ben de sizlerle zayıflama hikayemi paylaşmak istiyorum.haziran 2008 ' e kadar 94 kiloydum.(ki 22 yaşında biri icin artık nasıl bir kabustur duşunun)bir arkadaşımın duğununde yaşıma uygun giyecek bir kıyafet bulamadığım icin rejime girmeye karar verdim.5 aylık bir diyetle 94 kilodan 62 kiloya duştum.ama oyle abartılı şeyler anlatmıycam sizlere.sadece cok fazla ekmek tuketen biri olarak ilk sadece tukettiğim ekmek miktarını kıstım.orneğin gunde tukettiğim ekmek miktarını bir den yarım ekmeğe duşurdum.daha sonraları da yavaş yavaş kepekli biskuviye donuş yaptım.
gunluk almam gereken kalori miktarını bir diyetisyene sordum.ve gunluk kalori miktarını 1200-1500 civarında tuttum. tabii bu iş sadece kalori miktarını azaltmakla da olmuyor. gunluk yuruyuşe başladım.hafta ici cok yoğun bir iş tempom olduğu icin (sabah 6 da cıkıp akşam eve 8 gibi geliyorum.) yuruyuş saatlerini iş cıkışlarıma gore ayarladım.iş cıkışı 30 dk boyunca yuruyuş yaptım. (10 ar dk tempolu ve kesik kesik.) Ama hafta sonları sabah 6 da kalkıp bir bucuk saat boyunca yuruyuş yaptım.hatta şoyle soyliyim vucut artık belli bir yerden sonra oyle alışıyor ki canım artık her zaman yurumek istiyor.:

şu anda 62 kiloyum.hedefim 55 kiloya kadar duşmek.ama kalan bu 7 kilo fazlamı da 3 - 4 ay gibi bir doneme yaymak istiyorum. nefsimi terbiye etmekle işe başladım, yemek kulturumu değiştirerek devam ediyorum rejmime.bu yolda olanlara veya başlıyacak olanlara başarılar diliyorum. ben başardım.darısı sizlerin başına.
aşağıda gunluk uyguladığım bir rejim listesi veriyorum.AMA LUTFEN HERKES UYGULAMASIN.
1-sabah kalkar kalmaz bir bardak ılık su iciyorum muhakkak. ardından bir paket kepekli biskuvi (yaklaşık 170 kalori), yanında bir adet domates,(14 kalori) bir adet salatalık,(14 kalori), bir adet haşlanmış yumurta ( 90 – 100 kalori)
2-oğun arası olarak bir bardak yoğurt(yaklaşık olarak 90-100 kalori) .ya da ben kurutulmuş kayısısıyı cok seviyorum o yuzden 20-25 kuru kayısı. (kayısı kalori miktarı 8 - tane)
3-oğle yemeğinde yemekte ne var sa ona gore ayarlıyorum kendimi.orneğin bir porsiyon makarna.( yaklaşık 300 kalori), domates corbası – mercimek corbası (yaklaşık 300 – 350 kalori)
4-oğun arası olarak birkac ceşit meyve. domates, salatalık vs. duşuk kalorili olan meyvelerin bolca tuketin. (ben kalori yukarıdaki meyvelerin kalori miktarını yazdım ki bilesiniz diye. Ama yazın domates, salatalık, erik vs. gibi meyveleri istediğiniz kadar tuketebilirsiniz. Kalori miktarları oldukca duşuk.)