Merhabalar arkadaşlar, sizinle paylaşmak istediğim birşey var =)

Okula başladığım zamanlar gayet zayıf bir kızdım..Ancak işler ilkoğretim 3.sınıftayken değişti. Nedenini anlayamadığım bir şekilde kilo almaya başladım.Oyle bir iştahım vardı ki, gorulmeye değerdi.. Ozellikle cok fazla meyve suyu icerdim okulda. Meyve suları cok şekerli olduğu icinde kilo aldırdığını duşunuyorum..Ama o zamanlar farkında değildim. Ne bulursam yiyip iciyordum. Annem hamur işi yapmaya meraklı ve cok fazla yemek yapan yedirmeyede meraklı bir kadındı..!

Gunler,aylar,yıllar boyle gecerken 4.sınıfa gectim.. Hayatımın unutamadığım yıllarıydı ve ciddi anlamda psikolojim bozulmuştu. Tum arkadaşlarım benimle dalga geciyordu bende eve gelince gizlice ağlıyordum. Bunu bir kompleks haline getirmiştim, yemek konusunu acmıyordum. Yanaklarım elma elma olmuştu,kilolu bir kızdım. Gobeğim 3 kat oluyordu hemen hemen..=)

Okulun kapanması icin gun sayarken sonunda okul kapanmıştı..
5.sınıfa gectiğimde artık arkadaşlarım ve ailem dalga gecme huylarını bırakmamışlardı.
Bu canımı cok sıkıyordu ama ne yapacağımı bılemıyordum.
Okulun kapanmasına yakın gunlerdi,bir seneden daha kurtuluyordum..
Artık orta okula gececektim ya benimle yine herkes dalga gecerse diye duşunuyordum..

Bir gun otururken ablam halalarım ve ben bir konu hakkında konuşuyorduk. Kiloyla ilgili bir konu acılmıştı ve ben sessiz kalmayı yeğliyordum.
Ablam, '' Senin gibi bu yaşlarda şişman olanların goğusleride şişmankende buyuduğunde de senin gibi buyuk oluyor demişti..
O an sinirim altust oldu ve artık daha fazla dayanamayacağımı anladım!!

Odama gittim ve kendime yemin ettim. Ertesi gune yepyeni bir yaşama uyanacaktım..
Hemen bir kağıt cıkarttım ve liste yaptım!

*KİMSEYE BİRŞEY BELLİ ETME VE KİMSEYLE KONUŞMA!
*ARTIK ZAYIF BİR KIZ OLACAĞIM!
*SADECE SU İC!

Hazırladığım liste aynen bunun gibiydi. Ve ertesi gun, hemen uygulamaya gectim ve cok mutluydum..

TV actım ve hergun dans etmeye başladım..
Litrelerce su ictim..
Onceden 3 kaşık yiyorsam bunu yarım kaşığa indirdim!
Cok fazla soğuk sut ictim!
Ama en buyuk etken her zaman dans etmekti..

Yaklaşık 2 ay icinde KOT PANTOLONLARIM BELİMDEN DUŞUYORDU!

Herkes gozlerine inanamadı.. Azmime şaşırıp kalmışlardı.

ŞİMDİ: Ablama o lafları icin teşekkur ediyorum =)

Aradan uzun yıllar gecti ergenlik cağında bir genc kızım..
O zamanla iyikide kiloluymuşum şimdi cok guzel bir vucudum var. Benden annelere TAVSİYE !
Kızınız eğer kiloluysa sakın dert etmeyin ileride cok guzel olacak. Sadece erken regl olur ve ergenliğe cok erken girer. Yaşıtlarına gore cok olgun olur..

Guzel yorumlarınızı beklıyorum :enbuyukkk: