Ben oldum olası hafif toplu diye tabir edilen biriydim...ılkokul ortaokul donemlerimde de abur cuburdan vazgecemeyen..cips cikolatayı hayatından cıkaramayanlardan...Universiteye başladığımda yani 3 yıl once 38-40 bedendim...Aslında beni cok ta rahatsız etmiyordu...Kilonu fazla gostermiyorsun deseler de ben kilomu iyi saklayanlardandım...
Giyim konusunda başarılıydım yani...64-65 kilolardayken yağlarım beni rahatsız etmiyordu yani...2009 senesi yazında ıngiltere'ye gittim..Orda yiyecek birşey bulamam verrim kilolarımı diyerek bir umutla cıktım yola...64 Kiloyla gittiğim ıngiltereden..1.5 ay sonra Mc Donald's ve Starbucks sayesinde 70.5 gram olarak dondum....
Diyetisyenin yolunu tuttum...ama benim amacım sadece diyet listesine uyup kilo vermek değildi...aynı zamanda sağlıklı beslenmenin yollarını da oğrenmeli eğitimini almalıydım...
Nitekim istediğim oldu...şuanda ne yemeliyim ne kadar yemeliyim her şeyi kendime yetecek kadar oğrendim...Tabi bu 6 aylık surecte 10 kilo verdim....
Boyum :166 cm
Bunlar da değişim fotoğrafları...
ONCE(70 KG)

SONRA(60KG)

Gelelim neler yedim,neler yaptım kısmına.....
Kilo vermemle ilgili diğer paylaşımlarımı kişisel blogumdan yazmaya devam ediyorum
EvCadısı'nın Bıdıbıdılarııı...
Her gun 2.5 litre suyumu ictim...Vucudunuza asla su tutucular ve su atıcıları sokmayın...(kafein,bazı ilaclar,su atıcı bitkiler...)
Beyaz her şeyi hayatımdan cıkardım....Gelsin kepek...gelsin kepekli unlar,ekmekler makarnalar,esmer şeker...Nedeniyse asla kalori farkı değil...amac şeker seviyesini aniden yukseltmeden orta seviyede tutmak...nitekim eğer şeker seviyesi birden cıkarsa ki buna beyazlar sebep oluyor...brden geri duşecek ve aclık hissetmemize neden olacaktır...
Birşeyler yemek yerine birşeyler icmeyi tercih ettim...tabi ki bu meyve suları değil...bitki ve meyve cayları...bitkilerinse su atıcı olmamasına dikkat etmek gerekiyor...ben yeşil cay tutkunu oldum...caylara ilk zamanlarda bir kesme esmer şeker attımsa da sonra şekersize o kadar alıştım ki şeker tadını bozuyor gibi geliyor...
Asla ac kalmadım..o kadar klişe ki biliyorm kilo vermeye calışan birine hic anlamlı gelmiyor...bana da gelmiyordu ama zamanla buna alıştım...3 ana oğun 5 ara oğun şeklinde bir diyetim vardı...uşenmeyin mutlaka ara oğunlerinizi yanınızda taşıyın...
Ara oğunler birer porsiyon meyvelerden oluşuyor...bu ne demek yani...1 armut,3 kayısı,5 erik gibi....
Kabızlık benim en buyuk problemimdi...Hala da cozebilmiş değilim ama kabız yapıcı şeylerden yani meyve tercihimde elma yerine armut muz yerine incir tecih ettim...kuru meyvelerse baş tacımdı...
sabahları uyanınca 3 kuru kayısı veya bir kuru incirle bol su biraraaya gelince bağırsakları rahatlatıyor gercekten...
Kırmızı eti hayatımdan cıkarmadım....diyet yapıyorum diye arkadaşlarımla dışarı cıkmaktan cekinmedim...herkes kebap yerken ben şiş yemeyi tercih ettim...
Bakliyatsız asla olmaz...oğunlerinizden birine sıkıştırmaya calışın mutlaka...
Herşeyin posasından faydalanın...Kabuklarını soymayın hicbirşeyin....
Haşlanmış kozlenmiş sebzeleri her oğune koyun..sizi tok tutacaklardır...
1 kg sebzeye 2 yemek kaşığı zeytinyağı kullandım...
Meyvelerin yanında sut veya yoğurt yedim...Kalsiyum yağ yakımını hızlandırır....
Her yere yruyerek gitmeyi tercih ettim...sabahları ebru şallıyla pilates yaptım..ama yoğun calışan ve vakit bulamayan biri olarak gerckten spor konusunda cok başarılı değildim...
Metabolizmam cok yavaş olduğu icin...bir cok kişiye gore cok daha zor kilo verdim..duşuk kalorili bir diyetim vardı ama yılmadım..
.Metabolizmayı hızlandırmak icin sık sık yemek yemek metabolizmayı uyanık tutmak gerekli...sabah kahvaltısını atlamamak şart...siz uyandınız ama metabolizmanız da uyanmalı...
ve daha bisuru bisru ipucuyla yaşadım....Asla cabuk kilo vermeleri uygun bulmuyorum...
Bilincsizce yapılan her diyet sağlığınızdan gider...
Eğer imkanınız varsa mutlaka bir beslenme uzmanına danışın...
Herkese bol kilo vermeli..sağlıklı gunler dliyorum.....
SON HAL(57.5 KG)
Guncel Halim SAYFA 14 'te bulabilirsiniz