Evli ve 2 cocuk babası olan 32 yaşındaki Aytac Dundar, uzun suredir fazla kilolarından rahatsızdı. Arkadaşlarının tavsiyesi uzerine Beslenme ve Diyet Uzmanı Begum Kuran ’a başvuran Dundar, başlarda zorlansa da şimdi oldukca mutlu. Uygulanan diyet koruma programı sayesinde 3 ayda 10 kilo vererek 83 kilodan 73 kiloya inen Terzi Aytac Dundar, yiyerek nasıl kilo verildiğini de oğrenildiğini soyledi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Begum Kuran, diyetteki en buyuk yanlışın ekmek, pilav ve makarna gibi besinlerin kesilmesi olduğunu soyledi. Bu besinlere beynin ihtiyacı olduğunu belirten Kuran, “Ondan istediğim tek şey aslında verdiğim şeyleri azaltmaması. Ozellikle ekmek, sut ve yoğurt gibi besinleri azaltmaması gerektiğini soyledim. Cunku genellikle bizim diyette yaptığımız en buyuk yanlış ekmeksiz, pilavsız, makarnasız, biskuvisiz diyetler. Ama maalesef bunlara beyninde ihtiyacı var.

Bunu karşılamadığımız takdirde vucut kendini belli bir stres altında hissediyor ve direk yağ depolamaya başlıyor. Bizler ne yaparsak yapalım, ihtiyacı olan şeyi o vucuda vermezsek kişiler istedikleri şekilde kilo veremeye biliyorlar. Aytac beyde cok ciddi anlamda insulin direnci vardı fakat ilac kullanmadan bunu beslenmeyle yenmek istediğini belirtti.

Haftalık yaklaşık 1,5 kiloluk yap kayıplarıyla 3 ayımızı tamamladık. Kendisinin bu programda yemek yemeyi oğrendiğini belirtti ve dışarı cıkmaktan korkmadığını, arkadaşlarıyla yurt dışına cıkmaktan veya sosyal aktivitelerde bulunmaktan cekinmediğini soyledi. Zaten bizimde amacımız buydu.

Bedeni sosyal hayata alıştırabilmek, her şeyi yiyebilmesi ama ne sıklıkta ne kadar yiyebilmesini ve bunu dengeleyebilmesini oğrettik. Yeşil caya aşina oldu. Yeşil cayla tanıştı. Aslında diyetin acmak kalmak olmadığını doya doya yiyebilmek ve bu şekilde zayıflamak olduğunu oğrendi Aytac bey” dedi.
“Ayakkabımı bağlarken nefes nefese kalıyordum”

Diyet programına başlamadan once sağlık sorunları yaşadığını belirten Terzi Aytac Dundar, yiyerek kilo verdiğini ve yavaş yavaş eski sağlığına kavuştuğunu belirtti. Dundar, “Buraya ilk gelmeye karar verdiğimde gercekten, cevremin benim hakkımdaki gorunuş problemleri oldu. Arkadaşlarımın ‘Cok kilosun, biraz kendine dikkat et ’ gibi soylemleri iyice rahatsız etmeye başlamıştı.

Zaten sağlıkla ilgili sorunlar zor zamanlarda kendini belli ediyordu. Eğilirken, kalkarken sorunlar yaşıyordum. Ayakkabımı bağlarken bile nefes nefese kalıyordum. Sonra bir arkadaşımın vasıtasıyla Begum hanımla tanıştım. Bizde normalde diyeti yemeyerek kilo vermek olarak duşunuyorduk ama bunun meğerse tam tersiymiş. Doğru yiyerek, doğru şekilde beslenerek, oğunleri zamanında hazırlayarak cokta rahat kilo verebiliyormuşuz.

Bunu oğrenme aşaması tabi biraz zorlamayla oldu ama oğrendikten sonra inanın cok kolay oldu. Bundan sonra koruma programına başlıyoruz. En azından bu 3 ayda oğrendiklerimizi bundan sonraki hayatımıza adapte edebilirsek bizim icin hicbir sorun yok. Demek ki yiyerek de cok rahat kilo verilebiliyormuş” diye konuştu.

Milliyet