Arkadaşlar alıntıdır..bikac gundur mesut yar ın peşindeyim)adam oyle cok kilo verdiki takip edenler bilirler..heryerde bişiler yazıyor nasıl verdiğine dair ama ben kendi anlattığı videoyu bulamıyorum..sadece 1 kez izlemiştim sonlarını..ve bu aşağıda vermiş olduğumu anlatıyordu...

Taş devri egzersizi ile yağlarınıza veda edin

Posta yazarı Mesut Yar, 8 ayda nasıl 40 kilo verdiğini anlatıyor...

- Kilo vermeye karar verdikten sonra başlangıcta haftada 4-5 gun, 30-40 dakika arasında tempolu yuruyuş yaptım. Asla koşmuyor, cok da hızlı yurumuyordum. Ama tempo hep eşit ağırlıktaydı. Ne fazla ne de az... Ne olursa olsun yurumek benim sistemimin olmazsa olmaz koşuluydu.

Nedeni de basit; yururken terliyor ve vucudumdan baha zarar veren ne varsa cıktığını goruyordum. Zaten en basit sonucu da bir tartı karşılaştırmasında goruyordum. Egzersizsiz gecen bir haftada sadece 1 kilo kadar verirken, egzersizle birlikte 2, bazen 3 kiloyu buluyordum. Yuruyuşlere 5 ay kadar devam ettim. Ve bir gun hayatımı değiştirecek ipucunu buldum; işte şimdi kilolara muhteşem bir gol atacaktım. Oyle de oldu...

Atalarımız şişman değildi

-Universitede arkeoloji eğitimi aldığım icin tarih kitaplarına ve eski insanın yaşama modellerine yaklaşımım sıradan insandan farklı. Tarihi, ozellikle de ilk insanın hikayesini okumaya bayılırım. Cunku modern dunyanın butun gizli şifreleri bizzat ilkel insanın genlerinde şekillenir. Atalarımız bizim gibi yiyip, ustune televizyon sefahati suren tipler değildi. Yaşamak icin avlamak, av olmamak icin de kacmak zorundaydılar. Dolayısıyla ilkel kavimler icinde şişman adam bulmak mumkun değildi.

Genel kanıya gore vucut yağ depolarından yakmaya ilk 20 dakikalık egzersizin sonunda başlıyor. Peki 21 dakikada normal tempoda yapılan egzersizlerden 3 kat daha fazla yağ yakmanın yolunun olduğunu biliyor musunuz? Atalarımız biliyordu. Cunku onlar sadece hayatta kalmaya kodlandığı icin beyin de genetik olarak ‘bu adam ani bir harekete gecmişse başı beladadır, butun enerjiyi vucuda yayayım ki hayatını kurtarsın’ diye duşunuyordu.

İşte beynin bu emriyle vucutta bulunan yağ depoları harekete geciyor ve yağ hızla enerjiye donuşup yanıyordu. Bu yanmanın sonunda atamız ya hayatta kalıyor ya da peşindeki kadar yağ yakamadığı icin av olup gidiyordu.

Bu egzersizi nasıl yapacaksınız?

-Belgesel izleyenler bilir. Yırtıcılar avlarını en fazla 20-30 saniye sureyle kesintisiz kovalar. Sonra kovalamaca yerini bir sure yavaş ve dinlendirici bir yuruyuşe bırakır. Sonra tekrar kovalamaca başlar ve bu dongu mutlu ya da mutsuz sona kadar devam eder.

‘Taş devri egzersizi’ de bu esasa gore kurulmuştur işte. 21 dakikalık egzersiz boyunca her iki dakikada bir toplam sekiz kez hızınızı 30 saniye sureyle iki misline cıkarmak sıradan egzersiz ritmini bozarak metabolizmanın farklı calışmasına neden olur. Ve yağlar hic duşunmediğiniz bir hızda, atalarınızın beyin kodunun verdiği direktifle ucar gider.

Sağlığı yerinde olanlar bu egzersizi korkmadan, endişeleri olanlar ise hafif yontemler kullanarak yapabilirler. Yurumeyi sevmeyenler yuzebilir, sudan hazzetmeyenler bisiklet surebilir, beli sakat olanlar farklı ve duzenli arayışlara girebilir. Ustelik işin fantezisi de var. Uzun ve sıkıcı egzersizler yerine peşinizde bir aslanın ya da leoparın olduğunu duşunerek yapılan sporda fazladan bir kimyasal yakımın gercekleşmesi olasılığı da kuvvetli.

Neşenizi kacırmadan spor yaparsanız, bir donem sonra egzersizin hayattaki her şeyden cok daha onemli hale geldiğini gorursunuz. İşte yepyeni bir yaşam bicimi.

ORNEK MONU: 3. GUN
KAHVALTI:

- 1 adet kepek ekmeğine kaşar peynirli tost (yağsız),

- 2 Samandağ biberi ve domates soğuş,

- Cay ya da kahve.

ARA:

- 1 cay kaşığı cam balı,

- 10 adet kavrulmuş fındık.

OĞLE YEMEĞİ:

- 1 porsiyon iyi ızgara edilmiş kofte,

- 2 adet Samandağ biberi ilave edilmiş bol yeşillikli domates salatası (uzerine biraz nar ekşisi gezdirin),

- 1 dilim kızartılmış kepek ekmeği.

ARA:

- Yağsız hellim peyniriyle hazırlanmış tost.

AKŞAM:

- 1 kase lahana corbası,

- Az yağlı yoğurttan biber borani,

- Bol yeşillikli yağsız salata,

- 1 dilim kızartılmış kepek ekmeği.

ARA:

-1 porsiyon ekşi meyve.

ZAYIFLATAN TARİFLER

BORANİ MALZEMELER:

- 1 adet Samandağ biberi,

- Yoğurt,

- Sarımsak,

- Antakya biber salcası,

- 1 cay kaşığı zeytinyağı.

HAZIRLANIŞI: Biberleri ince ve yuvarlak şekilde doğrayın, az miktarda suda haşlayın. Daha sonra biberleri 1 cay kaşığı zeytinyağında kavurun. Biberleri havlu kağıt uzerine alıp kalan yağı suzun. Soğumaya bıraktığınız biberleri sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Tavada kızdırılan biber salcasını uzerine dokun.

TAVUK SOTE MALZEMELER:

- 1 dilim diyet tavuk fileto,

- Kucuk soğan,

- 2 diş sarımsak,

- 1 domates,

- 1 cay kaşığı Antakya biber salcası,

- 2 adet Samandağ biberi.

HAZIRLANIŞI: Soğan, sarımsak ve biberi salca eşliğinde kavurun. Sotelenmiş tavuğu ekleyin, kavurmaya devam edin. Minik minik doğranmış domatesleri ekleyip pişirmeye bırakın.