''HAYATIMDA NE DEĞİŞTİ ZAYIFLADIKTAN SONRA''

bu soruyu hic hayatta kendime sormamıştım,hicte duşunmemiştim ama eskiden bu sitede bi bayan bana bu soruyu sorduğunda verdiğim yanıt bunlardı,pc'me kaydetmiştim aklıma geldi paylaşıyım dedim,okurken yine duygulandım,,

20 mart 2012 80 kilodan 57 kilo'ya duştuğumde yazdığım yazım;

Şoyle soyliyim,bikere ozguvenim tam anlamıyla yerine geldi,artık eşimle dışarı cıkınca zayıf insanları gorupte ic gecirmiyorum,eşime cok kızardım eskiden birilerine bakınca falan zoruma giderdi ister istemez uzulurdum,ama goze yasakmı var engelleyemezsin,mecbur insanlar yanından geciyo ben bile bakıyorum,neyse artık oylebir guven problemim kalmadı,
heleki kiloluyken ablamla kot almaya bi mağazaya girmiştik,ablam cok zayıftır benim 27-28 beden kot istediğini soyledi bende bilmiyorumki kac beden giydiğimi,27
0 beden oluyomuş sanırsam,neyse birsuru model cıkardı onune,bana sordu size kac lazım diye,valla 44beden sanırsam dedim bana 2-3 model gosterebildi ancak buyuk bedende modellerimiz bukadar dedi aldım denedim cok sıkı geldi 46 denedim oldu,ama 2-3model hicbiride guzel değilki cok moralim bozulmuştu,baktım ablam sec sec beğene beğene bihal oldu modelleri,ben oylece onu izledim cok zoruma gitmişti,heleki ya insan ablasını kıskanırmı,ben kıskanıyodum,bi ablamın bacaklarına bakardım cırpı gibi,bide bana iğrenctim dombili bihaldeki insanın piskolojisi nasıldır oyle

ama artık oylemi aldığım her kıyafetten birsuru model var,dilediğimi giyebiliyorum,aynaya yakıştımı diye bakarken kusursuz bihalde kendimi gormek varya ne mutluluk verici bişeymiş bi bilseniz,,eskidende zayıftım ama bu duygular bambaşkaydı,cunku kilolu olmanın zorluğunu yaşamış icinden cıkmıştım bide en guzel şeylerden biride artık,eskiden bayramlarda vs.gittiğim heryerde bana aaa kilo almışsın ne olmuşun cok değiştirmiş kilo seni,yakışmamış,eskiden zayıf pek guzeldin falan filan laflarını duyardım artık bunların yerini şaşı olmuş gozlerle nasıl başardın nasıl zayıfladın bukadar sırrını bizede anlatsana bizde zayıflayalım işte buu

heleki yolda iki cocuğumla giderken gorenler bunlar seninmi,kız sen daha cocuksun ne cocuğu bunlar demeleri beni cok şımartıyo, hicte 2cocuk annesine benzemiyosun diyolar,,cok guzel bu lafları duymak,,daha ne diyim bilemedimkii boyle işte

kilo vermeme vesile olanlar aslında yakınlarımın sozleri oldu sağolsunlar nasıl bir iyilik yaptıklarının farkında değiller oysaki,,

ilk kotu anım,ablamla gittiğimdeki mağazada yaşadıklarım,

sonraki anım,, kayınbiraderim askerden donduğu gun(o giderken ben hamileydim yeni ve zayıftım yinede) beni ilk kez okadar kilolu gorduğundeki ilk şaşkınlıkla soylediği o soz,yenge herşey aynı bıraktığım gibi duruyo ama sen cok acarlaşmışsın yaa...

ve son darbe kendi erkek kardeşimden;
bigun evime gelmişti bişey getirmişti kapıdan uğramış ,ben aldım elindekini ve ona ne sordum hatırlamıyorum ama ,bana dediği şey şu,, kızım yaa kollarına bak okuz gibi olmuş valla,,,(espirilidir kardeşim ama o laf cok koydu bana sonradan)

ve ben o andan itibaren okadar hırslandım okadar motive oldumki aslında,başladım ogun ve başardım

sonunda,darısı benim yaşadıklarımı yaşayanların başına,okuduğunuz icin teşekkurler

21.ocak.2014

bunlarda şimdiki halim,ogun bugundur hep gecmişi duşunup eski halime donmemeye calışıyorum

sayfalarda yazdığım bikac şeyi burayada kopyaladım kızlar

teşekkurler arkadaşlar,,
ben hayatımdan tuzu şekeri hamurişini abur cuburu cıkarmadım oyuzden sanırım oyle 3ayda 4 ayda vermedim kiloları,dikkat etseydim onlara belki hızlı verirdim ama zamana yaydım ve geride almadım şukur,,

yediklerime dikkat ettim sadece,neyi ne zaman nekadar yiycemi oğrendim,hep cıssları gunduzleri yedim,akşam erken ve hafif şeyler yiyip bitki cayı ictim,3 litre aksatmadan suyumu hergun ictim,,haftada 1 veya 2 gun hamur işi yedim oyle hergun zararlı şeyler yemedim,ilk aylarda cok verdim ama sonra kilo azaldıkca benim kilo vermem yavaşladı az vermeye başladım,hatta durdu bile,ama şok bişeyler yapıp tekrar başlattım kilo vermemi,

bazen detox yaptım bazen nesfitle devam ettim, cidden kilo durunca boyle şeylere ihtiyac oluyo,bi ara lahanaya başladım ondada guzel sonuc aldım,ama insan naparsa yapsın hayatından hicbirşeyi ebediyen cıkartmaması lazım ben oyle duşunuyorum,sonradan acısı fena cıkıyo,ozaman kilolar geri geliyo,size tavsiyem hergun değil haftanın bikac gunu kacamak yapın hamurişi olsun tatlı olsun abur cubur olsun,,ben oşekilde verdim ve kalıcı oldu,ne kadar abatsamda şimdi hemen toparlıyorum cabucak gidiyo bikac kilom

herkez şaştı zaten sarkma olmadı hic vucudumda,ama spor namına hicbişey yapmadım,tek hedefim kilo vermekti,eğer idealime gelirde sarkma olursa spor yaparım diye duşunuyodum ama gerek kalmadı kilo vermem yeterli oldu,,gobeğimde hamilelik catlaklarım elbette oldu,ama oyle ahım şahım bi catlak değildi normal catlaklar,hani bazılarında cok cok fazla catlamalar olurya gobek deliği ustune kadar bende sadece gobek deliğinin altında sağdan sola kadar catlaklar var,,selulitlerim acayip coktu zayıflayınca hicbişey kalmadı

yok canım 3 4 ay demedim,toplamda 23 kilo verdim buda 12 13 ay surdu oyuzden zamana yayarak dedim kalıcı oldu dedim,,ilk aylarda hızlı vermeye başladım ama 60lı kilolara gelince yavaşladı yavaş yavaş gitti oyuzden aylar surdu,,şu şekilde yazmıştım yazımdada zaten;

yukardada yazdım,spor yapmadım,,ama son bikac kilom kalıpta duraksama olduğunda sopa hareketi mekik sağa sola eğilme hareketleri yapmıştım birkac hafta aksatmadan,kilo vermem yine başlamıştı bıraktım,zaten bel fıtığım olduğu icin pek zorlu hareketler yapmam imkansız

tekrar teşekkur ederim kızlarmotive ettiyse sizleri ne mutlu bana