Canım Arkadaşlarım;
90 dan 58e yaklaşık 10 ayda indim ve başarı oykumu burada sizlerle paylaşmak istedim..

Peki bu kiloları nasıl verdim.
Sizin yaptıklarınızdan farklı fazla bişey emin olun yapmadım..
Sadece sabatkar oldum.. Biraz fazla kacırdım diye moral bozukluğu yapıp ertesi gun daha cok yemedim.
Ben sabredersem bu kilolar eninde sonunda gidecek diye duşundum ve gitti...

Oyle pek kalıplara girmedim..
kızartmalardan şekerden ve beyaz unlulardan kactım, porsiyonları yarıyarıya kuculttum..
Birde kalori hesabı yaptım.
Gunluk 1500 kaloriyi gecmemeye dikkat ettim..
Canım borekmi istedi yedim.. Ama oyle 1 tepsi yemedim de yarım porsiyon yedim sonraki oğunu hafif gectim..

Kendinizi sevmeye başlıyorsunuz kilo verince
insanların aşağılamalarından kurtuluyosunuz
ama en cok kendiniz seviniyorsunuz..

Bikac puf nokta

Sabah kepekli tost ekmeğine yağsız yada az yağlı 1 tost yedim ben..
sebze sınırsız
ekmek (kepek ekmeği kullanın kalori olarak farkı yok ama tok tutuyor)
akşam yemeklerinden once 1 kase hazır corba icin tıkıyor yiyemiyorsunuz
yemeklerden once 3 bardak su icin oda tıkıyor..
bi sureden sonra mideniz kuculecek zaten..

Miktarlarına dikkat ederek herşeyden yedim..
belli bi sure sonra kilo verme yavaşlıyor yada duruyor ben ayda 1 kilo anca veriyorum şu ara oysaki ilk ay 4 kilo vermiştim.
inanın yavaş zayıflamak daha sağlıklı cunku yemek yeme alışkanlıklarınız oturuyor..

Azmedin kızlar
inanın siz azmetiğiniz surece kilo vereceksiniz..
Kendinizi mutlu edin..

Cikolatamı da yedim dolmamıda ( Cok canım cektiyse yedim, cay kahve şekersiz ictim.. unutmayın şekerli besinler sizi daha da cok acıktırır yememek de fayda var, fakat icinizde kalacağına 1 parca yiyin ki daha sonra kontrolsuzce iştahınıza yenilmeyin)

ama hep 1 parca yada 1 tane
Diet diye bişey yoktur. Sağlıklı ve miktarı ayarlanmış beslenme vardır..

Coğumuz duygusal aclıktan yiyoruz..
şişmanladıkca daha kotu oluyor..
kendimizden nefret ediyoruz daha da fazla yiyoruz ve bu bir kısır dongu
bu donguyu siz kırmadıkca hic bir zaman kırılmayacak..

Cok zor bişey de değil inanın.. kendime kızıyorum şimdi keşke daha once başlasaydım diye..
Şu an başlayın hemen başlayın yarına yada pazartesine ertelemeyin..
En azını kurtarmayı felsefe haline getirin.
1 tabak patates kızartması yediniz diye nasılsa bozdum diyip ustune bide pizza yemeyin..
inanın farkediyor.. ve zayıflıyorsunuz..
iradenize yenildiniz mi?
dieti bozdunuz mu onemli değil!
bi sonraki oğunu hafif gecirin!!

en azını kurtarın kızlar!

En azını kurtarmak uzun vadede sizden onlarca kilo eksiltecek
Kendinize bir hediye verin ve beslenmenizi değiştirin..
iıNANMAYACAKSINIZ BELKı AMA 2 PAKET CıKOLATANIN DA 1 BıR PARCANIN DA TADI AYNI!

Bu arada hala uşengec bir insanım duzenli spor yapmadım. arada sırada yuruyuş yaptım donem donem.
58 kiloya inmiş durumdayım kilolu arkadaşlarım benden feyz alarak rejime girmeye başladılar hatta inanamayacaksınız ama zayıflık timsali olarak gosteriliyorum cevremde.
Eskiden kilolu birini anlatırlarken 'inanmazsın senden bile şişman' yada 'senin kadar var' derlerdi..
Gecen gun bir arkadaşım birini anlatırken ' senden bile zayıf' demez mi. O an istemsiz yuzumde bir gulucuk belirdi. Vay be dedim hayatımda ilk kez zayıflık orneği olarak geciyor adım. Kendimi Feleğe bir gol atıp skor yapmış gibi hissetmedim desem yalan soylemiş olurum.

Kilolu psikolojisi ilginctir insan kendinden nefret eder. Birisi gelip kilolarınızla ilgili seviyesizce bişey soylese karşımızdakini değil inatla kendimizi suclarız sucladıkca yer yedikce genişler genişledikce nefret ederiz.

Sandwich yaparız kendimize yarım ekmek bazen 1 ekmek arası yanına da acarız kolaları
oh mis.. Neden peki neden 2 dilimle değil 1 ekmekle doymayı seciyoruz ve kendimizden nefret ediyoruz. Konu yediğimiz yemekten haz almaksa ufak porsiyonları uzun surede yiyerek gayet de uzatabiliriz o haz olgusunu hem doyduğumuzu fark ederiz hem o berbat şişkinlik sucluluk duygusu olmaz hem de hic bir şeyden geri kalmadan bizde incecik oluruz pekala.

Kilolular bilirler cevremizde kilolarımızı bizden cok sorun haline getiren bi ton insan vardır. kendi ayıplarını gormezler yada ortmek istediklerinden belki 3 kuruşluk insanların ağzına sakız olur gecen hafta belki de bir buhran anında ağlama krizleri icinde midemize indirdiğimiz borekler.

Bir de kiloluysak kadın yada erkek yerine konulmayız nedense
Makyaj yapmak bile ayıp bişeydir. O kilolarla makyaj yapsan ne olur bakışlarıyla suzer insanlar. Birini seversiniz acıyan gozlerle bakar arkadaşlarınız. Neden? Cunku şişkolar sevmemelidir zaten kimse şişkoları sevmeyeceği icin acı cekmeye mahkumdurlar. Kısaca Şişkolar sevilmeye layık değildir toplum ha bire bunu bilinc altınıza sokuşturur durur. Duşuk benlik saygısı olan mutsuz bireylerizdir artık.

Sevilmek icin zayıflarız bazen zayıflığın sevilme kriteri olduğunu sanıp. 30 kilolara duşup Anoreksiya ladyleri olarak tanınırız.
Sorun bize bu mutsuzluluğu empoze etmeye calışan sistemde Once kendimizi sevmeliyiz sanırım.. Kendimize olan sevgimizden zayıflamalıyız aslında..

Sonucta bu yazıyı okuyanlara şunu soylemek istiyorum.
Sadece sevin kendinizi ve şımartın cunku Herkes den cok layıksınız buna. O guzel giysileri giymeye, mutlu olmaya layıksınız bunu fark edin yeter..

Daha once sizlerle paylaşmadığım bir şeyi paylaşmak istiyorum arkadaşlar.
Zayıflama kararı aldığımda KK da başarı hikayelerini okuyordum ve diyet-basari-oykuleri/42-kilo-zayiflayan-bayanin-motivasyon-dolu-oykusu isimli hikayeyi okudum. Gozlerim dola dola okudum o an karar verdim bende yapacaktım bu linkteki yazı alıntı bir yazı. Yazarla hic iletişime gecemedim kendisi bilmeden de olsa hislerime tercuman oldu ve beni zayıflattı. Ona sadece cok buyuk bir minnet duyuyorum ve guzel yureği icin teşekkur ediyorum. Umarım benim hayatımı değiştirdiği gibi sizlerinkini de değiştirir.

sormak istedikleriniz olursa buradayım.