beni gorduğunde.

Bu arada yaşım 20 boyum ise 1.64 m

zorlu bir iş ama ben şunu anladım ki inanmayınca insanın başaramayacağı iş yok yeterki kendine inansın.ben şimdi diyorumki iyiki bu kararı zamanında vermişim ve kendime inanmışım.gercekten başarılıyor ..
sevgilerimle :hooray: