merabalar

ben 15 yaşında bir kızım.Diyetisyenlerin,şok diyetlerin,televizyonların bizi nasıl kandırdığını fark ettim.Hicbir şekilde diyet yapmadığımı belirtmek isterim.kandırmaca derken ne demek istediğimi size anlatayım:bize gecici bir yemek programı veriyorlar yemek yememizi duzenliyorlar bizi bir cok yonden kısıtlıyorlar ve de en sonunda zar zor da olsa o programa uyuyoruz ya sonrası?Beyin kısıtlandığı icin vucuda daha cok yemek depolamak istiyor.sonrası malum zaten ne verdiysen geri alıyosun yoyo diyetleri hepsinin sonu geri donen yağlarlar.Belki de kendimizden daha cok nefret ediyoruz
.Belki de aldığımız her kiloyla umutsuzluk ve mutsuzluk icinde batıyoruz.

bende aynısını yaşadım diyetisyenin diyetiyle 10 kilo verip 17 kilo geri aldım aynaya bakamadım...alışverişi gitmeye utandım...kabinde pantolonun duğmesini kapatmaya calışırken bir buyuğu yok mu diye bağırmaktan utandım...en sonunda bakımsız kilolu ve en onemlisi ozguvensiz birine donuştum...bu yuzden diyetlerin hepsini sildim kafamdan ve kendimi silkelendim ...dedim ki kendi kendime basra kilo vermek icin ne lazım?

az yemek lazım

peki kimler az yer?

beynine kısıtlama sinyali vermemiş olanlar yani yemeği depolamak icin değil zevk icin yiyenler,yemege saldırmayıp her kaşıkta yavaş yavaş tadına varanlar.

ve bunu denedim... her şeyi yiyebilirsniz yalnızca tadını almaya calışın ilk defa yiyormuş gibi yavaş yavaş yiyin ...ve asla ama asla az yemeliyim diye duşunmeyin.cunku yıllarca boyle duşundunuz yemeği artık yapılacak bir iş gibi gormeye başladınız yemekteki kontrolu ele alma calıştıkca o sizi yendi yemekle savaşmayın onun dostu olun onu sevin cunku size kilo aldıran yemekler değil.kısıtlama...

şu an coğunuzun aklından şu geciyor olmalı:

ama ben kendimi kısıtlamazsam daha cok saldırırım daha cok kilo alırım bunu yapamam.

ben de size şoyle bir garanti vereyim bunu yapsanız da yapmasanızda kilo alıcaktınız ne değişti? en azından yemekten tad aldınız yavaş yavaş yemeği severek yerseniz doyma hissi size kendiliğinden gelir ve o an geldiğinde kendiniz bile şaşıracaksnız ama burda unutmamamız gereken bir şey var coğumuz yemeği tamamen bitirmeden bırakamaz. butun yemeği depolamak ister ve doygunluk hissine rağmen bırakmaz.işte bu yememeliyim durtusudur. şoyle bir şey soyliyeyim yememeliyim dedikce daha cok yersiniz.bu yuzden unutun artık kilo vermeyi tamamen unutun yalnızca yemeklerin tadına varın istiyorsanız tencerenin tamamını yiyin. zaten vucut artık kıtlıkta olmadığını anlayınca yavaş yavaş butun hırsı geciyor doyunca bırakıyor. ve artık yemek yemek hic takılmıyor insanın kafasına ve kilo veriyorsunuz...

ben bu şekilde12 ayda 12 kilo verdim hala da vermeye devam ediyorum yavaş olması onemli değil cunku ozel bir şey yapmıyorsunuz ve bu yuzden kilo verip vermemek cok umrunuzda olmuyor her istediğimi yiyorum. ve kesinlikle ozguvenim yerine geldi..

sorusu olanlara yardım etmekten zevk duyarım HAE