oncelikle 27 yaşında, 3 senelik evli 1bucuk yaşında bir erkek bebek annesi bir bayanım...89 kilo ile başladığım diyet yolculuğuma 59 kilo ile devam etmekteyim, yolculuğum once 57 sonra da nasipse 55de sabitlenicek... yaklaşık 8-9 ayda verdim kilocuklarımı

oncelikle buraya başarı hikayemi yazmak benim icin bir hayaldi...

anlatır hep ortaokulda bile, resim oğretmenim bir seferinde anneme, darkolive hep şişman oğrencilerle arkadaşlık yapıyor, ve cok sıkılgan, bir an once bu durumunu uzerinden atması lazım demiş, bunun uzerine beni tiyatro kulubune almıştı oğretmenim, final oyununda başrolde bir sokak kedisini canlandırmıştım artıkları yiyeyiye tıknaz olmuş bir kedi

belkide aileye inat yapılıyor bunlar annem yeme kızım dedikce, sanki herşeyin acısını cıkarır gibi daha fazla yiyordum o zamanlar, babam dalga gecerdi hep, pehlivan olcak bunlar diye, guler dalga gecerdi ozellikle yemeyelim, utanalım diye, en buyuk topluluğu secerdi ne yazık ki... 3 kız kardeşiz hepimiz kiloluyuz ne yazık ki, universitede biraz toparlamıştım etrafıma bakarak giyim tarzı kişiklik oturuyor ne de olsa gene de 70-75 civarlarında olduğumu sanıyorum... okul bitti iş derken eşimle tanıştım evlendik evlendiğimde sanırım 80 civarındaydım, sonra biraz dikkat etmiştim, 1. senenin sonunda hamile olduğumu oğrendim, ve tam 77 kilo ile başladım hamileliğime, hic uzulmuyordum cunku kendimi cok guzel buluyordum, benim basen bacak sorunum var, ama kendime uygun kıyafetlerle cok iyi kamufle ediyordum kilolarımı, bana gore...
ama genede kocaa bir basenim vardı işte, kendimi kandırmışım, neyse, 95 kilo ile tamamlarım hamileliğimi doğumdan cıktığımda 86 kiloydum, olamazdı 3-4 kez inip cıktım tartıya, daha cok gider diye duşunuyordum doğumda, ama olmadı bildiğin 86 kiloydum işte, beni tanıyanlar bilir aslaa ve aslaa olumune battı balık yan gider diyerek yemek yemem, dikkat edebildiğim kadar ederim ama akşamları cayın yanında gofret pedibor buskuvi delisiydim emzirirken duymuştum birinden, canıma minnet sut yapıyor bu diye diye 1 gunde 1 paket bitiyordu, sutum oldu ama bende bildiğin sut ineği olmuştum

19 aralıkta başladım diyetime demeyelim sağlıklı beslenme diyelim, bircok kilo veren arkadaş gibi, birkac ay tatil donemlerinde dikkat etmedim, eşim mersin silifkeli benim, ara ara oraya tatile gittim bayramlar yaz tatilleri, derken diyetim uzadı biraz, ama gene de hedefime ulaştım sayılır, neler yaptığımı tabiki anlatıcam ama,
cok can sıkıcı şişmanlık, adeta mutsuz bir insan oluyorsun, dışarı cıkmak istemiyorsun, cıktığında kkendi icinde bulunduğun 40kusur beden elbise veya pantolondan kurtulup 38 bedenlerde hayal ediyorsun kendini, en azından ben oyleydim, XL alınan kilotlu coraplar giyer giymez kacıyor, tayt giymek bir hayal, indirimlerden hic birşey bulamıyorsun, bi ton para odeyerek mağazada senin beğendiğin değil, sana iyi gelen bişiy almak zorunda kalıyorsun ve o da ne tarzım nede şık bişiy oluyor, mağzadan beğendiğim bişeyi almak şu anda pahabicilmez bir zevk benim icin, ee şimdiye kadar hepp bedenime gore bişiy bulduğumda seviniyordum cunku, 44beden civarı giyiyordum, doğumdan sonra 48-46 oldum şimdi 38-40 giyiyorum elbiseler 38-M oluyor genelde bu muazzam bir zevk, şimdi dışarı cıktığımda nerde bir şişman gorsem bişiylrer, anlatasım geliyor, gercekten zor değil yaa sadece doğru beslenin asla ac kalmayın, bu cok ama cok cabuk caymanızı sağlar, bi sure sonra bıkarsınız verdiklerinizi de geri alırsınız bunu hic kimse istemez, kilo verdiren ilaclardan bahsetmiyorum bile, sakın demeyin o an verirsiniz sonradan cıkar kokusu, gerek yok zaten veriliyor istenince...
calışma hayatını da bahane etmeyin hic gercekten biraz akşam yemeğinize dikkat etmek yeşil cay ve bol su 1 ay deneyin yaa bir ay hayatınızda ne kaybedersiniz... gec mi geliyorsunuz eve, hemen bi lahana haşlayın bi karnıbahar bi pırasayı azıcık zeytin yağında cevir kır ustune bir yumurta, yada domates salatalıktan sıkıldın mı sabah oğle farketmez bir kaşık lora yağ koymadan 1 yumurta kırın biraz maydonoz mukemmel olur, boyle ceşitlendirebilirsiniz kendinize ozel diyet yemeklerinii... bayıla bayıla da yiyin garii...

şu anda ben 63 kiloyum, şu anda ilk hedefim 59, sonrasında duruma gore 55de sabitlemek istiyorum, asla veremem diye korkmuyorum, ne de olsa acelem yok, beni kovalayanda yok, aynı şeyleri yaparak biraz sporla verrim, gecen gun arkadaşlarım geldi ailesiyle, oturur oturmaz dedi ki , 'kızım sen gene biraz daha mı verdin? ' dedi, 'yok ya dedim 2 kilo filan verdim cok vermedim' dedim... allahım ya diyor sen alıştın tabii, ne olcak insanlar, o 2 kiloyu vermek icin nasıl uğraşıp, veremiyor biliyormusun diyor, şoyle bir durup duşundum, evet yaa ben 26 kilo verdim, tam 26 kilo, oğlum 1bucuk yaşında şu anda, ve 12 kilo civarında, 1 saat biyere taşıyamıyorum, yoruluyorum, ama ben oğlumun 2 katından daha fazla ağırlığı uzerimde taşıyordum, hic kolay değil, kendinize bu işkenceyi cektirmeyin, şimdi adet duzenim bile değişti 10 gun kadar gecikirdi hep evlenmeden once bile, ama şimdi 3-4 aydır zamanında geliyor...
şimdi gelelim neler yaptığıma
cok da farklı bişey yapmadım...
hergun sabah kahvaltıdan once ılık su ictim 2 bardak bazı donemler limonlu bazen normal
kahvaltım hep aynı evde olduğum icin bebeğin ihtiyacları derken kahvaltım 10-11 i buluyor bzen 12 yi buluyor...
domates salatalık biraz peynir coğu zaman 2 kaşık kadar yoğurt 1 haşlanmış yumurta bazen bir tutam limonlu maydonoz(severek yiyorum mecbur olduğum icin değil) 2 dlim tam buğday ya da kepek ekmeği şekersiz cay
ara da 1 elma yada 1 portakal yeşil cay yada 1 avuc leblebi yada 1 kepekli grisini ceşitlendirebilirsiniz
evde olduğum icin oğlen kavramım cok yok yemek yedikten 2 saati cok gecirmeden bişiyler yemeye calışıyorum metebolizmam yavaşlamasın diye
akşamdan kalan bişiy varsa sebze et corba farketmez ama hic yağlı yemedim
4-5 yemek kaşığı sebze yanında mutlaka yoğurt daha ayran yada salata az yağlı ve limonlu
şekeriz sutlu nescafe haftada 2 yada 3 gun piko cikolatalar varya pirinc patlaklı ondan yedim
akşamda en gec ama en gec saat 7 de yemeğimi bitirdim bu coğu zaman protein oldu kış geceleri uzun olduğu icin protein beni tok tutuyor acıkmıyorum, bazen lahana haşlaması bazen karnıbahar bazen ıspanak limonlu haşlayıp az z.yağlı bu şekilde yedim kışın sebzelerini cok sevdiğim icin hic zorlanmadım..

akşamda şekersiz cay ictim, onceleri sakarinle icerdim şimdi onu da atmıyorum hafta da 1 yada 2 gece abartmadan 1 avuc cerez belki 1 avuc patlamış mısır belki birazcık ciğdem kesinlikle kek borek pasta yok belki ayda bir-iki filan misafirlikte o kadar da değil yaniii

yaa yazıcak o kadar cok şey varkii, nerden başlıycamı bilmiyorum, 19unda tam bir sene olucak belki birkac kişiye faydam olur diye yazma gereği duydum gercekten zor değil sadece bir adım yetiyor istikrarlı olun, etrafımda cok ama cok taktir ediliyorum, nereye gitsem mutlaka bir kilo muhhabbeti olur, elimden geldiğince destek olmaya bilgi vermeye calışıyorum ama bazıları da amaan ne olucak ki ben kendimi sıksam 1 ayda 10 kilo veririm diorlar ee ver o zaman kardeşim seni tutan yok ki, hıım belki senin metebolizman daha hızlıdır diyorum artık kırmadan

26 kilonun 5 kilosunu karbonhidrat diyetiyle verdim cok etkili bir diyet dikkat ettiğiniz taktirde cok hızlı ve yağlardan veriyorsunuz

bu arada 1 ay duzenli step ve aurobik yaptım spor salonunda, sonrasında duzensiz olarak donem donem leslie yaptım, diyete ilk başladığımda, topikte leslie ablamla yuruduk filan yazıyorlardı, bakıyorum yurtdışından giriyor aa diyorum ne guzel iksi yuruyor sonradan oğrendim netten spor yaptıran bir bayan olduğunu ve cok guluşmuştuk

size 80*89 topiğine ilk geldiğim mesajımı gormenizi istiyorum
'ben yeni katıldım aranıza, hep bebek bolumunde vakit gecirirdim şoylebir aşağılara kayayım dedim burayı gordum 3-4 saattir yazıları okuyorum akannehir
başarı hikayelerni okuyunca artık bişiyler yapmak gerek dedim
gruba katılmakta cok mu gec kaldım acaba yaa konu acılalı bayaa olmuş cunku,
6 aylık bir bebeğim var 77ile hamile kaldım 95 kiloydum doğuma girdiğimde sonra o hengamede 86 kilo olmuşum şimdi 89 kiloyum hedefim 70e inmek akşamları 7den sonra bişiy yememeye karar verdim
bu gidişeee bir duuuurrrrrr diyorum eşimle acayip zevk alıyoruz yemekten sonra cay eşliğinde biskuvi yemeyi tek derdim abur cubur zaten ama yok artık karar verdim cok acıkırsam 1 portakal yada elma yerim o da 10a kadar sonrasında yoookkkkkkkk
sutumun kesilmemesi icinde daha ck su icicem bakalım tavsiyesi olan varsa sevinirim bu işte yeniyim nede olsaazemuszemus '
size ne kadar tanıdık değil mi

yaa kızlar ben klozete oturduğum zaman gobeğim boyle bacaklarıma yığılırdı ayyy iğrennnccc

birde hayal kurmak başarı sırlarımdan biri...
yatağıma yattığımda yuzumde hafif bir gulumseme, 38 beden acık renk bir kot, ustumde cok şık kırık beyaz dantel suslemeli bir bluz, ustumde tarz siyah bir deri ceket, ayağımda platform ince topuk cok şık bir ayakkabı elimde minik şık bir canta, salına salına geziyorum alışveriş merkezinde hahhahhaaa

demem o ki hayal kurun...
teşekkur edeceğim bazı arkadaşlarım var oncelikle eşime, kk ya, 80-89 topiğindeki arkadaşlarım, ilkayıma bana destek olan herkese cok teşekkur ederim... fotoğraflarım işte bunlar...
doğumdan 4 ay sonraki halim kızlar 87 filanım...
once 87 kilo

sonra 60 kilo

buda bitki cayı bardağım kızlar
sabahları 5ibiyerde cayımı demliyorum,
kahvaltıdan once iciyorum...
bende tatlı isteiğini kesiyor sanırım, dun petiborleri bilem geri cevirdiğime gore

Uploaded with ImageShack.us
umarım yardımcı olabilmişimdir bikac kişiye bile olsa, sormak istediğiniz bişey olursa seve seve yardımcı olurum kızlar umarım sıkılmassınız, cunku ben hic sıkılmıyordum başarı oykulerini okurken cok heyecanlanıyordum...

son olarak Obezite ; BUYUYEN BEDENLERDE KUCULEN DUNYALAR YARATARAK , KUCULEN DUNYAMIZDA VARLIK SAVAŞI VERMEKTİR...
hoşcakalınnn :92: :92: :82:[/B]