Merhaba arkadaşlar ben Şeyma, 21 yaşındayım. Buraya daha bugun uye oldum sizin hikayelerinizi okuyunca gercekten motive oldum ve ben de yazmak istedim.
Ergenlik donemine kadar cok zayıf bi cocuktum sonra birden kilo almaya başladım ve bu yaşıma kadar tombiş bir kız olarak geldim. Aslında boyum 1.78 olduğu icin kilomu taşıdığımı duşunuyordum yani cok kotu bi goruntum yoktu ama yine de ozguven sorunu yaşıyordum. Universite 3. sınıf oğrencisiyim bu arada. Universiteye gecene kadar pek sorun etmemiştim kilolarımı.
Neyse bundan bir kac ay evvel kilom 96-98 arasında değişiyordu ramazan ayında kilo aldığımı hissettim ve tartıya cıktığımda tam 104 kiloydum. Temmuz ayında kuzenimin duğunu vardı onun icin alışverişe gittim ve uzerime kıyafet bulamadım tam 1 saat kabinde kıyafetlerle boğuştum orda karar verdim zayıflamaya. Duğunden sonra kendimi diyet fikrine alıştırmaya calıştım coğu kez bozdum. 18 Ağustosta kesin kararımı verdim ve sıkı bi diyete başladım.
Neler yaptığımdan bahsedeyim:
Sabahları şekersiz cay, bazen 1 cay bardağı yarım yağlı sut, peynir, zeytin, domates, salatalık, haşlanmış yumurta ve 2 dilim kepekli ekmek yiyorum, bazen kendime kepekli ekmeklerimle yağsız tost yapıyorum kaşarlı ya da sucuklu, tuz kullanmıyorum. Oğle yemeklerini meyve ya da sebze ya da diyet biskuvi, leblebi gibi şeylerle geciştiriyorum. Akşamları evde o gun ne yemek piştiyse azar azar yiyorum, makarnada salca, tuz ve yağ kullanmıyorum yoğurt ve pul biberle yiyorum ve cok az yiyorum. 18.00 dan sonra asla bir şey yemiyorum. Kola, gazoz gibi icecekleri, cikolata, cips, tatlı, cekirdek, biskuvi gibi yiyecekleri tamamen hayatımdan cıkardım. Her gun en az 2,5 litre su iciyorum. Diyete başladıktan 1 hafta sonra haşlanmış patates-yoğurt şok diyetini uyguladım 3 gunluk ama 3 gun dayanamadım 3. gun normal diyetime dondum. Gecen hafta da leblebi-limonlu su detoksunu uyguladım. Bu detoksta patates-yoğurt diyetinde zorlandığım kadar zorlanmadım ama o diyete gore daha az kilo kaybım oldu. Spor olarak da her gun 1 saat dans ediyorum daha cok oryantal ve roman havası.
Diyete başlayalı 1 ay 3 gun oldu ve bugun tartıldım 11 kilo vermişim cok mutluyum. İdeal kilom 67-68 o civar ve benim hedefim de ideal kiloma ulaşmak inşallah. Artık buradayım ara ara yazarım gelişmeleri. Birbirimize destek olmayı ihmal etmeyelim arkadaşlar.
Okuduğunuz icin teşekkurler.