Hikayemin tamamını anlatsam roman olur sanırım o yuzden cok uzatmadan anlatmaya calışacağım...=))
Bundan 3 yıl once universite den mezun oldum.Son yılın verdiği zorluklar yuzunden kendimi tamamen derslere vermiştim ustune birde kpss derdiyle uğraşıyordum.. haliyle mezun olana kadar kilo almış oldum. Tabi kilodan kastım 70 80 değil tabi ki ama boyu 1.60 olan bir insanın 60 kiloya yaklaşması cok hoş bir durum değil... Gecirdiğim en rezil yaz tatiliydi ve bir de sınavı kazanamamıştım.. aileme masraf olmasın diye oturup evde ders calışmaya karar verdim ama durumum daha da kotu oldu. Hem kilo almaya devam ettim hemde bir turlu sınava adapte olamıyordum.. Bir gun kafa dağıtmak icin dışarı cıkıp biraz dolaşmaya karar verdim tabi aylarca evde oluğum icin eşofman dan başka bir şey giymemiştim. O an bir de ne goreyim 38 beden pantolona bacağımı bile sokamıyorum.. aynanın karşısında kısa sureli bir şok gecirdim anlayacağınız...= İşte o an karar verdim kilo vermeye. Bir kac gun nasıl kilo verebilirim diye araştırma yaptım ama diyet listeleri bana gore değildi ve o kurallara uymama imkan yok gibi geliyordu bana. daha sonra buzdolabını actım ne var ne yok yıl boyunca o dolaba neler koyuluyor hesapladım arkasından kalori tabloları yapıp buzdolabının ustune astım ve kendime basit bir liste oluşturdum(bu listeyi diyet listeleri bolumunde yayınladım(http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-listeleri/565736-kalici-kilo-verme-yontemi.html ) Ardından kendime her pazar haftalık program cizelgesi yaptım. Program da saatlere gore ne zaman yiyeceğimi ve ders calışacağımı belirledim. Bir ay kadar uyguladım ama vucudum hicbir değişme olmuyordu.. daha sonra internetten egzersiz hareketleri buldum ve programıma onları da dahil ettim ve ikinci ayın sonunda vucudum incelmeye başladı.Her sabah sporumu yapıyor ardından vucudum soğumadan hemen duşumu alıp kahvaltımı yapıyor ve hemen ders calışmaya başlıyordum..Diyetime ocak ayında başlamıştım ve haziran ayı geldiğinde tam 13 kilo vermiştim. Tabi diyeti yaparken kendime beğendiğim sanatcıların kilolarını ornek alıyordum. O aralar Guney Koreli sanatcılara hayran olmaya başlamıştım ve o 40 kiloluk incecik halleri benim azimle kilo vermememde ki en buyuk etken olmuştur .=) Neyse hikayemin sonun geleyim artık azimle programımın kurallarına uydum ve sınava kadar 34 bedene duştum tabi o kurallar sayesinde kpss sınavında da başarı elde ettim. O yıl sınavda bir muzik oğretmeni olarak ulke capında derece yaptım ve ilk tercihim olan yaşadığım memleketin en merkezi yerinde ki en iyi okula tayin oldum
Diyetime bir yıl kadar ara ara kacamaklar yaparak devam ettim ve bir yıl sonra bıraktım. Şu an cok tempolu bir hayatımın olmasından da olacak birkac kilo daha verdim ama diyete devam etmiyorum , istediğim gibi yiyip icebiliyorum ve kesinlikle kilo almıyorum.. Hatta ailem endişelendiği icin bir ara doktorumla testler yaptık neden kilo almadığımı anlayabilmek icin fakat en sonunda bir şey bulamayınca doktorum -metabolizman cok hızlı sende surekli olarak cok hızlı hareket ediyorsun tabi ki kilo alamazsın dedi =)
Anlayacağınız şu anda hayal ettiğim vucut olculerine sahibim ve gercekten halimden cok memnunum.. bu yolun başında olan arkadaşlar icin ise tavsiyem once hayal edin sonrada kendinize guvenin emin olun gerisi corap sokuğu gibi gelecektir ..