Arkadaşlar;
Ben hayatım boyunca yemek icin yaşayan ve yemeğe tapan biriydim..
Kızdığımda, uzulduğumde, sinirlendiğimde, mutlu olduğumda yaptığım en onemli şey yemekti..Ağzım hic boş kalmazdı, ustelik aburcuburu da cok seven biriydim. Tatlılar, şekerlemeler, kekler, buskivi, pasta ne varsa gotuyordum.. Tabi bunun sonucu da gelsin kilolar..

Diyet yapmayı bir turlu başaramadım. Ne zaman diyete başlasam en fazla iki gun dayanıyordum sonra da eskisinden beter yiyordum. Diyetisyenlere gittim ama verdikleri listelere tahammul edemiyordum. Sinirlerim bozuluyordu.. Eski kıyafetlerimin icine sığamaz olmuştum..

Yine birgun bir mağazaya pantolon almak icin gittiğimde (tabi bedenime uygun pantolon bulamadığım icin-basen fazla geniş, bel daha ince, hicbir pantolon ustume uymuyordu) sinirden delirirken, mağazaki gorevli kız bana hipnozu onerdi..Hipnozla rahat bir şekilde kilo verebileceğimi ve bir psikolog arkadaşının da bu konuda uzman olduğunu dile getirdi. Konuya şupheyle bakmama rağmen internette hipnozla ilgili uzun bir araştırma yaptım. Aslında korkuyordum ama bu kilolar canıma tak dedirtmişti.

Gittiğim psikolog once detaylı bir goruşme yaptı benimle.. Yemek yememin nedenleri uzerine epeyce konuştuk. Her insanda farklı bir neden olma ihtimaliyle birlikte yemek yemenin ve kilo almanın asıl altında yatan neden insanın guvende olma ihtiyacıymış.. Kilolar sizi sarıp sarmalıyor ve bedeninizi koruyor. Kendinizi guvende hissetmenizi saplıyor. Bunu oğrendiğimde cok şaşırmıştım.

Her neyse; bunun uzerine duzenli bir calışma programı oluşturduk. Her kişi farklı olduğundan, yeme alışkanlıkları, durumu, kilo durumu, yeme bicimine gore kişiye ozel bir program oluşturuluyor. Hipnoz hic de oyle korkulacak birşey değilmiş meğersem. O kadar rahatlatıcı ve o kadar huzur doluydu ki.. Ustelik hipnoz sırasında konuşulan herşeyin farkındasınız ve istemediğiniz birşeyi yapma ihtimaliniz yok.. Cok guzel bir deneyimdi.

Hipnoz sizin vucudunuzdaki yağları eritmiyor, sizin iradenize sahip olmanızı sağlıyor, iştahınızı kapatıyor.eğer isterseniz motivasyonunuzu, spor yapma isteğinizi ve su icme isteğinizi arttırıyor.

Enterasan bir şekilde psikolog hanım bana hipnozda "yediklerinin yarısıyla doyacaksın" dediği gunden beri yemeklerin yarısıyla doyar hale gelmiştim. Canım tatlı şeyler istemedi. Azcık yesem bile nefsim koreliyordum. En guzel olan kısmı da eğer isterseniz bunu bir yaşam felsefesi haline getirebilmeniz. Eski alışkanlıklarınıza donmeyebilirsiniz.

Psikolog hanım bana ayrıca EFT (emotional freedom teknique) denilen bir enerji terapisi yontemi de oğretti. bu yontem sayesinde, yeme krizlerine tutulduğum anlarda kendimi kontrol edebilmeyi oğrendim. EFT tekniğini başka yerlerde , sıkıntı ve problemlerinizde de kullanabiliyorsunuz.

Bir haftada 3 olmak uzere toplam 9 seans gittim ve duzenli bir şekilde 3 haftada 3 kilo verdim. Zaten program yaklaşık 9 seansı iceriyor. Tekrar gitmenize gerek kalmıyor. Hipnozda verilen telkinler yaklaşık 8-9 seansta tamamen bilincaltına yerleşiyor. Fiyatı biraz tuzlu ama bence değer. Cunku cok istediğiniz şeye ulaşıyorsunuz. Tartıdaki rakamları gorduğumde inanın sevincten deliye dondum..

Sonrasında oğrendiğim EFT tekniğiyle evde calışmaya devam ettim ve geri kalan aylarda kilo vermeye devam ettim. 75 kilodan 63 kiloya indim. Kiloları vereli 2 ay oldu ve geri almadım.

Artık cok daha rahatım. Bir daha da gitmeye ihtiyacım kalmayacak cunku artık az birşey yesem de doyuyorum. O kadar rahatladım ki anlatamam size. Allah razı olsun o psikolog hanımdan. Verdiğim butun paraları da helal ediyorum cunku haketti doğrusu..

Bulunduğunuz şehirde hipnoz ve EFT yapan psikolog varsa kesinlikle gidin derim ben. Ama yapan kişinin Hipnoz sertifikasının olup olmadığına dikkat edin ve psikolog olmasına..ve bu konuyu biliyor olmasına.. Cunku karşıdaki kişiye guvenmeniz hipnozun temel şartı.. Umarım siz de benim gibi hedefinize ulaşırsınız inşallah...

Hepinize iyi zayıflamalar..