Merhaba ben geldiiiiiiim! Kilo verme yontemimi sizinle paylaşmak istedim. :sm_cool:

daha once yediklerime dikkat ettiğimi sanmama rağmen sonuc alamıyordum.hicbir zaman diyet listelerine de bağlı kalamadım.

yaklaşık 1 ay once kendime kucuk bir not defteri yaptım. her oğun ne yediysem hemen not alıyorum ve hemen altına kalorilerini hesaplayıp yazıyorum. gun sonunda da topluyorum. aldığım kalori miktarını kolayca kontrol altında tutabiliyorum. bu sayede 1 ayda yaklaşık 4 kilo verdim :dance:

bu yontemi uygulayabilmek icin once, bazal metabolizma hızımı, yani 1 gun icin tamamen istirahat halindeyken harcadığım kalori miktarını hesapladım internetten. sonra da her gun bu kalorinin altında almaya calıştım.
hicbir aktivite yapmadan, bazal metabolizmamın harcadığı gunluk enerji yaklaşık 1600 kalori cıktı. ben de aldığım kaloriyi gunluk 1200-1300 kalori arasında tutmaya calışıyorum, boylece vucudumun depolarından kullanması icin yaklaşık 300 kalorilik bir acık yaratmış oluyorum her gun. duşunun bu sadece dinlenme pozisyonunda yarattığım kalori acığı. bir de gunluk aktivitelerimle ve sporla harcadığım kalorileri eklersek depolarımdan daha cok harcıyorum demektir.

benim icin bu yontemin en iyi avantajı kalorileri somutlaştırmak oldu. yoksa kafamdan yaptığım hesaplar her havada kalıyordu. yada ben az yiyeceğim diye oturuyordum ya sofraya, ne kadar cok yesem de az yemiş gibi hissediyordum.
bu gerceği de ilk başlarda keşfettim, ben az yediğimi sanarken bakıyordum ki defterim hic oyle demiyor :sm_confused: bu sayede yediklerime ceki duzen vermeyi başardım a.s
haftada bir gun filan kacamağım oluyor bazen, aşıyorum kalori sınırımı, ama ertesi gunlerde onu telafi etmeye calışıyorum. herşey elimde somut şekilde gorulduğu icin kolay oluyor bu da.

bu yontemi kullanırken inanın ac da kalmadım, hicbirşeyi de tamamen kesmedim. kalori hakkımı sevdiğim şeyleri yiyerek kullandım.
orneğin bugun kahvaltıda 375 kalori aldım. akşam da yaklaşık 650 kalorilik bir yemek yiyeceğimi biliyorum. oğlen alacağım kaloriyi de ona gore ayarlıyorum. mesela canım dondurma istiyorsa kalori hakkımı ona kullanıyorum.boylece hic diyet yapmış gibi hissetmiyorum.
her gun tartılıp o gunun başlangıcında defterime yazıyorum. her haftanın sonundaki kilo değişimimi de defterime not alıyorum. yavaş yavaş gelişmeleri gormek de devam etmem icin moral oluyor. umarım bu yontem sizlerin de işine yarar a.s