merhabalar benim hikayem biraz uzun olacak. oncelikle şunu belirteyim cocukken cok zayıf bir cocuktum. iştah şurupları beni mahvetti.ergenliğe girerken acayip yemeğe ve kilo almaya başladım. ama umrumda değildi. universitede ise durum değişti. zayıflama cayları falan derken 60 kiloya duştum. ama bir terslik vardı. kıyafet icinde zayıf duruyodum ama karnım acayip sarkmıştı. korse kullanarak işi hallediyodum. dışardan goren beyeniyodu ama aslını kimse bilmiyodu. bilincsiz diyet yuzunden 4 ayda cok kas kaybetmiş ve sırf yağ ve kemik kalmıştım. ama o zaman bunu farketmiyodum. sonra diyeti bırakınca yedim ve eskisinden berbat oldum. boyum 168 cm. şuanda 75 kiloyum.neyse evlendim falan. eşimde kiloya tahammul edemiyo. cok ağır konuşmaya beni uzmeye başldı. once koşu bandı aldık. ben koşmaya başladım. diyetede tabiki. ama 1 hafta koşup diyet yapıp 2 hafta yiyor ve spor yapmıyodum. kilom hep aynıydı. sıkılıyodum diyetten. ustelikte duztaban olduğum icin koşunca ayaklarım acayip acıyodu. sonrasında beni neyin rahatsız ettiğini buldum. diyet sozcuğu. diyette olmak beni acayip rahatsız ediyo ve daha cok pizza yemeğe itiyodu.1 hafta diyet yapıp sonra soluğu pizzacıda alıyodum. boyle gitmeyeceğini anladım. evet zayıflamaya ve diyet sozcuğunu hatayımdan cıkarmaya karar verdim. oncelikle canımın istediğini yiyecektim vr sporuda 2 saate cıkaracaktım gunluk. ve uygulamaya başladım. şimdi size neler yağtığımı anlatayım. sabah kalkınca eğer canım karbonhidratlı bişey istiyosa ya 2 kaşık kepek unu, biraz sut, 1 yumurta beyazı ve taze soğanı karıştırıp yağsız krep yapıp 1 kaşık lor peyniri ve az şekerli cayla yiyorum. yada yarım yufkadan yağsız ıspanaklı gozleme yapıp cayla iciyorum. yada klasik 1 haşlanmış yumurta, domates, 1 dilim kepek ekmeği yiyorum. peynirle aram yok. bazen yerim. ben sakarin asla kullanmam. yapay tatlandırıcılar ağızda tat bırakır ve bir sure sonra canın şekerli şeyler ister. bu yuzden az şeker kullanırım cayıma. zaten bi sabah cay iciyorum. zayıflayacağım diye hayatı kendime zindan etmenin anlamı yok. sonra kahvaltıdan 1 saat sonra 1 saatte 5 yada 5 bucuk km. hızlı yururum. ardından 1 meyve ve 3 badem yerim. badem yeme sebebim meyve hemen kana karışıp yağ olmasın diye. bazen kuru incir, kuru kayısıda yerim. canımın istediğine gore değişir. oğlen protein yerim. 150 gam tavuk olabilir. ton balığı olabilir. tavuk burger olabilir. sosis bile olabilir. bunlardan birini teflon tavada yağsız olarak soteliyorum ve bir dilim kepek ekmeğiyle yiyorum. bazen yanında 1 bardak expres corba icerim eğer canım isterse. ardından 1 saat tempolu yururum. ama yormam kendimi. 1 saatte 4 km falan yururum. sabahki gibi yuklenmem. akşam yemeğimde ise 1 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği yoğurt ve 1 dilim kepek ekmeği yerim. bazen yoğurduma haşlamış karnıbahar eklerim. acayip tok tutar. lif bonması resmen. sarımsakta koyuyorum cok lezzetli oluyo. akşam yemeğimi en gec 7 gibi yerim. saat 9 gibi 1 nescafe fincanı sutlu 1 kaşık şekerli turkkahvesi icerim. tatlı isteğimi keser hemen. bazen yanında iki tane diyet biskuvi yerim bazen yemem. bazen gece 11 gibi 1 meyve ve 2 badem yerim bazen yemem.
işte arkadaşlar bir gunum yaklaşık 3 haftadır boyle gecer. canım ne cekerse onu en masum hale getiririm. orneğin 100 gram yufka yaklaşık 125 kalori. canım gozleme isterse yağda kızartılıp kalori bombası olmuş gozleme yerine yarım yufkadan hazırlanmış yağsız ıspanaklı gozlemeden yerim. hem gozleme yerim hemde kilo almam. sorun yemeklerde değil onun nasıl pişirildiğinde. gecen canım kısır cekti. yağsız kısır yaptım. ayranla yedim. gayet sağlıklı oldu. dışarda ise tavuk şiş yerim. ızgara yerim. yanında ayranlı. colayı cıkardım hayatımdan. canım kek cekerse eğer kepek unlu tuzlu kek yapıyorum. kepek unu kup doğranmış patatesi, maydonozu kabartma tozunu, yumurtayı karıştırıp yağlı kağıtta pişiriyorum. fena olmuyo. orneğin yarın patlıcan, biber, patatesi 1 kaşık zeytinyağı ile fırında pişirip uzerine yağsız domayes sosu dokup yiyeceğim. boyle boyle sizde canınızın cektiğini yaratıcılığınızı kullanarak en masum şekilde yapabilirsiniz. sorun diyette. bunu unutmayın. atın diyet fikrini kafanızdan. ne isterseniz en az kalorili olarak yapın ve yiyin. korkmayın. ve spor. onu asla bırakmayın. ben 3 haftada 1 kilo vermiş gozukuyorum ama vucudum değişiyo. gobeğim toparlandı. birde ben mekik asla cekmiyorum. sadece koşarken mutlaka karın kaslarımıda sıkıp oyle koşuyorum. boyle daha cok fayda gordum. karın kasları aktif olarak calışıyor. birde haftada 2 gun 1 saate yakın dumbelle kol ve goğus icin ağırlık calışıyorum.
işte kardeşler yaptıklarım bunlar. ben yaptıklarıma guuveniyorum. zayıflayacağıma inanıyorum.