Merhaba,

30 yaşına kadar hic diyet yapmamış biri olarak yazıyorum bu yazımı.
Bundan 4 yıl oncesine kadar 60 kg mı hic gecmemiş 175 boyunda ince bir kadındım, ta ki ayağımı kırana 1 ayda 12 kg alana oda yetmezmiş gibi İstanbul dışında kucuk bir kasabada işe başlayana kadar. İşte o zaman her şey tepetaklak oldu. Ev ve iş yeri birbirine yakın hicbir aktivite yok!! Ben oldum 74 kg. Ama bu kiloların hic farkında değilim. Aynaya baktığımda hafif kilo aldığımı fark ediyorum ama hepsi o kadar. Galiba insanlar aldığı kiloların son anda farkına varıyor :S Hikayenin oncesini kısa kesiyim kimse sıkılmasın. Sonuc olarak İstanbul' a geri donuş, yeni iş ve daha fazla kilo Artık hicbir kıyafeti kendime yakıştıramadığım da dank etti her şey. Şirket diyetisyenine gittim hala kendimi 74 kg sanıyorum tartıya cıktım bir baktım ki olamaz 78.4 kg gosteriyor. Şok oldum hicbir şey soyleyemedim. Acil kilo vermem gerekiyordu ( acil dediysem bir daha geri almaksızın duzgun bir şekilde) . Unutmadan şuraya kucuk bir notta ekleyeyim kilolar bana hediye olarak hipoglisemi, bağırsak problemi gibi sorunlar getirmişti. İlk hedefimiz bağırsak problemi ve hipoglisemiyi duzenlemekti. Bu arada tatlı seven, makarna- pilav yiyen bir kadın değilimdir. Diyet diyemeyeceğim sağlıklı beslenme programı ile 10.04.2018 tarihinde işe koyulduk. Her ne kadar diyet demesen de isim olarak '' DİYET'' insanı geriyor ac olmasanız bile ac hissediyorsunuz kendinizi yada sadece ben oyle hissediyorum. Hayatımın ilk diyetine bu şekilde başladım. 3 ana ve 3 ara oğunden oluşan bir program verdi bana diyetisyenim. Gayet doyurucu her şeyden yiyebildiğim, kuru yemişli, meyveli, sebze- karbonhidrat-protein dengeli guzel oğunler. İlk başta ne kadar zorlansam da 1. ayın sonun da 73.1 kg (2.4 kg su, 2.9 kg yağ ). Tabi diyetin ikinci haftasında gittim bir spor salonuna yazıldım. Harekette şart sonucta ne kadar hareket o kadar yağ bye bye!! 2. ayın sonunda 68.5 kg, 3. ayın sonunda 65 kg.... Bu gun 10.09.2018 ve ben 62.5 kg olarak tartıdan indim. İlk ayda ki 2.4 kg' lık su kaybı haricinde hic su kaybım olmadan 13.5 kg yağ vermiş bulunmaktayım. Şu an aynaya baktığımda eski halimi, giydiği her şey yakışan bir kadın goruyorum ve bu beni cok mutlu ediyor.

Bu surecte;
Onemli olanın ne kadar kilo verdiğin değil yağdan ne kadarını kaybettiğin olduğunu,
Oğunlerinde protein-karbonhidrat- sebze dengesinin onemini,
Corbaların ekmek grubuna girdiğini,
Sağlıklı kilolara indiğinde beden ve sağlık problemlerinin azaldığını (benim icin ortadan kalktığını),
Hareketin yağ yakmada onemli bir rol oynadığını,
Her 1 kilo kaybının insanı mutlu ettiğini, guclendirdiğini,
İstedikten sonra herkesin başarabileceğini oğrendim.

Umarım benim bu hikayem, mutluluğum size de yardımcı olur. Siz isteyin yeter!

Teşekkurler Sevgiler