arkadaşlar benim gibi başı kilosuyla dertte olan bir cok hanım olduğunu biliyorum. benim en utanc verici anım daha 16 yaşındayken annemin zoruyla bir spor salonuna kaydolurken yaşadıklarım oldu. oradaki antrenorum beni bir tartıya cıkardı ve vucut yağ oranımı kilomu vesaire bilgileri olctu. 173 boyunda 82 kiloydum ve antrenor bana obezite sınırında olduğumu soylemişti. ben o gun kilomdan ve dış gorunuşumden utanc duydum. şuan 20 yaşında bir oğrenciyim ve daha bir sene oncesine kadar akapunkturdan internetteki "kibrit kutusu kadar peynir 200 gram et" diyetlerine kadar her şeyi denedim. sonuc koca bir sıfırdı. fakat sonra orda burda duyduğum ufak tefek şeyleri hayatımda denemeye başladım bana 10 kiloyu bir kac ay icinde vermemi sağladılar. bunları siz de deneyin hicbir şey kaybetmezsiniz.
oncelikle oğrenci olduğum icin yemek aralarım kısaydı ve yemekhanede dort ceşit yemeği de cabucak yemem gerekiyordu. ben bunların sadece iki tanesini yemeye başladım ve icimden sayarak her lokmamı 25-30 kez ciğneyip yutuyordum. 4unu birden bu şekilde yemeye vaktim olmuyordu zaten bir zamandan sonra iki tanesinin de fazlasıyla doyurduğunu farkettim. ders aralarında bahcede sigara icerken herkes gibi ben de bardak bardak siyah cay ve nescafe icerdim, bu alışkanlığımı meyve cayına dondurdum başta cok zorlandım ama şimdi ahududu cayının muptelası oldum diyebilirim

kafeinli icecekleri hayatımdan tamamen uzaklaştırmasam da cok azalttım mesela yemekten hemen sonra yaptığım cay keyfini 1 saat sonraya erteledim( normal demleme cay). evde ise meyve cayımı bazen oyun gibi kendim hazırlıyorum ve hepsine mutlaka limon koyuyorum bazı yaptığım caylar icilecek gibi olmuyor gerci ama olsun yine de eğlenceli oluyor...:/ bir diğer yaptığım şeyse okula iki vesait gidiyorken ikinci minibuste gittiğim yolu sabah dersim cok erken değilse yuruyorum bu da aslında sadece 15-20 dakikalık bir yol ama gidiş donuş bu yolu telefonumda muzik acıp acele etmeden yuruyorum ve butun gun sırada hareketsiz kaldıktan sonra cok iyi geliyor. metro cıkışında yada merdiven cıkmam gereken yerde yuruyen merdiven kullanmıyorum eğer cok yorgun değilsem. ama ozellikle spor yapmıyorum. zaten pek vaktim de olmuyor. başka bir konu da ben pek ekmek yemem ama her sabah koca poğaca yada tost yerdim hala da oyle ama artık 2 tane yiyorsam 1e indirdim aclığımı da meyve yada cubuk krakerle bastırdım. ben akşam yemeklerinde hic porsiyonlarımı duşurmedim hep bir tabak yedim tepeleme doldurmadığım surece ama yemeklerimi hep lokmalarımı cene kaslarım yorulana kadar ciğneyerek yuttum. son olarak da cok klişe olacak ama hayrını cok gorduğum bir şey yaptım ve yemek oncesi hep su ictim bazen midem almıyordu ama yine de ictim (pek su icmeyi sevmem cunku) bunları yaparak kilo veremeyeceğinizi duşunebilirsiniz ama veriyorsunuz duşunun ki ben bunları yaparken haftasonları waffle yerdim hala da yiyorum(hepsini tek başıma değil tabiiki) ama tatlı yemekten odun vermedim kendimi ac da bırakmadım sadece yeme alışkanlıklarımı değiştirdim ve bu yaz ilk kez aynada şortumdan fışkıran etler gormedim. bu basit şeyleri sizin de denemeniz icin paylaşmak istedim umarım faydalı olurlar.