Merhaba arkadaşlar, forumda birsuru diyet başlığında vardım boyum 170, 73 kiloya cıkmıştım ve tabi cok mutsuzdum, birsuru sacma sapan diyetler denedim, verdiğim de oldu ama hepsini geri aldım.
yakınımızın duğuundeki fotoğraflarımı gorunce kendimi beğenmedim ve denediğim yontemlerle bu işin olmadığını gordum. "diyet" lafı beni mutsuz etmeye yetiyordu. verdiğim kilo sadece 6, cok buyuk başarıymış gibi uzatmak istemiyorum, ama sadece farkettiğim bir şeyi paylaşmak istedim.
ben calışıyorum ve kahvaltı alışkanlığım hic yoktu. sabah iş yerinin onunden 2 simit alır, birini yer, diğerini de oğlen yerdim, butun gun halsiz halsiz gezer, akşam da gozum doymaz evde ne varsa hızlı hızlı 5 dakikada yerdim. bol ekmekle, coğu zaman hamur işi, eşim de yemeye duşkun olduğu icin kaptırmış gidiyorduk. tum gun aşırı karbonhidrat almış oluyordum, ama hep halsizdim.
bu yirmi gunde yaptığım diyet değil, yaptığım yanlışı farkedip bunu duzelttim sadece, kilolar da anlamadan gidiyor. sabah mutlaka 2 yumurtalı bir omlet yiyiorum ekmek yerine, yanında peynir zeytin, yeşllik, klasik kahvaltı. oğlen icin evde zeytinyağlım varsa ondan goturdum işe, yoksa corba soyledim dışardan 1 dilim ekmekle onu yedim. akşam 6:30 gibi evde oluyoruz, en gec 7 de yiyorum yemeğimi, ekmeksiz, ne pişirmişsem, bu arada tatlı ve pilav-makarnayla falan aram yok, o yonden rahat geciyor. su hic icmezdim, zorla 1,5 litre icmeye calışıyorum icine kabuk tarcın atıyorum şişemin 1 gun onceden, ertesi gun iciyorum. bazen de karbonat ekliyorum 1 cay kaşığı kadar suyuma, ya da limon damlatıyorum.
7 den sonra akşam meyve bile yemiyorum, zaten sevmem. şeker kullanmıyorum, akşam evde cay iciyrum şekersiz.
icim kıyılırsa 1 kase yoğurt yada yoğurtlu saltaları cok severim kerevizle, havucla falan. bunlardan atıştırıyorum.
her gun 1 form cay iciyorum cunku sıkıntılıyım bu konuda.
işte boyle.. ben daha buyuk başarı hikayeleri okuyup biraz daha şevkleneyim.. okuduğunuz icin teşekkurler