68 kiloydum. Artık iyice sıkılmış kesin kez karar vermiştim. 4 gun sonra diyeti bırakmayacaktım. Hayatımda bir kez olsun şoyle 62leri 63leri gorsem nasıl mutlu olacaktım. Hicbir zaman zayıf olmamıştım. Bir kez olsun zayıf olma duygusunu tatmak istemiştim. Gerci 62 hala zayıf denilecek bir kilo değildi benim boyuma gore. Ama o kiloları nasıl hızlı gectiysem 62 olduğumu hatırlamıyordum. Ortasonda 60 kiloydum herkes 45-50 kiloyken.
Neyse diyete başladım herkesin yapamazsın boşuna uğraşma telkinleri arasında. Surekli sağlıklı yaşam ve kilo vermek hakkında okuyordum. Bazen hic kilo veremiyor, bırakmanın eşiğine geliyordum Arkadaşlarım pasta, borek yerken ben salata yiyordum. Kimisi acıyor, kimisi de boşa uğraşma verilmiyor bu kilolar diyordu. Sonra benim karnım guruldarken aman ben şu kadar yiyorum da hic kilo almıyorum da alaylı alaylı anlatıyorlardı. Bu acılar icinde 6-7 ayda 13-14 kilo verdim. Hatta bir ara 53 olmuştum. Hayatımın en guzel anlarını yaşıyordum. İnsanın her yeri mi incelirmiş. Bilekleri, ayakları bile. Her şey bol geliyordu. Eskiden pantolon alırken bana hicbir şey olmuyor, hadi buradan gidelim diye alıp başımı yurur, zavallı anneme kızardım. Onun ne sucu varsa. Şimdi ise pantolonlar bol geliyordu, zorlayınca LCwaikikinin 34 beden pantolonları bile oluyordu. Cok mutluydum.
Sonra bir hastalık devresi yaşadım. Diyetle ilgisiz olduğunu duşunuyorum. Cunku hic sağlıksız bir yonteme başvurmamıştım. Cok hızlı da kilo vermemiştim. O zaman dedim ki en onemli şey sağlıkmış. Keşke kilolarımı dert etmeseydim. Keşke sağlığım icin dua edip şukredenlerden olsaydım. Şimdi o hastalık icin ara ara kontrol oluyorum. İnşallah duzeldi gibi. Neyse hastalık devresi de bitti. Kilom 54-55. Hala mutluyum. Sağlıklı bir yeme duzeni tutturmuş gidiyorum. Sonra baktım kilo almıyorum, hafiften acılmalar başladı. Arkadaşlarımla iken nispet yaparcasına deliler gibi yiyor, hatta onların yemediklerini de yiyor, ertesi gun az yiyerek dengeliyordum. Esas kopmayı Ramazanda yaşadım. İftarda tabiri caizse hayvanlar gibi yiyordum. Herkes suya doymuyordu, ben ise yemeğe. O ağır iftarların arkasına tek başıma 1lt dondurma yiyordum(1000 kcal yaklaşık olarak). Sonra sahurda iftar kadar yiyordum neredeyse. Sonra pat yatıyordum. Bayram sonunda 59lara cıkınca bir uyanma başladı. Ne yapıyorsun dedim. O kadar calıştın, uğraştın, alaylara maruz kaldın. Şimdi her şeyi mahvediyorsun. Biraz yediklerimi azalttım 57 oldum. Ama 57de kaldım. Daha gitmiyor. Ama yediklerim de cok azalmadı. Bir gun az yiyorsam diğer gun yine aşırı yiyor, diyet filan yapmıyordum. Sonra teraziye cıkıyor yine 57 diyor sinirleniyor daha da yiyordum.
Sonra baktım boyle olmayacak teraziyi kendime yasak ettim 5 gun icin. Yediklerimi de bir deftere yazdım. 5 gun sonunda 500 gr bile benim icin zaferdi. 57 kabusundan kurtulmak istiyordum. 5 gun az yedim. Sonra eşofmanlarımı filan cıkarıp tartıya cıktım. Amac az da olsa kaybı gorup diyeti bozmamak.
5 gun sonunda 55.6 olmuşum. İnanamadım. Nasıl sevindim.
Yediklerimi de yazdığım icin sizle paylaşmak istedim. Belki faydası olur. Diyetle ilgili sorularınız olursa da seve seve yanıtlarım. Cunku bu konuda yuksek lisans yapacak seviyeye geldim Hem turk hem yabancı kaynaklardan devamlı okudum.
Şimdi elimde olan 4 gunu yazabilecem sadece. (1 gunu yazmamışım, yorgunluktan heralde)
2.gun
Kahvaltı : 1 incir, 1 mandalina, musli+sut, cay, 1 parmak grisini
Oğle : 1 porsiyon et, 1 elma, 5 kaşık erişte
Akşam : 1 kase yoğurt, 1şeftali, 1 mandalina, 1 erik, yarım paket Ulker altınbaşak, 1 hurma ( eve gece 12 de gelebildiğim icin yemek yemedim ama bunlar da yemek kadar oldu neredeyse)

3.gun
Kahvaltı: yarım paket diyet biskuvi, 1.5 kibrit kutusu beyaz peynir, 1 mandalina
Oğlen : bezelye, 2 dilim ekmek, cacık
Ara : 1 incir, 1 mandalina, 1 salkım uzum, 1 grisini
Akşam : 6 kofte, salata, 1 dilim ekmek
Ara : musli+sut, bir parmak grisini, 1 hurma

4.gun
Kahvaltı: 2 kibrit kutusu peynir, 5 zeytin bir dilim ekmek
Oğlen : 4 buyuk kofte, 1 kase corba, salata, 1 kestane şekeri
Akşam : yoğurtlu havuc kavurması, salata, domates sosu, erik, hurma, grisini, ceyrek kavun
Ara : musli+sut

5.gun
Kahvaltı : yapamadım elimde olmayan nedenlerden oturu
Oğlen : 1 kase corba, 1 tabak turlu, 1.5 kase aşure
Akşam : Kıymalı patlıcan (ama aşırı yağlıydı) cacık
Ara : ceyrek kavun, acur

Şunu da ekleyim. Bir sene onceki kilo verme diyetim bu kadar katı değildi. Bunu sadece 57den cok sıkıldığım icin yaptım. Az ye az ye 57. Sonra kilo veremiyorum diye ne bulursam yemeyeyim diye.
Ama unutmayın ki onemli olan sağlıklı olmak. Sağlıklı beslenme duzenini hayat biciminiz yapın. Ben de tekrar sağlıklı yaşama donmek istiyorum. Umarım ne zorluklarla kilo verdiğimi unutmam