Oncelikle belirtmeliyim ki diyet başarı oykuleri benim yolumda cok buyuk yardımcım oldu.Motivasyonumu kaybettiğim zamanlar bu topiğe gelir ve başarı oykulerini okur ve daha azimli devam ederdim.
Hicbir zaman cok zayıf olmadım ama tartıda 78kg'yu gorduğumde naptım ben kendime diye sorma zorunluluğu hissettim.Kilo yuzunden toplumdan dıslanma,icime kapanma,ozguven sorunu yaşamadım.Cunku kilom fazlayken de aynı insanım azken de aynı insanım,eğer bu insanların bana olan bakış acılarını değiştiriyorsa bu onların acizliği diye duşunuyorum.
Fakat sizin de bildiğiniz gibi sağlık sorunları mutlaka ortaya cıkar fazla kiloda.Ben midemin başını yedim mesela.Sonra beğendiğim kıyafetleri alamamak,giydiğimde guzel gorunmemesi,sabah işe giderken fazlalık saklamak beni cok yordu.Neden daha iyisi olabilirken bununla yetineyim dedim ve diyet hakkında bir cok sey okudum,inceledim.
Diyetteyim ben diye duşunduğum zaman hakkaten zorluk yaşadım.Fakat duzgun beslenmeliyim,yeme duzenimi değiştirmeliyim diye duşunduğumde her şey daha kolay oldu.
İlk 2 hafta evet mide kuculene kadar eziyet yaşadım diyebilirim ama sonrasında zaten mide kuculuyor ve ufaktan alışmaya başlıyorsunuz yeni duzene.
Ekmeği sadece kahvaltıda 1 dilim kepekli olarak yedim.Yumurtamı,peynirimi,domatesimi,zeytinimi eksik etmedim.
Oğlen genelde sebze yemeği ve yoğurt veya tavuk,balık ızgara veya salata yedim.Akşama doğru ya bir tane meyva ya da bir avuc ceviz yedim.Akşam yemeğimi mutlaka 8den once yedim ve ne varsa aksam yemeğinde bir tabak yedim ekmeksiz.Yatmadan 2 saat once meyva yedim eğer cok acıkmışsam.
Ama bu surekli boyle gitmedi tabi.bir gun aburcubur veya yememem gereken bir sey yediysem ertesi gun daha dikkatli yiyip duzenimi oturttum.
Cok canım istediyse az yedim abartmadan ama yedim.
Adet donemi oncesi hepimiz fazlaca acıkıyoruz ozamanlar makarnaya ağırlık verdim,kırmızı et yedim ki gozum donup ne var ne yoksa yemeden dengeyi sağlamak icin.Gercekten işe de yaradı,tok hissettirdi ve sınırı aşmadım.
Ayrıca adet olduğum ilk gun tatlımı,cikolatamı hic ihmal etmedim.ama normal zamanlarda fazla yaklasmamaya calıstım.
Bu işin en kısa ozeti mideniz acımadan sofradan kalkmak.Bunu becerirseniz kesinlikle kilo probleminiz olmaz.Eğer ay cok yedim,ay midem acıdı sozlerini ust uste sarfediyorsanız bilin ki fazla kilonuz tamamen sizin sucunuz.
Spor hic yapmadım ama gezmeyi cok seviyorum o yuzden fazla evde oturan bir insan değilim.İşim akşama kadar masa başında oturmak ama iş cıkışı mutlaka gideceğim yerlere yuruyerek gidiyorum.
Ayrıca ilk bir iki haftada mucize yaşayıp aniden incecik olmayı beklemeyin.sabırlı olursanız o goruntunuze mutlaka ulaşırsınız zaten.
Bir de sen boyle cok tatlısın zayıflarsan cirkin olursun diyenlere aldanmayın,hicbir zaman oyle olmuyor.
Bu arada boyum 175.Diyetime başlarken 78 kiloydum su an 63 kiloyum.Bir kac kilo daha vermek istiyorum ama hala beynimi programlayamadım

Sizlere de bol şans arkadaşlar unutmayın kilo vermek sizin elinizde,sadece gercekten istediğinize karar verin.