merhaba kızlar!! benim de kilodan yana sorunum var. boyum 178 yaşım 18 kilomu ise hic sormayın.... ama ben yazacağım tabii yontemimi anlatırken kilom genelde 68dir ama kışın herkes gibi kilo alır yazın veririm, bu duzenli spor yapmadığımızdan dolayı olur hep. ben bu sene her kış olduğu gibi 72-73 kilo dolaylarına cıktım, hatırlıyorum 2011e girince demiştim ki kendi kendime her ay bir kilo verip sene sonunda 60 kilo olurum, tabii o 72-73te durmadım 76 oldum.. tam bir yusyuvarlak dobişko... aslında aynaya bakınca vucudumda goremiyorum pek bir değişiklik ama yanaklarım baya şişko şişko olmuştu ben de bu iş boyle olmaz dedim.. cok uğraştım ama kızlar inanın tek gecerli yontem kesin cozum boğazımızı tutmak. sık sık az yedim o da olmuyor belki o benim vucudumla alakalıdır başkaları cok rahat kilo verebilirken. bu aralar tiroid icin ilaclarımı arttırdık ondan da kilo aldım. cok hızlı calışıyor benimki yavaşlatmak icin ilac iciyorum icince de şişiyorum gecen haftadan beri akşam yemeklerinden sonra yediklerime cok cok dikkat ediyorum.

şimdi bu son bir haftadır 2. bucuk kilo verdim. belki şişkinlik belki başka bir şey ama yediklerimi azalttım yavaş yavaş. etkisi var. ah tiroid ah

şimdi son uc gundur yediklerimi yazıyorum. her gece mutlaka bir bardak kiraz sapı suyu icilecek. gunduz yeşil cay icebilirsiniz. her gun 15 dk spor. banyoya girmeden once yapıyorum ben. 15 dk bisiklet suruyorum. bisikleti olmayanlar yatağa uzanıp bacaklarını havaya kaldırıp bisiklet surebilirler mesela. başka yerde problemi olan orayı calıştırabilir. acıktıkca su icin ve aklınıza yemek geldikce midenizi bulandırmak icin kotu şeyler duşunun haftada bir iki bardak form cay icebilirsiniz ben gecen haftadan beri 1 bardak ictim bilmem bir faydası olmuş mudur... meyvenin yanında ictiğiniz sut ya da yediğiniz yoğurt kan şekerinizi ayarlar bu arada. oğun aralarında acıkırsanız nerodan bademli biscotti aldım guzel tadı iki tane cıkıyor icinden iki gun idare ettim salı carşamba

pazartesi:
sabah bir dilim kepek ekmeği ve keci peyniri, bir bardak sut
oğlen bir elma, sıcak cikolata
akşam bir tabak nohut yanında salata
gece beş cilek

salı:
sabah bir kucuk kepekli poğaca bir bardak sut (dışarıdan almayın poğacayı az yağlı evde kepekli unla kendiniz yapın icine bol peynir hem de yağlı koyabilirsiniz denedim sorun yok)
oğlen bir elma kucuk danone yoğurt yarım litre su (akşama doğru acıkınca bir tane bademli biscotti kemirin)
akşam bir tabak mantı yoğurt da tereyağ da var uzerinde
gece bir dilim baklava

carşamba:
sabah bir kucuk kepekli poğaca bir bardak sut
oğlen bir portakal ve minik danone sut (akşama doğru acıkınca bir tane bademli biscotti kemirebilirsiniz)
akşam bir tabak karnıbahar yemeği ve yanında salata
gece bir dilim baklava yemeyi planlıyorum son baklavam

yediklerim bunlar sanırım gecen hafta cumadan beri bir duşuş var kilomda. ama 76dan 73 bucuğa duştum bu benim icin buyuk bir şey cunku marttan beri bu haldeyim. 75 olunca gobek atacak hale gelmiştim. ozguvenim gitti kayboldu. cok mutsuzdum. gunlerim kotu geciyordu. iki bucuk kilo cok değil ama bu şekilde devam edeceğim, az yiyeceğim, acıkmıyorum da cunku. acıktıkca su iciyorum. 15 dk spor cok zor da değil. yemek duşunmemeye calışın, gozunuzun onune kebaplar bile gelse o an aynaya bakın ya da cıkın tartılın memnun musunuz. gidin su icin doldurun midenizi. benim vucudum boyle bir disiplinle kilo verebiliyor umarım sizde de işe yarar. kilolu olmanın bu kadar korkunc olacağını tahmin etmemiştim. goğuslerim emziren kadınlar gibi oldu resmen zaten buyuktu iyice buyudu. gercekten cok kotu haldeyim. şimdi cok mutluyum hayırlısıyla 70 olayım da. balkona cıkar apaci dansı yaparım.. bugun gobek attım resmen bu akşam yemeğinden sonra hicbir şey yemeyeceğim ki yarın sabah uyandığımda 74.5tan fazla olmayayım.. cok dua ettim gercekten zayıflayayım diye cunku psikolojim bozulmuştu resmen.. herkese başarılar kızlar uyduruk programım bu kafanıza gore takılın az yiyin oz yemeseniz de olur su icin tok kalın ben oyle yapıyorum yanlış olabilir belki sonra alırım ama haftaya mac e uye olacağım icin dengede kalır diye duşunuyorum. ama benim icin şimdi zayıflamam cok onemliydi ne şekilde olduğu fark etmez yeter ki 72ye ineyim sonra 70e inerim yeter ki 75in altına duşeyim. optum kocaman allah hepinize yardımcı olsun inşallah hepimiz zayıflarız