Oncelikle burada yazdıklarımın hepsini bende yaptım.evet başlıyoruz.
70 kilodan 60 kiloya indim ve bu tuyoları kullanarak hala veriyorum.(160cm boy)

1)Doktora giderek tiroid,kan tahlili yaptırdım ,sonuclarım gayet iyiydi fakat iştahım kapanmamıştı.ozellikle adet donemlerinde deli gibi krize giriyordum ve bu donemlerinde en fazla balık yediğimi farkederek,kendime bitkisel omega 3 ve omega 6 iceren bir balık yağı aldım.iştahım kapandı.
artık saldırmıyorum yemeklere.SONUC:kendinizi iyi dinleyin en cok hangi yiyeceklere karşı kriz yaşadığınızı bulun ayrıca bu yiyeceklerin ana maddelerini araştırarak belkide vucudunuzdaki sizi krize sokan yiyecekleri bulabilirsiniz.

2)mideniz sağlamsa eğer az yağlı sut koyarak neskafe yada sevdiğiniz bir kahve ceşidini ŞEKERSİZ olarak yemeklerden once icin.acayip iştah kesiyor ve kahve, sindirimi hızlandırmasının otesinde yağ yakımını hızlandırıyor.NOT:selulit yapar diye korkmayın eğer spor yapıyorsanız problem yok.yada hareketli biri iseniz.

3)yemeklerde yağ oranını nasıl ayarlayacağız.ozellikle zeytinyağı,fındık yağı kullanın.eğer bunları sevmiyorsanız aycicek yağı,gereken yerlerde de tereyağı kullanılabilir.ama sakın kanola,margarin,soya yağlarını kullanmayın.araştırarak soyluyorum ayrıca uyguluyorum.

4)yağ oranına gelince:sebze yemeklerinde 1kg sebze yemeğine dolu dolu 2 yemek kaşığı yağ koyun.Etli yemekler de ise genelde yağ koymuyorum.etin kendi yağı ile pişiriyorum.

5)fındık,fıstık meselesine gelince gunde en fazla 3 adet ceviz YA DA 5 adet badem YA DA 5 adet fındık,fıstık yenilebilir.Ama bunları oturup hepsini beraber yerseniz kilo alırsınız.

6)Geldik hamur işlerine:normalde hicbir şekilde hamur işi yememek gerekiyor.fakat cok canınız cekti ve yemezseniz orada oleceğinizi duşunuyorsunuz.o zaman 2 kibrit kutusu buyukluğunde(en fazla)yiyebilirsiniz.ama bu borek yada her neyse bu oranda yediğinizde o gun yiyeceğiniz 1 dilim ekmeği iptal edin cunku 2 kibrit kutusu olcusunde yediğiniz borek 1 dilim ekmeğe tekabul ediyor.

7)ben genelde ekmeğimi dilimli ve paketli ekmeklerden seciyorum.bu sayede ne kadar dilim ekmek yediğimi gorebiliyorum.

8)akşamları yatmadan 3 saat once yemek yemeğe dikkat edin.mesela gece 3 te yatıyorsanız 12 de yediğiniz yemek size kilo aldırmaz.kendinizi lutfen ac bırakmayın

9)asitli icecekleri unutun.ben asitli icecek yerine maden suyu icmeyi alışkanlık haline getirdim.onceleri meyvelileri tercih ediyordum.ama bunlar da şekerli olduğu icin sade maden suyuna geciş yapabildim.gunde 3 tane icilmesinde problem yok.4 tanede olabilir ama sabah kalktığınızda cok susarsınız.SONUC:gazoz,kola,fanta yok.maden suyu sizin en sevdiğiniz asitli icecek olmalı.

10)dondurma yiyebilirsiniz.sade yada meyveli yediğiniz dondurmadan 2 top,cikolatalı pek tercih etmeyin ama illa yiyecekseniz 1 top gayet tatmin edici olabilir.NOT:gercek dondurma yiyin.markatten alınan bol kremşantili değil.

11)cikolatayı nasıl yiyoruz:ben kahvenin yanında stick şeklinde olan bitter cikolatalardan ve 46 kalori yazanlardan tercih ediyorum.ısırarak değil yavaş yavaş emerek 2 adet yiyorum.bitter sevmiyorsanız sutlulerden 1 yada 1,5 tane yiyebilirsiniz.ayrıca cikolataları sanki biri elinizden kacırıyormuş gibi yemeyin.actınız paketi bir ısrık aldınız ağzınızda yavaşca emerek yediniz.sonra paketi kapatın kenara koyun.o sizin paketiniz yarın bir ısırık daha alırsınız.kimse elinizden kacırmıyor ya.

12)ekmek ne kadar yemeliyiz ben 4 dilimden fazla yemiyorum.fakat o gun sadece sebze yemeği varsa ve abur cubur yememişsem.siz alışana kadar 5-6 dilim yiyebilirsiniz.kendinizi ekmeksiz bırakmayın.midenin suyunu alır, sindrimi kolaylaştırır.
COK ONEMLİ NOKTA:2 kup şeker= 1 dilim ekmek demektir.
2 dolu dolu yemek kaşığı pilav =1 dilim ekmek demektir
3 dolu dolu yemek kaşığı makarna =1 dilim ekmek demektir
ustte bahsettiğim 46 kalorilik stick cikolatalardan 2 tane yemek= 1dilim ekmek demektir.

13)ekmek hesabınızı iyi bilin.fazla aşmamaya calışın.

14)en iyi diyet yemeği kocaman bir salatadır.salataya 1 yemek kaşığı zeytin yağı ayrıca dilediğiniz kadar sirke,nar ekşisi,tuz,limon koyabilirsiniz.ustune suzme yoğurt da gezdirebilirsiniz.cok lezzetli oluyor.ayrıca salatanızın ustune tavuk yada kofte yada balık koyarak lezzetli bir şekilde yiyebilirsiniz.
yedikten sonra sizi cok tatmin edecek ve ne kadar cok doyduğunuza siz şaşıracaksınız.SONUC:hic kilo almadınız.neredeyse sıfır kalori diyebilirim.NOT:yağı fazla kacırmayın.

15)dilediğiniz kadar şekersiz kahve,cay,bitki cayı icebilirsiniz.size odem attırcı cay formulu vereyim.ben her akşam 2 bardak icmeye calışıyorum ve acayip tuvalete cıkıyorum ve hafifliyorum.
yeşil cay
mate
biberiye
kekik
rezene
funda yaprağı

bu bitkileri aktarda rahatca bulabilirsiniz.yeşil cay her zamn iki katı olacak bicimde hepsini bir kapta iyice karıştırın.iceceğiniz zaman bardağınıza bir miktar koyun ve ustune sıcak su dokun 4-5 dak kadar demlenince icin gitsin.valla ilk başta tadı berbat fakat ben alıştım bir şekilde iciyorum.cunku vucudum cok odem yapıyor bunu icince eğer 2-3 kez idrara cıktıysanız kesin 500 gr daha vermişsinizdir cunku ben veriyorum.ONEMLİ NOKTA:bu bitkilerden biri tansiyonunuzu etkiliyorsa o bitki cıkarın ve karışıma devam edin.

16)gunluk su icmeye dikkat edin.miktarı belirlemeya gerek yok ben denedim cok zor oluyor.ama şoyle bir yontem geliştirdim.evde birinin su ictiğini gorduyseniz hemen peşinden gidip bende iceyim bari deyip su ictim yada mesela annem tam su icecek bardağı doldurunca "anne ben daha cok susadım" diye elinden kapıp iciyordumyada tam biri doldururken "bana da doldururmusun" diye yalvaran bakışlarla istiyordum ve bu sayede sanki gercekten susamış gibi hissedip onume zorunlu gelen suyu icmek zorunda kalıyordum

17)meyve konusunda cok dikkat etmedim acıkcası.mesela muz yemeyin kilo aldırır derler alakası yok bazen gunde 2 tane yerim.bir problem yok yani.

18)yoğurt,sut konusunda da genelde yağsız tercih edin

19)birazcık sabredin alışınca herşey cok guzel olacak ve kiloyu vermeye başlayınca kendinizi o kadar guvenli hissedeceksiniz ki.kendinizi seveceksiniz ve etrafa gulucukler sacmaya başlayacaksınız.

20)sakın her gun tartılmayın moralinizi bozmayın.haftada bir yada cok merak ediyorsanız 3-4 gunde bir tartılın.

21)İLK 2 HAFTA HİC KİLO VERMEDİM.sonrasında hızlıca vereceksiniz.

22)şimdilik bu kadar. size kolay gelsin.moralinizi bozmayın.azmedin ve sabredin.

23)en guzeli de ne biliyormusunuz daha kucuk beden ve yeni yeni kıyafetler satın alabilmek

yiyecekler hakkında ve bazı yiyeceklerin kac dilim ekmeğe tekabul ettiğini oğrenmek icin sorabilirsiniz.