merhaba bayanlar bu uzun bir yazı olacak cunku benim baya uzun ve inişli cıkışlı bir kilo gecmişim var. cocıkluğumdan beri genelde balık etliydim hep. cok zayıf değildim. boyum 1.64 8. sınıftan sonra uzamadı zaten hic
liseye başlayacağım sene 5 kilo falan aldım yazın ve 70 kilo civarıydım. hazırlık bitti,lise 1e başlarken 74-75 falandım surekli 2-3 haftalık diyetler yapar ve bırakırdım. tekrar alırdım. lise 2ye başlayacağım yaz 10 gunluk bir tatile gittik ve ben orada deli gibi yiyerek kilo aldım yine. tatilden donduğumuzde annem kardeşim ve beni bir akupunktur uzmanına goturdu.(kardeşim de kilolu) orada tartıya cıktık ve inanamadım 80 olmuştum.ilk defa 8i gormuştum kilomda. doktor bize glisemik indeks diyeti verdi ve o yaz 1.5 ayda 6 kilo falan verip 74le başladım lise2 ye kendim diyet yapmaya devam ediyordum ama cikolatayı cok cok severim ve kucucuk bu bundan bir şey olmaz falan diyerek yiyordum. akşamları da ders calışırken cubuk kraker yiyordum. ama okul acılalı 1 ay olmuş ben gram verememişim hala! lahana diyetine başladım ve bu direnci kıran o oldu.(seni seviyorum lahana) 2 haftada 69a duştum. ramazan bayramı vardı hatta o zaman akrabalarımız tebrik etmişti hep beni. ve ben daha sonra devam ettim diyetime. evde koşu bandı vardı 2-3 gunde bir falan 45dk-1 saat yuruyordum.lise 2 boyunca 65-66 civarında kaldım hep ama kemiklerim ince olduğundan sanırım daha zayıf gosteriyordum hep. 38-40 beden giyiyordum kendime guvenim gelmişti. lise3e başlayacağım yaz yuzmeye ağırlık vermiştim(yuzucuydum zaten) haftada 6 gun falan antremanım vardı ve vucudum bu spor duzenine alışmıştı. gelelim duşuş noktasına: lise 3e başladık ben yuzmeyi falan bıraktım tabi malum oss. dersane de cok yoğundu. biyoloji hocamız vardı dersanede surekli 'bu sene diyet falan yapmak yok test cozerken glikoz yakıcaksınız sonucta' derdi. ben de gaza geldim evet ya benim besine ihtiyacım var falan dedim bir de butun bir lise 2 boyunca fast-food,cikolata minimuma indirmiştim ve cok ozlemiştim. nasıl olsa sınavdan sonra veririm diyodum. bıraktım diyeti... o kadar hızlı kilo aldım ki size anlatamam. şoyle soyleyeyim bi cumartesi dersaneye giderken 38 beden bir beyaz pantolonum vardı onu giymiştim. ertesi hafta cumartesi onu giyecektim yine, duğmesini kapatamadım! o derece yani... bir de inatla tartılmıyordum. korktuğum icin. ramazan bayramında akrabalarımız bu sefer kilo almışsın demeye başladı. ama bu daha başlangıctı malesef ben deli gibi cikolata,pizza yemeye devam ettim. 66 kiloyken giydiğim pantolonlar bacaklarımdan bile cıkmıyordu artık. bir gun,sanırım kasım falandı tartıldım, ve inanamadım 92yi gordum tartıda daha 17 yaşındaydım. depresyona girdim zaten. ve vermem gereken kilolar o kadar gozumde buyudu ki bir turlu diyete giremiyordum eskisi gibi. yılbaşında sınıfca bir parti vermiştik kafede. benim giyecek hicbir şeyim yoktu. surekli xxl eşofmanlarla dolaşıyordum. annemle alışverişe gittik ve yalnızca 48 beden bir kot alabildim. kabinde o kadar ağladım ki... sonunda ossye girdik falan filan... mezuniyet balosuna da zorla gitmiştim. 92 kiloyla... diktirmiştik elbisemi. halbuki lise2de ne hayallerim vardı baloyla ilgili 38 beden cok guzel bir elbise giyecektim... universiteye başlayacağım yaz diyet ve spora başladım ama cok veremedim. istanbul'a geldiğimde 84 kiloydum. 1. sınıfta cok fazla diyet yapmadım. zaten yurtta surekli bir şeyler yiyorduk ama okula giderken cıktığım 15 dakikalık yokuş sebebiyle sanırım 80e duştum. 2. sınıfta lida kullanmaya başladım ama bıraktım hemen bende cok fazla yan etki yaptı. ev arkadaşım da kullandı benimle birlikte ve o 72den 56ya duştu lida sayesinde resmen kendim dışında herkese faydam vardı 3. sınıfa başlayacağım yaz cok da fazla bir şey yapmadım ama 77 kilo olmuştum.şu an 3. sınıfım. gecen hafta lahana diyetine başladım tekrar ve bugun tartıldığımda 73.3u gordum yıllar sonra. mezuniyet fotoğrafımı koyacağım buraya istediğim kiloya inince.inanamazsınız. 17 kilo verdiğim icin şu an bile cok fark var arada.
hazır bir kez daha bı kırılmayı yaşamışken 55e kadar devam etmeyi duşunuyorum. o zaman resimlerimi de koyacağım. hem 90 kiloda hem 55 kiloda bayanssulusmile