Uc cocuk annesi 43 yaşındaki Uzen, fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başlamıştı...

Sivas'ta aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan, hareket gucluğu ceken ve coraplarını dahi giyemeyen Nurcan Uzen, "mini gastrik baypas" ameliyatının ardından 9 ayda 64 kilo verdi.

Uc cocuk annesi 43 yaşındaki Uzen, fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başladı. Eşi ve cocuklarının desteğiyle guclukle yaşamını surduren Uzen, 146 kiloya ulaşınca Cumhuriyet Universitesi (CU) Tıp Fakultesi Hastanesinde "mini gastrik baypas" ameliyatı olmaya karar verdi.

CU Tıp Fakultesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Oğretim Uyesi Yrd. Doc. Dr. Mustafa Atabey tarafından gercekleştirilen ameliyatın ardından 9 ayda 82 kiloya duştu.

Uzen, AA muhabirine yaptığı acıklamada, aşırı kiloların hayatını adeta cekilmez hale getirdiğini soyledi.

Sağlık sorunları yaşamaya başlayınca ameliyata karar verdiğini anlatan Uzen, "İnsan kendi corabını giyemezse ondan sonrasını siz duşunun. Her şey bir eziyetti, gece uykusu yok, diz, ayak ağrıları, sıkıntısı coktu. Hayat cok zorlaşmıştı. Gunluk normal olarak yapmam gereken hareketleri bile cok zor yapıyordum. Şeker hastası olmuştum. Eğilemiyordum, eğildiğim zaman nefes alamıyordum, kac senedir oturamıyordum bile. 15 sene cok zordu benim icin." diye konuştu.

Ameliyat sonrası ise bircok kişinin kendisini tanımadığını kaydeden Uzen, "Yeğenim 'Teyzemi ne yaptın, teyzemin yarısını nerede bıraktıysan git al gel' diyor. Aldığım tepkilere cok seviniyorum." dedi.

AA