Bu yola nasıl baş koydum?
Uzucu bir olay sonucu artık birşey yapmam gerektiğinin farkına vardım. Malum genc bir kızsınız zaten fazla kilolar yuzunden istediğinizi giyemiyor, bir davete katıldığınızda zorunda olmadıkca gitmiyor gittiğinizde ise yaşlı işi siyah uzun vs giyiniyorsunuz. Tabi ki tek kotu yanı bu değil bazı kendini bilmezler sizin de eğlendiğinizi duşunup kilonuz uzerinden mizah yapıyor. Bir gun okulda arkadaşımın " şu haline bak benim iki bacağım senin bir bacağın az ye de ....... " demesinden sonra insanların ne kadar kotu olduğunu ve artık bunlara karşı ezilmeyeceğimi kendime soz verdim. Cunku artık elbise alırken ağlamaktan istediğimi giyememekten bıkmıştım.

Befor- after http://i.resimyukle.xyz/BcM6.jpeg

Neler yaptım?
Farklı olarak hic bir şey yapmadım. İki kuralım vardı;

- disiplin

- irade

Ve beni en ama en cok gaza getiren şey yaza az kalmıştı ve ben yine o mayoyu giydiğimde acaba bu millet ne duşunecek diye duşunmek yerine kendime bakmak istemiştim.

Kahvaltım
Genel olarak cok bilindik bir kahvaltı yapım ve kombinasyonlarım

- 1 yumurta, peynir, zeytin, jambon, 1 dilim ekmek

- Beyaz peynirli domatesli tost (jambon eklenebilir), zeytin / tost ekmeği yerine lavaş da guze bir tercih /

- melemen, bir dilim ekmek, zeytin

- fırında yumurtalı ekmek, zeytin, peynir

Bunun gibi kahvlatılarım oldu gorulduğu uzere bilindik. Tabi ki siz daha cok yaratıcı olabilirsiniz.

Oğle yemeği
Oğle yemeği en kolay tercihde bulunacağınız oğundur. Genel olarak protein tercih ederseniz daha iyi olur. balık, et, kofte, sandivic, kepekli makarna.İlla protein almak zorunda değilsiniz sebze yemeği harika bir tercih olabilir

Akşam yemeği
Olabildiğince hafif tuketiyoruz cunku akşam yediklerimizi sindirmemiz ne yazık ki zor ve kilo yapıyor akşam yemeğinde salata tiketebilirsiniz bu salatanızı kinoa, tavuk, peynir gibi şeylerle zenginleştirebilirsiniz. Sebze yemeği yanında yoğurt ve bir dilim ekmek de guzel bir tercih. şu an yaz olduğundan corba tercih edilmese de kışın akşamları oğununuzun yanına bir kepce corba eklerseniz daha tok tutucu olacaktır.

Kacamak
Bu kadar kilo verdik diye olum orucuna girmedik herhalde ! Kacamaklarım tabi ki oldu onemli olan dengelemek. Nasıl dengeledim hemen anlatayım. Can'ım o gun diyelim karbonhidratlı birşey istedi pizza, makarna ( kremalı veya soslarla fazla kalorili hale getirilmiş) vs bunları oğle yemeğinde tercih ettim. Pizzamı elimden geldiğince daha az kalorili yani ince hamur ve vejetaryan sectim tabi siz karışık da yiyebilirsiniz ama sadece 1 dilim Kacamak diyorum fakat belirttiğim gibi bir dilim vejetaryan pizza aslında kacamak değil ama yine de dengeleyelim icimiz rahat etsin. O akşamı salatayla gecirdim ve ara oğunlerimi bir sutlu kahve veya Turk kahvesi + 5 6 badem olarak gecirdim. Cok fazla yediniz oyle boyle değil hafta sonu cok kacırdınız hic uzulmeyin gelecek gunden itibaren 1 hafta hafif beslenerek ( salata, sebze yemeği, corba) dengelemeniz mumkun

Besin değişimi
1) bir porsiyon sutlu tatlı = 1 dilim ekmek + 1 porsiyon meyve + 1 porsiyon sut( yoğurt, ayran) elveda

2) hamburger, pizza ( eğer tercih ettiysek sadece burger ve ayran mumkunse burgerin bir ekmeğini yemeyelim)= 1 porsiyon yağ, 1 porsiyon ekmek, 1 porsiyon et

Aslında daha cok var fakat aklıma gelmiyor siz sorun ben onlar belirteyim

Tam vazgececekken ne yaptım?
- Gercekten boyle olup insanların benle alay etmesini mi tercih edersin yoksa istediğim goruntuyu elde edip insanların bana hayran kalmasını mı ?

" Secim sizin; istediğiniz şeyleri giyememek, mağazadan ağlayarak cıkmak,istediğinizi değil de sizi zayıf gosteren ve tek bulduğunuz parcayı mı almak ? Yoksa cıvıl cıvıl elbiseler arasında kararsız kalıp sizin beğendiğinizi mi almak ? "

Boy: 168 (1.5yıl once 165tim zayıflayınca uzadım)

başlangıc: 75

guncel: 50

5 ay gibi bir surede malesef sporsuz verdim. Tavsiyem spor yapın 5 ayda değil 3 ayda aynı kiloyu verirsiniz.