Merhaba arkadaşlar diyerek başlamak istiyorum yazıma
Evet bu yazıyı yazmayı cok istiyordum yani şoyle ki kilo veren insanların yazılarını gordukce heves ederdim bende acaba bir gun bende başarır mıyım diye? Hayatım boyunca hep kilolu bir insan oldum hayatımın hicbir doneminde zayıf bir insandım diyemeyeceğim maalesef ki bunun olmasının en buyuk payı ise kucukken kullandığım hormonlu ilaclar akabinde ortaya cıkan tiroit rahatsızlığı ve yemek yemeye olan duşkunluğum Yani yalan Yok yemek yemekten zevk alan bir insandım keza hala da oyleyim yemek yemeyi seviyorum.bir cok kez kilo vermeyi denedim bir cok kez diyet yaptım bir cok kez artık yemeyeceğim dedim yani sizin anlayacağınız dedim de dedim ama icraata gecirmedim maalesef ki ta ki gecen temmuz ayına kadar işte o zaman lafla peynir gemisinin yurumeyeceğini anladım. Zayıflama maratonum tam olarak 16 temmuz 2016 da başladı yani darbe gununden tam bir gun sonra şoyle oldu o da artık lisem bitmişti universite sınavına girmiştim cok şukur iyi bir sıralama elde edeceğimi de duşunuyordum cok yakın bir arkadaşım vardı dostum kardeşim ki o da benim gibi tombikti beraber spor salonuna yazılmaya karar verdik 15 temmuz gunduzu gidip konuştuk bir gun sonra deneme maksadı ile başlarız dedik ve akşamı darbe oldu tabi hayatında darbe gormemiş onun ne olduğu hakkında hicbir fikri olmayan kişi obur gun sabah erkenden kalkıp kahvaltısını edip duştum yollara spor salonunun yolunu tuttum neyse ilk gun sporumu yaptım ama kelimenin tam anlamıyla oldum diyebilirim size elli dakikalık sporu tam tamamlayamayadım bile siz duşunun artık Neyse tabi o arada yediğime ictiğime de dikkat ettim şoyle ki spora gittiğim zaman ki rutinim şoyle oldu sabah guzel bir kahvaltı ondan sonra saat uc gibi guzel bir oğle yemeği sonra da yuruyerek yarım saatte spora varış haftanın beş gunu elli dakika fittness aerobik hafta da iki gun zumba step iki gunu ise pilates yapıp yarım saatte eve yuruyerek donuş boyle yaparak uc ayda on dort kilo verdim ama işin şu yanı vardı ki yemeğime o kadar da dikkat etmedim yani tamam akşamları yemedim ama yediğim oğunlerde ise tam yedim kahvaltı da yarım pide yerdim oğle yemeğim hep tam porsiyon olurdu spora devam ettim işte sonracığıma havalar soğumaya başladı ben spora gidememeye başladım o ara hic spor yapamadım sadece okulda hareket ettiğim yuruduğum şeylerle yetindim bir de cok az yediklerime dikkat ederek yanlışım olmasın iki ya da iki bucuk ayda altı kilo daha verdim yani tam anlamıyla yirmi kilo verdim yetmiş dort kilo oldum ondan sonra bir ara boşluğa duştum ne de olsa kilo vermişim diye yemeye başladım hop o da ne o verdiğim altı kiloyu geri almışım tabi ki aklım başıma geldi kendine gel dedim kendime yavaş yavaş yediklerime dikkat ederek o altı kiloyu da verdim ondan sonra iki kilo daha verdim ve şu an guncel kilom olan 72 kiloya ulaştım ama bu kadarı yeter diyor muyum tabi ki de hayır 60 veyahut 62 kilo olana kadar devam edeceğim inşallah.boyum 1.68 cunku ideal kiloma kavuşmak istiyorum
Benim hikayem bu arkadaşlar zayıflarlen dikkat ettiğim bazı şeyler oldu misal normalde de au icen bir insandım diyet ile ictiğim su miktarını artırdım yeşil cay ictim elimden geldiği kadar yine elimden geldiği kadar hareketli oldum hicbir şeye elimden geldiği kadar uşenmedim her şeyi yapmaya calıştım hareketli olmaya calıştım yani yediklerime dikkat ettim ama şoyle bir şey var ki ben bu yaptığım duzeni diyet olarak değil de beslenme duzenim olarak gormek istediğimden dolayı her şeyi yedim hicbir şeyi kendimden mahrum bırakmadım cunku eğer şimdi mahrum bırakırsam diyet dediğiniz şey bittiği zaman ve Eski yeme alışkanlığıma donduğum zaman o verdiğim kiloları geri alacaktım bunun bilinci ile dengeli beslenmeyi hayatıma koydum eğer cok kacırdıysam o gun oğle vaktinde veyahut kahvaltı da bir sonra ki oğunu hafif şeylerle geciştiriyordum misal yoğurt veyahut meyve yiyordum ki cok şukur aradan baya uzun zaman gectiği icin bunu beceriyorum artık umarım yapmaya da devam edebilirim bir de bu kilo verim aşamasında cevrenizde ki insanlardan yeter bu kadar kilo verdiğin sana kilo yakışıyor boyun şimdiki kilonu cok guzel kaldırıyor daha fazla kilo verme gibi laflar duyacaksınız şakın ola ki o laflara inanmayın arkadaşlar şunu kabul edin kilo guzel bir şey değil kimseye de yakışmaz ben demiyorum ki tamamen zayıf olun diye ideal kilonuza duşseniz fiziğiniz istediğiniz gibi olsa yeter size şu an ben bunjn icin cabalıyorum cok şukur zor olan kısmını atlattım yarısından fazlası gitti son bir on on iki kilom kaldı onu da hızlı bir şekilde vermek istiyorum cunku şoyle bir şey ki insan kilo verdikce veresi geliyor misal ben spora ilk başladığım da 75 kilo olsam yeter diyordum sonra o rakamı 70 indirdim ondan sonra 68 oldu hedefim sonra 65 sonra 63 en son ki hedefim ise 62 veyahut 60 daha da duşurmem inşallah hedefi mi kendime pek guvenmiyorum da belli olmaz bana Eğer yazımı buraya kadar okuduysanız bazı sorular aklınıza takılmış olabilir vucudun da hic catlaklar Yok mı sarkma olmadı mı ya da vucudun da diye catlaklar maalesef ki var vucudum da arkadaşlar o daha onceki başarısız kilo verme girişimlerimin sonucları onun icin yapacak bir şeyim Yok eski izlerim cunku onlar sarkma konusuna gelirsek eğer vucudum da sarkma olmadı cunku bu en son ki zayıflama maratonumu spor ile beraber yuruttum arrkadaşalr spor oyle mucize bir şey ki inanılmaz diyebilirim size cunku o kadar sıkı duruyor ki vucudunuz spor ile kimse sizin gercek kilonuza inanmıyor genel olarak hep bir dort beş kilo zayıf gosterdiğinizi soyluyorlar cunlu benim cevremden aldığım tepkiler hep bu yonde ama sadece spor yeterli olmuyor yediklerinize de dikkat etmelisiniz spor sadece vucudunuzu sıkıkaştırır şekillendirir diyet ise kilo vermenize yardım eder bir de spor yaparken sadece kardiyo calışmayın arkadaşlar kardiyo ile evet hızlı bir şekilde kilo verirsiniz ama vucudunuz şekillenmez yani o kadınsı hatlarınızı kaybedersiniz maalesef ki kardiyonun yanında pilates ve ağırlık calışması yaparsanız ise vucudunuz da şekillenir ve fit bir gorunume kavuşursunuz dikkat edin zayıf değil fit ve bence zayıf olmak değil de fit olmak onemli buna dikkat edin arkadaşlar yazı biraz uzun ve birbirinden bağımsız cumleler oldu bunun icin affınıza sığınırım elimden gelen bu kadar oldu yorumlarınızı ve sorularınızı okumayı ve Allah kısmet ederse cevaplandırmayı cok isterim yardımcı olmak hem bana hem size fayda sağlar cunku