76,5 kilo ile başladığım kilo verme surecime 61,5 ile devam ediyorum. Polikistik over rahatsızlığım olduğu icin kilo vermem cok cok yavaş ilerliyor. Zor ama imkÂnsız değil felsefesi ile adım adım gayret etmeye calışıyorum.
Ozellikle regl'imin geciktiği donemlerde haftalarca odem nedeniyle bırakın kilo vermeyi almış gorunmek psikolojik olarak cok yıpratıcı.
Kendime ozel yaptıklarımı paylaşmak istiyorum sizlerle;
Ne zaman uyuduğum ne zaman uyandığım belirsiz olduğu icin tamamen duzensiz besleniyorum. Gunde bazen iki bazen uc tam oğunum oluyor. Ara oğun kullanmıyorum. Genellersem, sabahları bir dilim kadar ekmek, bir parca peynir, şekersiz neskahve
Oğlen vakti : bir porsiyon tavuk ızgara, bir bardak ayran
Akşam oğunu : bir kase icerisine eklenmiş bir avuc musli yada k-flex gibi tahıl urunleri
yada iki uc adet meyve gibi hafif gıda ile geciştiriyorum.
Sabahları karbonhidrat, oğlen protein + karbonhidrat akşam yalnız protein ağırlıklı beslenmeye calışıyorum.
En onem verdiğim akşamları 18 den sonra kesinikle su dışında hicbirşey tuketmemek.
Ama elbette bunu kırdığım, ozellikle regl oncesi donemlerde tatlı deliliğine takılıp sınırları aştığım, keza pazar gunleri dominos cılgınlıkları, depresif anlara kapılıp cips kola ikilisine boğulmak v.s. v.s. lerde olmuyor değil.
Cok katı beslenemiyorum ama akşam 18 den sonrayı uygulamak en favori kuralım.
İkincisi, gunde 3 litre su. 1 litrelik su şisesi ile ozdeşleştim adeta.
İstisnasız hergun 2 veya 3 kupa şekersiz yeşilcay.
Haftanın 3 yada 4 yada 5 gunu yuruyuş bandında max 6,2 hızında 45 dakika yuruyuş
+ 15 / 20 dakika yer hareketleri
Kronik bağırsak problemim icin her sabah uyanır uyanmaz iki kuru incir ve iki bardak ılık su tuketiyorum.
Reklam olmasin vermiyorum iki adet ilacımsı hapımsı şeyler kullanıyorum.
-doktora da sordum, aklıma estiği gibi haplar değil-
Yine reklam olmasın, duzenli masaj kremi kullanıyorum.
Henuz hedefimin yarısındayım, inşallah yaza kadar ağır adım ilerlesem de ulaşmak istediğim rakama ulaşacağım..
76,5 kiloda ve 61,5 kiloda beden olculeri ,
basen 122 ... 96
bel 95 ... 71
goğus 104 ... 93
bacak 67,5 ... 56,5
kol 38 ... 31
boy 1.54
yaş 30
Ramazan ayı, bayramı, kurban bayramı, yatılı gittiğim misafirlik donemleri, regl oncesi donemleri bu donemlerin sonrası toparlanma surecim vesaira derken 8 ayda 15 kilo verdim, 14 kilodan daha kurtulmak istiyorum.
İlk aklıma gelenler bunlar,
sormak istediklerinize seve seve yanıt veririm.
Boyle..
a.s.