Hayata gozlerimi actığımda 5,5 kiloymuşum ve normal doğumla olmuşum. :ecrin_bebek: Kaderim aslında kilolu olarak yazılmış ve bu yazıyı bozmaya calışmakla gecti omrum hala da oyle gidiyor.Tombul bir cocuk,genc kızdım.Bacaklarım hep kalındı,vucudum hep iriydi.
Lise son sınıftan 80 le mezun olurken universiteyi bitirip goreve başladığımda 88 kiloydum.O donemden sonra bilindk ve olumcul bir zayıflama ilacıyla (aptalca)hicbirşey yemeden ve olmeden 25 kilo verdim 2002de.88 kilodan 63 kiloya duşmuştum ve istediğim kıyafeti giyiyor kapriler taytlar badilerle dolaşıyordum harika bir duyguydu.
Duğunumde 63 kilo ile kuğu gibi bir gelindim.
Zayıflığın tadını,ozguvenini,havasını 2-3 yıl doyasıya yaşadım.Taki alerjiden dolayı vurulduğum o sayısız kortizona kadar her tarafım kabardı kulaklarım el kadar oldu.Sonrasında gecen zamana kilolarım da eklendi.evlendikten 5 yıl sonra yine 85 kiloydum.ve 85 kilo ile hamile kaldım :CuvCuv: .Hamile olunca da en ozel yemekler hem cevreden hem kendim ne bulduysam yedim.Hamileliğim 3 ay surunce 89 kiloya kadar cıkabildim eğer surseydi herhalde sınır tanımazdım :bbo: sonrasınd bebeğimin virus sebebiyle alınması gerekti ve 89 kilo ile duşuk yaptırdılar.o gece eve gelip tartıldığımda 87 kiloydum 2 kilo bebeğimle birlikte gitmişti
Ertesi sabah uyandığımda yenden hamile kalmaya ve tekrar herşeye baştan başlamaya karar verdim.Bu gune gelmek icin cok uğraştım hala da uğraşıyorum
Tarih:23 Ağustos 2009----87 kiloyum(1.73 boy)
Tarih:18 şubat 2010 ------67 kiloyum
aradan gecen 6 ay..yeni kıyafetler,mutlu bir insan ve tekrar kazanılmış enerji gencleşmiş hantallıktan 40 kaşında havasında kurtulmuş herkesin liseli kız gibisin dediği bir beden

İşe kendime dijital bir tartı almakla başladım,kk daki başarı hikayelerini okudum tek tek...ben neden yapamayayım.o aralarda burda acılan konudaki bir diyeti takip etmeye başladım ve hic bıkmadan hırsla devam ettim zaman gectikce bollaşan pantolonlarım artarken lopurdeyen kilolarım porleyen etleri azaldı
Diyet psikolojisinin baskısına girmemek icin once ne zaman acıktığımı tespit ettim.Herşeye saldırmadan ac kalabileceğim sure 2 saatti.Oğun ve ara oğunlerim arası hep 2 saat oldu hala da oyle.
Diyette beni başarıya goturen altın cumlelerden biri şu oldu:1 tabağın tadı neyse 1 lokmanın da tadı aynıdır.Cok canın cekmişse 1 lokma al aklında kalacağına damağında tadı kalsın
Bu duşunceyi aklımdan cıkarmadım,o gun karşılaştığım ve canımın cok cektiği bişey olursa 1 lokma ama sadece 1 lokma aldım ve dakikalarca ciğnedim.Ustune de 1 bardak sıcak su ictim biraz kesiyor o zaman.Hele kafanda da zayıf dal gibi olmak varsa yetiyor da artıyor bile.
Adet donemlerinde tatlı krizleri olacak derseniz kuru meyveler en buyuk yardımcımız olacak.Benim bu sayede tatlı krizine girdiğim gun cok az oldu.Ha tatlı krizini engellediğini duşunduğum onemli bir faktor sabahları ac karnına ictiğim 1-2 damla elma sirkeli ılık sudur.Elma sirkesinde bulunan krom bunu engelliyormuş.Bir donem yeşil cay-keten tohumu tableti kullandım vitamin tableti icinde omega 3 var onun da faydasını gordum.Yoğurt hergun 1 kase mutlaka yedim sut ve yoğurdun yağ yakımında etkili olduğunu duymuştum.Havuc ve muzu hic yemedim aralarda havucu salatalarıma az ekledim
Oğle protein akşam sebze tercih ettim
Bir donem beşi bir yerde ictim cok faydasını gordum yemekten once ac karnına icince iştahımı ciddi anlamda kesti ama artık tiksindim icemiyorum
67 kiloya kadar duştummm..dumesine de diyete başladığımda 44 beden olan ben 20 kilo vermiş olmama rağmen hala 42 bedendim.Burda cok sevdiğim 80 -89 topiğindeki yol arkadaşlarıma danıştığımda sporun eksik olduğunu anladım 15 gundur de aralıksız ve sıkı spora başladım ve etim sıkılaştı sanıyorum verdiğim kilolar ve 15 gun yoğun sporun ardından şu anda 38 bedene indim
Şu anda 67 kiloyum ve artık vucudm kilo vermemekte direniyor ancak ben de direniyorum.Duşebildiğim kadar duşup hamile kalmak hedefim.umarım sizlere de oykum faydalı olur.
Ben 80-89 topiğindeki canımarkadaşlarımın desteğini cok gordum diyet kk sız olmaz .bir topiğe hesap verirseniz diyetisyene falan gerek kalmıyor.
suyu cok icmeyi ,beyazları yememeyi yazmaya gerek bile duymuyorum.ornek bir menu yazayım
sabah
1 kibrit kutusu kadar peynir VEYA yumurta
3 zeytin
yeşillik domates
1dilim tahıllı ekmek
ara
meyve
oğle
1dilim ekmek
protein yemeği ve bol salata
ara
1 kase yoğurt