Arkadaşlar benim kilo alma maceram bundan tam 3 yıl once başladı. Surekli hamurişi tatlı yiye yiye fena halde şişmiştim. Gecen sene bu işe son verme zamanı geldi diye duşundum ve yuruyuş ile diyete başladım. 5 kilo falan vermiştim. Tabii ben durur muyum bi muddet sonra yine yemeye başladım. Hoop o verdiğim kilolar geri geldi. Bu sene yine aklım başıma geldi başladım diyete spora. İlk başlarda sıkı bi araştırma yaptım. Surekli diyet listelerini falan inceledim. Bunların hic birini uygulayamam diye duşundum. Cunku emin olun bende ki boğaz kimsede yoktur. Sabah ile oğlen uygulasam mutlaka akşam bozuyorum. Yani asla tam anlamıyla bi diyet yapamadım. Oncelikle bu iş sabır ve irade gucu ister. Cidden kararlı olmanız gerek. Yani bizim o televizyondaki mankenlerden, dizi oyuncularından, şarkıcılardan ne farkımız var ki? İstesek her şeyi yapabiliriz. Oncelikle gectim aynanın karşısına cıplak bir şekilde baktım fazlaliklarima huzun ve hırsla doldu icim. Ertesi gun başladım diyete. Sabah kahvaltimi 8 ile 9 arası yapmaya ozen gosterdim. Haşlanmış yumurta peynir zeytin salatalık domates sut her gun bunları yedim. Ayrıca ekmeği tamamiyle cıkardım hayatımdan. Tabii ilk başlarda zorlandım. İlk ekmeği azalttim sonra kepek ekmeği yemeye calıştım, sonrasindada ekmeği tamamiyle kestim. Şuan hic yemiyorum. Genellikle oğlen 12 ile 1 arası da acikmaya başlıyor insan onun oncesinde ara oğun hic bir şey yemedim sadece bol bol su. Oglende sebze yemeği fasulye kabak brokoli vs. bunları yedim. Yanına yağsız tuzsuz salata ve yoğurt. Bunlar bana yetiyordu. 4-5 arası acikinca bi şeftali ya da karpuz dilimleyip yiyordum. Akşam yemeği yok. Bu programı uzun bi sure uyguladım. Ayrıca sporumuda yaptım. Sabahları 6.30 da uyanıp 7 de parka iniyodum orda yuruyuş koşu ip atlama ve egzersiz aletlerine biniyodum. Evde ise pilates squat gibi hareketleri yapiyodum. 10 kilo kadar fazlaligim vardı ayrıca bacaklarımdan da sikayetciydim. Hem bacaklarimda buyuk oranda incelme var hemde fazla kilolarimdan kurtuldum. Emin olun insan isteyince her şeyi yapıyor. Ve asla yilmayin. Başarıya giden yolda karşınıza bi suru engel cıkacak ama siz bu engelleri asacaksiniz eminim. Sadece kendinize guvenin yeter. Benim gibı bogazi durmayan surekli yiyen bi insan bile kilo verdiyse siz hayli hayli verirsiniz