Her şey cok guzel, normal kilomdan birkac kilo fazla ile Belcika'dayım sonunda, cok guzel bir 3 ay bekliyor beni... Kilolarımı burada veririm elbet, yuruyuş yaparım, belki bir spor salonuna yazılırım... Ama şu anda kilo umrumda değil. Onumde unutulmaz bir 3 ay var...
09.05.2008 - Belcika'dan donuş - Kilom 75
Ruya gibi 3 ay gecirdim ve vucudum umrumda bile olmadı. Belcika'da ne tartım vardı ne de boy aynam, aldığım kiloların farkına bile varmadım. Her gun cikolata ve bol bol waffle yedim. Yemeklerin icinde ne yağı olduğunu bilmediğim icin her gun ekmek arası peynir-domates ve yeşillik yedim. İnanılmaz duzensiz beslendim ve sonucu aldığım 10 kilo oldu. Ama umrunda değil, tombişlik de yakışıyor bana

07.10.2008 - İzmir'e, okuluma donuş - Kilom 72
Kendimi cok kotu hissediyorum. İzmir’e geldim sonunda... Ne zamandır beklediğim an buydu... Ama o da ne? Butun kızlar ip gibi, upuzun saclı, hepsi de cok guzel. Peki ya ben ? Kilolu, kısa saclı, cirkin bir kız. Aynaya baktığında kendini beğenmez, giydikleri yakışmaz.... Depresyon belirtisi mi? Takıntı mı saplantı mı? Değiştirmek lazım bu goruntuyu... İstediğim gibi yapmak lazım, şekillendirmek lazım... Cok kıskanıyorum diğerlerini... Guzel olmaları onların iyi insanlar olduğunu gostermez elbette, ama eminim aynaya baktıklarında benimle aynı duyguları yaşamıyorlardır. Bugun diyetin ve sporun ilk gunu. Pirinc lapası yemeye calıştım ama ancak 3 kaşık yiyebildim daha fazla dayanamadım tadına. Bir paket kakaolu biskuvi yedim, sonra yediğime pişman oldum bu nasıl rejim diye :cok uzgunum: Akşam pide yedim, yağları akan kalori bombası pide...

08.10.2008 - Depresyon belirtileri icinden bir kız sıyrılıyor - Kilo 72
Dunden gelen gazla rejime devam... Sabah 5i1 yerde caya başladım, hatta cayı hazırlayacağım diye derse gecikiyordum az kalsın. O kadar gaza gelmiş durumdayım delikafadulden Ac karnına onu ictim once, oğlen yemeğinde canım tost istedi ama sağlıklı beslenmeliydim. Bir tabak, hayır hayır yarım tabak karışık salata yedim, tuzsuz, yağsız, limonsuz, ve tabi ekmeksiz suprizzzzz Sonra 1 saat kadar suren bir yuruyuş yaptım. Tatlı ısrarlarına form biskuvi ile cevap verdim ve kendimi mutlu hissettim nefsime soz gecirebildim diye. Derse girdim. Uzun suredir beni gormeyen bir hocam yuzume dikkatlice bakıp şoyle dedi : “YABANCI SANDIM SENİ, COK ŞİŞMANLAMIŞSIN, TANIYAMADIM ! “ Ve arkasından sınıfta başlayan guluşmeler ve kırılan kalbimin sessiz catırtıları... O kadar uzuldum, o kadar kırıldım ki... Hocanın yaptığı densizliği kafama takmamam lazım bilmeme rağmen o soz icime oturdu... Arkadaşlarım dersten sonra nezaketen sen kilolu değilsin deseler de ben gerceği biliyorum. Gozlerim o kadar bozulmadı henuz, ŞİŞMAN olduğumu gorebiliyorum ve bunu reddetmiyorum. Bu daha da kamcıladı beni kilo vermek icin. Dersten sonra carşıda yurudum baya, sonra markete gidip kendime form urunler aldım. Light sutler, form biskuviler ve uzak durulan cikolata reyonları :lepi: Senelerdir o kalori bombası şeyleri yedim, ne fayda gordum ? Kısa sureli doyum, mutluluk ve buyuk kitleli yağlardan başka... Sonra eve geldim kendime tavuklu, sebzeli bir yemek yaptım, yanında yoğurtla yedim, ekmek yok ! Akşam 30dk egzersizimi yaptım, lahana yağımla tabi. Ve şimdi gozlerim kapanıyor. İcimde bir huzun, ya başaramazsam diye... Ama cok istiyorum başarmayı, aynada kendimi beğenmeyi, bu yağları kiloları yok etmeyi... Olmalı bu sefer, başarmalıyım !
09.10.2008
Bugun de elimden gelen cabayı gostermeye calışıyorum. Sabah 7de kalktım sahile yuruyuşe gittim 2 saat kadar yurudum, arada koşmayı denedim ufak ufak... Kalkar kalkmaz 5i1 yerde cayımı ictim. Kahvaltımı yaptım guzelce ve sonra okula gitmek icin hazırlandım. Kıyafetler bana baktı, ben kıyafetlere. Hepsi sanki beni giyme der gibi bakıyorlar bana. O kadar cirkin hissediyorum ki kendimi o kıyafetlerin icinde. Gerci sorun kıyafetler değil, vucumu sarmış olan kalın yağ tabakası. Kıyafetlerin arasından kendini gostermek icin sabırsızlanan o kalın yağ tabakası... Nasıl gorunduğume aldırış etmeden cıktım evden okula gittim, sonra eve geldim. Kendime sebzeli makarna pişirdim ve yanında yoğurt yedim. Light tabiki sositososito Yemekten sonra tv izledim biraz. Sonra lahana yağımı surdum, bulaşıklarımı yıkadım ve sporumu yaptım. Şimdi de bunları yazıyorum. Karmaşık duygular icindeyim. Kafamdaki tek şey fazla kilolarım. Yediğim her şeyde, uşendiğim her şeyde, kısacası her şeyde aklımda sadece bu kiloları vermek var. Fazla mı abartıyorum diye duşunuyorum ama 0 beden olmak icin iğneden ipliğe gecen insanlar gibi hastalık durumuna gelmiş durumda bu kilo verme sevdası. Saplantı oldu, ya vereceğim, ama 3ayda ama 3 haftada... ya da... ya da kısmını duşunmek istemiyorum. Cunku bu sefer olacak, olmak zorunda...
30.01.2009 - Sonunda hedefime ulaştım - Kilom 63
Aylar gecti aradan, neler uyguladım neler...
Ama azmettim, neye bedel olursa olsun kilolarımı vereceğim dedim. Uzerimdeki o kilolarca yağ fazlalığını attım ve en onemlisi kendimle gurur duydum. Başardığım icin, kendime verdiğim sozu tuttuğum icin kendimle gurur duydum.
Şu anda doyasıya bakabiliyorum aynalara, alışverişe gitmek kabus değil artık. Kimsenin kilosuyla kendi kilomu kıyaslamıyorum, acaba kilolu muyum kaygısı yaşamıyorum. Artık ben de kendimi bir İzmir kızı gibi hissediyorum sengozlerimebaksanab
Neler yaptım ?
- Her sabah kalktığımda Beşi Bir Yerde cay ictim. Bunu nasıl hazırladım ? Aktardan her cayı ayrı ayrı poşetlerde aldım. Sabahları bir bardak suyu kaynatıp icine her caydan 1er cay kaşığı attım ve cay tabağını bardağın ustune kapatıp 5dk dinlendirdim. Sonra suzup ictim cayımı.
-Kahvaltıda 1 dilim kepek ekmeği, bolca domates, salatalık, maydanoz tukettim. Peynirimi light tukettim ama zaten cok peynir seven birisi değilim. Simit yediğim gunler de oldu, ama yarım simit yedim. Cunku ben cok sık acıkan biriyim. Kahvaltıdan 2 saat sonra da simidimin kalan yarısını yedim.
-Gun icinde meyvemi de yedim, yoğurdumu da yedim, kuru kayısımı da yedim. Asla uşenmedim. Mesela oğle yemeğinde yoğurt yemem gerekiyorsa yoğurdumu yanıma aldım, okulda yedim. Herkes gıpta ile bakmaya başladı bana. Keşke ben de boyle yapabilsem dedi.
- Akşam yemeğimi ne cok az ne de aşırı yedim. Oğrenci evinde kaldığım icin cok yemek yapma imkanım olmuyor zaten. Sebzeli makarna, haşlanmış tavuk, lahana corbası, turlu gibi hafif yemeklerle geciriyorum akşam yemeklerimi.
- Yatmadan once 1 bardak sirkeli suyumu ictim. 1 bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, yarım tatlı kaşığı cicek balı ekleyip karıştırdım ve ictim.
- Gazlı icecekler, siyah cay, kahve icmedim. İcecek olarak bitki cayları ictim ve asla şeker kullanmadım.
- Tuzu mumkun olduğunca az tukettim. Ama kesmedim de.
- Abur cubur delisi bir insanım ben. Yani butun gun cikolata yiyip, yemeksiz durabilirim. Ama diyetim boyunca abur cuburu minimum duzeye cektim. Cok tatlı istersem light sut ve nişasta ile biraz muhallebi yaptım kendime, icine diyet cikolatalı biskuviden kırıp bebek maması gibi onu yedim. Tatlı isteğimi boylece sağlıklı bir bicimde bastırmış oldum.
- Arada kacamaklarım olmadı mı, elbette oldu. Ama ertesi gun yediklerime dikkat ederek onceki gunden kalan kalorilerimi dengelemiş oldum.
- En buyuk yardımcım spor oldu. Nivea Body ile dinamik sabahlar cd.sini indirdim. Her akşam uşenmeden yaptım. Mecitefendi lahana yağı aldım. Akşam saat 10 gibi bel bolgeme surdum, strec filmle sardım. Gunluk kıyafetlerimi giyindim ve akşam dizilerimi izlerken bir yandan da nivea body cd.sini uyguladım. 27. gun sonunda bu şekilde belim 10 cm inceldi.
- Asla şok diyetler uygulamadım. Lahana corbası diyetini uygulamaya calıştım, ama hem cok midem bulandı, hem de inanılmaz acıktım. O yuzden yanında bir şeyler yedim. Yani asla ac kalarak kilo vermeye calışmadım.
- Kısacası bu işin sırrı, sık yemek, asla ac kalmamak, tok olarak yaşamak, spor yapmak ve yardımcı urunler (sirkeli su- beşibir yerde cay gibi) kullanmak. Asla ilaclar, haplar, sağlığıma zarar verecek şeyler denemedim. Hep doğal ve sağlıklı şeyler ile beslendim.
- Kabızlığıma karşı son zamanlarda kullandığım hint yağı oldu. 1 cay kaşığı hint yağını ictim, uzerine de bol bol su ictim. Bu şekilde kabızlığım sona erdi. Ne ishal ne de gaz sorunları yaşadım. Her gun normal şekilde tuvalete cıktım.
- Mumkun olduğunca hareket etmeye calıştım, bol bol yurudum, uşengecliği bir kenara attım.
- Puskuut'umden oğrendiğim şeyleri uyguladım. Mesela meyve yerken yanında ya sut ictim ya da yoğurt yedim birazcık.
- 9. takımdaki arkadaşlarım ve zayıflamak isteyenlerin paylaşım alanındaki arkadaşlarım en buyuk destekcim oldu. Hepsine kocamann teşekkurlerimi iletiyorum.
Unutmadan yazayım ;
Boyum : 172
Yaşım : 21
Cok fazla uzattım farkındayım

İşte resimler, işte eski ben ve yeni ben kaydirigubbakcemile2
Eski Hacer :
Yeni Hacer : kaydirigubbakcemile2