arkadaşlar,yazım moderator tarafından benzer olduğu icin kitlendi.ben de buraya yapıştırdım.
uzun zamandır o kadar canım sıkkındı ki kk ya bile bakamadım.ergenlik doneminden sonra aldığım kilolar universiteye gelmemle ikiye katlanmıştı.kilolu olanlar bilirler hergun yarın diyete gireceğim diyordum kendime ama bir turlu olmuyordu.2 gun sonra en fazla 10 gun sonra vazgeciyordum.
en sonunda baktım ki yedikce almaya devam ediyorum yani bir gun gelip de vincle evden cıkacağım;sağlık durumumu duşunerek,geleceğimi duşunerek beynimi diyete hazırlayıp diyet yapmaya başladım.21 gundur devam ediyorum ve bu sabah itibari ile 8 kg verdim.bu kadar hızlı vermeyi duşunmuyordum aslında ama sporla birlikte arada yuruyuş de yapınca boyle oldu.ben diyete başlarken ya da diyetteyken en cok ihtiyacım olan şey motivasyondu.buraya da belki bu yuzden yazıyorum.umarım birilerine yararlı olur.
uyguladığım diyetin ozel bir formulu yok.sabah kahvaltımı mutlaka yapıyorum(1 dilim kepek ekmeği eşliğinde).akşamları da az yağlı akdeniz mutfağından sebze ağırlıklı yemek yapıp bir porsiyon yiyorum.haftada 3 gun spor salonuna gidiyorum,diğer gunler akşamları 1 saat tempolu yuruyorum.programı oyle bir oturttum ki hayatıma,ben bile inanamıyorum
burdan benimle aynı kaderi paylaşan kilolu arkadaşlara şunu soylemek istiyorum.ben cok gec farkettim;vucudum spor istiyormuş,o yağlı yiyeceklere gercekten ihtiyac duymuyormuş.hareket olmadan kilo vermenin imkanı yok.akupunktur,tok tututucu ilaclar,lahana diyeti hepsini denedim ama sonuc alamadım ya da kalıcı olmadı.bu sefer cok farklı,hayatımın geri kalanını bu şekilde sağlıklı beslenerek devam ettirmek istiyorum.
henuz cok kilo vermedim ama zaten acelem de yok ideal kiloma ulaşana kadar biraz daha sıkı uygulayacağım diyeti sonra biraz daha hafifletmeyi duşunuyorum.inşaallah ideal kiloma ulaştığım gun de gelir de paylaşma imkanım olur.