merhaba arkadaşlar
Ben 34 yaşında 7 ve 4 yaşlarında 2 erkek cocuğu olan oğretmen bir anneyim.
Benim kilo verme seruvenim 2010 yılı yazında 60- 69 kilo aralığında olanlar topiğinde başladı ve aşağıda ozetlediğim şekilde gelişti. Şimdi artık hayırlısıyla inşallah yaşam boyu surecek olan koruma programıma bu topikte devam etme kararı aldım.
Ben okuldaki seminerlerimiz bitince ( 30 haziranda bitiyor) 1 temmuzda kilo verme işine ciddi anlamda karar verip uygulamaya koyuldum o sırada bu forumu keşfettim cok da harika oldu. bir de baktım aradan vakit gecmeye başladıkca guzel kilo veriyorum verdikce doğru yolda olduğuma iyice inandım. benim sorunum kilo verme sırasında tansiyon duşukluğu yaşamamdı ,tansiyon duşukluğu muhabbeti beni zaten bunca zamandır kilo vermekten geri durduran şeydi. ama şukur yaz tatili olmasını da fırsat bilerek dedim deneyeyim bakalım ne olacak. ve foruma yazdığım gibi aynen yazdıklarımı yedim ictim ya da yaptım.Ramazan ayında orucu rahat tutabilmek icin dedim az yiyeyim ramazanda birden ac kalınca zorlanmayayım diye diyete daha doğrusu sağlıklı beslenmeye başladım .dediğim gibi kilo da verdim oruclarımı tutarken de hic zorlanmadım orucken bile gunde 30 dk actım muziği dans ettim 100 kere ip atlar gibi hopladım 15 - 20 dk kondusyon bisikletime bindim.
ramazan bitti yaz tatilinin devamında sadece haftada 3 gun gun aşırı actım muziği dansettim 30-45 dk.
ama şu anda hic spor aktivitesiyle uğraşamıyorum okulda cok fazla enerji harcıyorum cunku.
Fakat her zaman kişinin hayat standardına gore mutlaka bir aktivitesi olması gerektiğine inanıyorum , tavsiye ediyorum. kilo vermek dengeli beslenme, duzenli sportif aktivite , duzenli uyku ve duzenli yaşam ile olacak birşey bunları asla gozardı etmemek lazım !!!!!!!!
okulda ara oğunlerim cok fazla kuru erik, kuru kayısı,elma 200 ml sut, 1 paket light cubuk kraker ya da 3- 4 limonlu biskuvi ve su başlıca favorilerim.
8 kilo 2.5 ayda yaklaşık 3 ayda sağlıklı bir şekilde gitti . onemli olan da bu idi benim icin. SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE FAZLA KİLOLARDAN KURTULMAK.
ve de en onemli dusturum şu oldu hep ve olacak BEN BU KİLOLARI 1 GUNDE ALMADIM Kİ 1 GUNDE MUCİZE BEKLEYİP VEREBİLEYİM. ONUN İCİN SABIRLA AZİMLE SAĞLIKLI HUZURLU GUNLERE EMİN ADIMLARLA İLERLEYEREK FAZLIKLARDAN KURTULMAK. evet işte bu idi motivasyonumu guclu kılan.
herşeyi yedim ictim hic kendimi kasmadım.tadıyla tuzuyla pişirdim ama cok olculu yedim ve sonuc ortada. orneğin yeri geldi 2 profiterol 1-2 catal kazandibi , 2 kk olcusunde kunefe yedim yiyiyorum da ... sadece asitli icecek icmiyorum artık . o da icimden bile gelmiyor .Kısacası benim hikayem bu.
BEN DİYET YAPMIYORUM SAĞLIKLI BESLENMEYİ OĞRENDİM VE HAYATIM BOYUNCA UYGULAYACAĞIM BİR PRENSİP HALİNE GETİRDİM

Topiğime gelip de her ne konuda olursa olsun yazacak fikirlerini , deneyimlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden cok teşekkur ediyorum.

ornek beslenme listelerim
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...-oykusu-farmasi-kilo-koruma-programi-184.html
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...-oykusu-farmasi-kilo-koruma-programi-185.html