herkese merhaba. ev hanımıyım ve 3 yaşında bir oğlum var. kullandığım depresyon ilacı ve demir ilaclarının sonrasında kilo aldım. boyum 1.55 cm kilom 59... yani 60 kg ya yaklaşmıştım. evde ki eşofman altlarım , bluzlerim , pantolanlarım , gomleklerim hatta ic camaşırlarım bile uzerime olmaz olmuştu. inanılmaz bir moral bozukluğu.. en son Mart ayının sonuna doğru terziye uğradım. kabanımın fermuarının zor kapandığını soyledim. terzi bey kontrol etti baktı hicbir sorun olmadığını benim kilomun fazla olduğunu soyledi. fermuar zorlanıyormuş. kilo vermeniz lazım dedi nasıl utandım anlatamam. işte bu olaydan sonra kilo vermem gerektiğini anladım. duşunun kabanım bile kapanmaz oldu. Oncelikle 60 - 69 kilo Aralığındakilere katıldım. Beni inanılmaz motive ettiler yonlendirdiler.. Canım arkadaşlarım hepsi birbirinden değerli.. Muthiş bir grup. Aslında buraya konu acmamda ki asıl amacım şuydu ; gruba yeni katılan arkadaşlarımız oldu sağlıksız diyet yapma yolunda kararlılar. Ac kalarak diyet yapılmaz aslaaa Diyet yaparken nelere dikkat ettim ;

sabahları oğlumdan dolayı oldukca erken kalkıyorum. erken kahvaltı yapıyorum.

ac karnına 2 tatlı kaşığı pekmez iciyorum ( tatlı isteğini azaltıyor ve demir eksikliğini gideriyor. )
ac karnına ılık su iciyorum 1 yada 2 bardak

diyet yaparken benim icin en sinir bozucu kısmı kahvaltılar oldu her sabah ne yicem ben diye duşunur olmuştum. Cunku diyet oncesi borekler , corekler , kızartmalar , cikolatalar , poğacalar .... oldukca renkli kahvaltı yapıyordum sonra şuna karar verdim. her sabah kendime salata yapmaya başladım. bol domates - salatalık - yeşil biber - maydonoz - beyaz peynirli ya da ton balıklı yada icine haşlama yumurta doğrayıp 1 tatlı kaşığı z. yağıyla yapılmış salatalar... yanında cay yada bazen sut ictim. boylece kahvaltım hem renkli oldu hemde doyurucu..

ekmeğimi değiştirdim. tam buğday ekmeği - kepek ekmeği - cavdar ekmeği tukettim.

bol sebze - ton balığı - somon balığı - derisiz tavuk tukettim. ( tavuğu genelde haşladım yada yemeklerin icine doğradım yada az yağda soteledim )

meyvemi de eksik etmedim. coğunlukla cok severek elma yedim.

ara oğunlerimde elma - birkac ceviz - salatalık - ayran - tahıllı gevrek - kakaolu sut tukettim. Ve her sabah Turk kahvesi ictim.

gunde 2 lt ve uzerinde su ictim. Ve 5 - 6 bardak bitki cayı ictim. boğurtlenli - papatyalı - rezene..

Akratda kendime karma cay yaptırdım. İcinde yeşil cay , mate yaprağı , funda yaprağı , biberiye ve kekik vardı. bunu gunde 2 - 3 kez ictim.

İnanılmaz pasta tatlı abur cubur hastasıydım. cayların yanını asla boş geciremezdim. Bakın ne yaptım ; kuru pasta kutusunu aldım ve her cay faslında onume koyup uzun uzun baktım.. icime ceke ceke kokladım. Markette brovnileri gordukce sinirim bozulurdu. cunku gunde 2 tane yerdim Kendimle baya mucadele verdim ve kazandım. 3 ay oldu brovni yemedim , şerbetli bir tatlı yemedim , yaş pasta yemedim , yaz - kış demeden kutu kutu dondurma bitiren bendim. şimdiye kadar sadece 4 - 5 kez dondurma yemiş oldum..

Yemeklerimi yaparken olculu yağ kullandım. gunde sadece 4 corba kaşığı yağ koymuş oldum yemeklerime.. corbaya 2 corba kaşığı - kıymalı yemeğe 1 corba kaşığı - salatama 1 corba kaşığı ve etti 4 kaşık

Ve tabii ki spor.. ilk zamanlar oğlumu bebek arabasına koyup yuruyuş yapıyordum hergun 1 saat. ama sonra bu şekilde yapamaz oldum. burası Giresun yağışlı nemli memleket kucuk cocukla dışarı cıkamaz oldum.. sonra eve koşu bandı aldım. haftada 4 kez yaklaşık 50 dk tempolu hızda yurudum.

Canım tatlı cektikce keci boynuzu ve hurma yedim. ve sabahları mutlaka pekmez ictim.

Arkadaşlar inanın kendimi 30 kg vermiş kadar mutlu hissediyorum. giyemediğim butun kıyafetlerime girdim. Artık 38 bedenim.. Ve cevremde ki arkadaşlarım bana hayret ediyor.. hatta kıskanıyor Demek istediğim şu ki ; ac kalarak bu şekilde kendinize eziyet ederek zayıflayamazsınız.. kilo vermeye calışan butun arkadaşlara kolay gelsin... azminliyiz İradeliyiz ....