burada yazılanları okuyunca ben de kendi hikayemi paylaşmak istedim. aslında daha yolun başındayım ama corbada benim de tuzum bulunsun.

ben liseden hatta belki de ortaokuldan beri hep balık eti kıvamında yaşıyorum. daha oncesinde zayıf bir cocuktum diyebilirim. universiteye başladıktan sonra evden ayrılıp başka şehire gelince yeme aşılkanlığım da cığrından cıktı surekli uc-beş kilo alıp verdim. normalde 58-59 civarında dolaştım ama kendimi beğendiğim, kendimce ideal ağırlığım dediğim 52-54 civarıydı.
neyse aradan seneler geciyor ve ben hep nasıl olsa boyle de fena değilim diye diye saldım kendimi. bu yaz iyice abarttım. her goren de kilo aldığımı soyluyor zaten
bir arkadaşımın evinde bir ay kadar once tartıldım ve aklım başıma geldi. tam tamına 65.3 kg olmuştum. bu gidişe bir dur demenin vakti geldi diye duşundum. hayatımda ilk defa bu sayıyı gordum tartıda.
etrafımda ince insanlar gormeye de başlayınca 'ne oluyor yahu? ben neden boyle dolaşayım ki?' dedim ve işleri kontrol altına almaya karar verdim.
ilk iş kendime dijital bir baskul edimdim. gram gram takip etmek istiyordum kendimi.
neyse lafı cok uzattım.

hedefim şu: yıl başına 54 kg civarı girmek. kendimi zorlamadan gun gun yaşam stilimi değiştiriyorum şu anda. bu arada sozunu ettiğim 65 kg oğleden sonra tartıldığım ağırlığım.
sabah uyandıktan sonra kahvaltı oncesi gun icindekine gore yaklaşık bir kg daha hafif gosteriyor tartı.
şoyle bir mantık kurdum: yediklerimi biraz olsun azaltıp hareket miktarımı artırırsam mantıken zayıflamam gerekir.

bu arada gunde 15-20 dk hareket yapıyorum. şu herkesin bildiği ısınma hareketlerini 20-30 defa yapıyorum ve 30 kadar mekik cekiyorum. artık 20 dk boyunca ne denk gelirse. hehehhehe

aradan bir aya yakın bir sure gecti.
cok uzun oldu sanırım ama her şeyi paylaşmak istedim. bu arada sonuc ne mi oldu? dun sabah sevigili dostum baskulum 61.1 kg dedi bana.

ben de tamam o zaman yola devam dedim
not: dunden beri yeşil caya da merhaba dedim. hadi hayırlısı!