Merhaba arkadaşlar.

Kulağa cok zor da gelse,amaca ulaşılacak olan yol cok meşakkatli de olsa kafaya koydum bir kere başaracağım.bebeğim 5 ayını doldurdu emzirdiğim icin diyet konularında aşırıya kacamasamda istikrarlı bir şekilde kendi doğrularımla yolumda devam ediyorum.buyum 1.79 cm.76 kilo ile hamile kalıp 91 kilo ile doğumumu normal yolla gercekleştirdim.şuan 80 kiloyum.olmam gereken kilo ise boyuma oranla 65-68 aralığı.

ne mi yapıyorum;

bol bol su tuketiyorum gune mutlaka su ile başlayıp yine su ile gunu kapatıyorum.

canım ille de tatlı bir şeyler yemek istediğinde dildeki tat alma duyumuz 3 sayısına duyarlı olduğu icin yani işter 3 kaşık ister 3 catal yiyin sadece ilk 3 de dilimiz tadın farkına varıyormuş sonrasında devam edildiğinde artık aynı hazzı vermiyormuş yani boşa yiyormuşuz bu sebepten dolayı maximum 3 de kesiyorum.

ciğneme duygusu yaratması ve tok tutucu ozelliğinden dolayı sarı veya beyaz farketmiyor kilo anlamında daha tehlikeli gıdalara yonelmektense leblebi tuketiyorum iştahımı kapatıyor gercekten.

bir fincan sute bir tatlı kaşığı turk kahvesi karıştırıp iciyorum buda iştahı kapatıp tokluk hissi veriyormuş.

pirinc mumkun olduğunca yememeye ozen gosteriyorum onun yerine bulguru daha cok kullanıyorum mutfağımda

şekerli icecekler,gazlı asitli meşrubatlar,hazır urunler tuketmemeye calışıyorum.eve cips ve benzeri urunler almıyorum.

kızartma ve yağlı gıdalardan tuketmemeye evimde de mumkun olduğunca az pişirmeye ozen gosteriyorum.

eskiden bir oturuşta cok fazla meyve tuketirdim ancak şeker oranlarından dolayı meyvelerinde pek masum olmadıklarını anladım o yuzden yediğimde 1-2 adeti aşmamaya dikkat ediyorum

gun icerisinde iki kez anne cayı isimli sute katkısı olması acısından bitki karışımı cay iciyorum.

akşamları saat 20:00 itibariyle icecek harici hic bir şey tuketmiyorum ve hava şartları elverdiğince gunde 40 dk kadar yuruyorum.

her gece yatmadan evvelde 1 su bardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıp iciyor bir kac mekik hareketi yaparak gunu sonlandırıyorum.

şimdilik elimden gelenler bunlar inşallah bahara kadar emeklerimin karşılığını verebileceğim kilolarım ile alabilirim.şu bir gercek ki emek vermeden,uğraşmadan,zorluklarla yuzleşmeden hic bir şey kendiliğinden hallolmuyor.hep olumlu duşunup yapabilirim,başarabilirim şeklinde kendimizi motive edelim ve asla yılmayalım,yıkılmayalım arkadaşlar.

sevgiyle kalın...