Merhaba arkadaşlar,
Ben size obeziteyle nasıl baş ettiğimi mucizeye giden yolculuğumu anlatacağım. Ben cok guzel aileye sahip mutlu ama obez bir anneydim. Annem yuzunden obez doğmadım ama hep obez yaşadım. Yemek yemeyi seven bir kadındım. Her yaptığım diyette 10-15 hatta 20 kg veriyordum. Ancak ilk streste yemeğe duşuyorum ve hemen geri ustelik daha fazlasıyla alıyordumEşim de beni aldatmadı. Ama onlara layık olmadığını duşunmek herhalde her şeyden daha acıydı. Eşimin yanında topuklu ayakkabı giyemeyen, erkek reyonlarından geniş taban ayakkabı alan, ozel bir yere giderken ortunmenin otesinde şık bir kıyafet bulamayan bir kadın olmaktan gercekten bıktım. Bir gun dolmuşta kapladığım yer nedeniyle kimse yanımda oturmayıp yer bulunca hemen kalkmaya başlayıncaya kadar obezdim.
O gune kadar aslında icime atıyor ameliyattan icin icin korkuyordum. Ne gerek vardı ki.. Bir gun obez arkadaşlarımdan biri ağlamaktan boğularak yanıma geldi “aldatıldım” diye. Ameliyata aldatıldıktan sonra jet hızıyla kara verdi ve oldu. Şu an prenses gibi. Ben aldatılmak istemiyordum. En azından kendimi suclu hissetmek hic istemiyordum. Uzun araştırmalar sonrası DOC. DR. HASAN ALTUN’U buldum. Servisinde hastanesinde calışan bir suru hemşire tanıyorduk. Bir tane insan bana kotu dememiştir. Herkes cok yetenekli cerrah, cok harika insan demiştir. Onu anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kalacağını tanıdığımda anladım. Onu tanıdığımız gune şukurler olsun. Hic abartmıyorum. Oyle sizi kafeslemeye calışmayan, zorla hemen ameliyat etmek icin ikna etmeye calışmayan, ustelik ben başkalarıyla da konuşup oyle geleceğim dediğimde, “elbette ameliyat kararınız ve doktorunuzu secmeniz sizin icin cok onemli siz kime kendinizi teslim etmek isterseniz o kadar rahat girersiniz ameliyata benim icin bu her şeyden onemli” diyecek kadar asil bir adam. Asla ne meslektaşlarını kotulemiş ne de ameliyata zorlamıştır. Once arkadaşım, birkac ay sonra ben de tup mide ameliyatı oldum.
Bizim yeni hayatımızın adı DOC. DR. HASAN ALTUN hocam. Ameliyatım harika gecti. Hic benden bıkmadı. En azından ben oyle sanıyorum. Ağrım, sızım, ne olursa olsun yok asistanımı arayın, yok hemşiremi, hic kimseyi değil sadece onu aradım. Gece gunduz ozel cebinden onunla konuştum. Eşi bile artık tanımıştı beni hic soylenmedi bana. Artık ailemizden biri olan doktorumun Allahın izniyle bana bağışladığı hayatı surmek inanılmaz zevkli. Artık daha hareketli, kendini seven her resimde cıkmak isteyen, her duğune ya da ozel yemeğe gitmek isteyen biri oldum. Tartıda ben eridikce etrafımda hayran kitlem katlanarak arttı. Bir akrabam DOC. DR. HASAN ALTUN’ un calıştığı LİV HOSPİTALDA ameliyat oldu. Cocuklar gibi beni sık sık arar sanki ameliyat etmişim gibi teşekkur eder. Reklam amaclı uyelik.... Artık cocuklarım bile benimle bu kararım yuzunden gurur duyuyor. Eşim bile sanki bana farklı bakıyor. Eşim beni biliyorum artık cok daha fazla seviyor.
Yeni hayatımın nedeni TUP MİDE AMELİYATI ve mimarı sayın DOC. DR. HASAN ALTUN hocamdır.
Bir obez arkadaşıma bile yol gostersem bana kardır. OBEZİTE KADERİMİZ DEĞİL. NOLUR KORKMAYIN.