sonunda bende sizlerle payaşıyorum hikayemi 28 yaşındayım 3 yaşında ikiz prenslerim var.1.5 yıldır diyet yapıyorum( bozulan zmanları sayarsak 1 yıl)hayataımın bu donemine kadar hep kilolu idim, bebekken bile kırmızı yanaklı tombiş bir kızdım orta 2. sınıfa giderken 58 kiloydum hep zayıflamak istiyordum ama icraatt yoktu.tartılmayıda her kilolu insan gibi sevmezdim cunku tartılar ya yanlştı ya eksik tartıyordu .o donemler en cok dokunan ise cocuk yaştaa yaşıtlarında aynı giyinememek ve cevrenin bakışlarına maruz kalmaktı. ogrencilik hayatım da boleydi formamm bile herkesten 2 beden buyuktu ozmanlar belkide?
liseden mezun oldum calışmaya başladım. ama kilollarım hep bana eşlik etti.yemeyi cok seviyorumyemek benim icin ayrı bir keyiftir herzaman tartılmdıgım icin kilomu bilemiycem ozmanlar,21 yaşında evlendim evleniren bile gelinlik ,kınalık kıyafetleirmi actırmak zorunda kaldım

adet duzensizligim arttı,simitlerim genişledii ,pkom arttı ,herşey sıkıntı olmaya başladı pkomdan kaynaklı cocuk istedik zaten evleneli 3 yıl dolmuştu. evet hamileydimmm ama bir sorun vardı ki tam tamınaa 80 kilo idimmmm

diyetisyene gittimm hamile iken ve ikiz gebeligimi 14 kilo alarak tamamıştım. drum bile taktir etmşti cok saglıklı beslnemiştim. dogumdan 10 gun sonra 86 kilo idim.fakat anneminn aman sut olsun bebekler emsinnn saglıklı olsun kilo verilirrr laflarına uyarak,onume geleni yedimmm tatlılar,tuzlular ,yatarken pekmezlerr,5 ay annemde kaldım dogum sonrası 5 ayın sonunda evime geldim. ama artık yoldan cıkmıştım ben surekli yiyordumm agzım hic boş durmuyordu,gece bebekleirmi emzrmeye kalktıgımda bile evdeki abur cuburlar gozumun onune gelirdi.ve hatta kalkıp yerdim,olmadı ekmek arası zeytin peynir yerdim gece yeme hastalıgım vardıı ileri derecede,eşimin uyandıgını anlayıncada utanarak ccope atardım elimdekileri apar topar vee yattıgımda galamaya başlardımm. bes belliydi işt obezdim atık surekli yemek duşunen bir obez

artık iyice fena olmaya başlamıştı durum ne uzerime giyecek kıyafet bulabiliyordum nede kendimi seviyordum

o resimlere bakıncaa kilo verme işii iyice aklıma yerleşmiştii ama işte onemli olan başlamaktı bii başlasma biliyorumki sonu gelecekti, tek hayalim kot giyinmekti ,elbiseler tayt giymekti,daha nelr neler tabiki ve en cok istedigimdeeee iki cocuk annesiiii gibi durmuycaktımmmm hicc herkes şaşıracaktııı ikiz bebeklerim oldugunaa,kıyafet almak dert olmaycaktı,buda olmadı bir buyugu varmı diye sormaycaktım,size gore kıyafetimiz yok diyip baştan aşagı beni suzen gozlere maruz kalmıycaktım..... bunlar bile beni heycanlandıryordu.
ve birgunn 3 ocak akşamı facebookta ikiz annesi bir arkadaşımın ikiz ogluşlarıyla olan fotosunu gordum ve cok duygulandım 50 kilo vermişti ve zarifti altında kotu ustnd ebeyaz tişortu ve upuzun sacları ilee hicte ikiz annesi gibi dgeildi. gece baya konuştuk ve istedikten sonra olmayacak şey yok banucum demesi bana cesaret verdi. bana beşi biryerd ecayını tavsiye etti o benim diyet kocumduu aslında. 4 ocakta bebekleirmin kontrolu vardı ve ogun başlaymmıştım ama eve gelirken aktardan malzemlerimi alıp....
5 ocak 2010 da başadı diyet seruvenim; pko hastası ve yavaş metaya sahip bir insandım ama herşeye ragmen hic yılmadım. oncelikle kendim diyet yaptım ve 40 gunde ancak 4 kilo verebildim sonra nered eyanlışım var diye diyetisyene gittimm herşey dogruydu yanlış olan pkodan kaynaklı meta yavaşlıgım ve insulun direncimdii. ama inat etmiştim herşeye ragmen vericektim bu kilocukları, daha sonraları hızlandı kilo vermemm,once 1200 kalorilik diyet uyguladım ,daha sonra monti diyeti yaptım ve bircok faydasını gordum montininn reglilerim dduzenlendi ve pkom gecti metabolizmam hızlandı.artık zayıflıyordummm 90 lardan 80 ler 70 lerr ve şuanki kilom 62.5 u gordum. vee hala devam ediyorum diyete hedefim 58 olmak hayalim olan 65 de bile mutlu degildim.
sporr her zman yaptım zaten oncesindede severdim spor yapmayı
spor aletleri edindim bisiklet,twisten shape ve mekik aleti spor yapmamm şarttı cunku calışmayan metmı ancak bu şekilde destekleyerek zayıflayabiliridm.ogluşlarım 15 ayllıklardı bisikler pedallarından bir taraftan onlara masal anlatır bir taraftann bisiklet surerdim. uyku saatleirni spor saatime gore ayarladım daha sonraları dinlenmemm gereken yerde spor yapıyordum buyuk bir keyifle

egerki spor yapmak istiyorum fakat zamanım yok diyorsanız; yanılıyorsunuz zaman bulamıyorsanız yaratacaksınızz. gercekten isteyince herşey oluyor arkadaşlar.
neler yaptım????
*yeşil cay ictim mutlaka en az 3 fincan,3+3 beslendim( şuan okadar bile yiyemiyorum)
*ogunlerde slata ve yogurt ekledim.
*bol su ictim
*spor yaptım
*yememem gerekiyorsa herşeye ragmen nefsimi koretltip irademi korudum.
*degişik diyet yontemleir denedimm ,ayran detoksu ,pirinc lapası,gibi
*kilom durdugunda proteine agırlık verip karbon diyeti yaptım
neler yaşadım peki bu surecte?
diyetten sıkıldıgım zamanlar cok oldu hatta sanki diyette dgeilmiş gibi ,icime canavar kacmışcasına yedgim , ,diyet ve full spora ragmen +2 cıktıgım , tartıdaki rakam sayesinde uzulup sevinip agladıgım, bıktıgımisya ettigimm zmanlarrrr oldu . diye yapmıyorum bıraktım dedimm kac kez ama hep dilimdeydii bu sozcuk kalbimde boyle bir şeye yer yoktu zayıflıycaktım.. ve son 3 aydır 65 te takılıpp kalmamm beni cok yordu ve yıprattı. v 3 ay sonunda 62.5gu gordum tartıda veeee hikayemi sizlerle paylaşmaya karar verdimm. artık pkolu degilim her ay doktora giidp sokturucu kullanmk yerine bende her kaıdn gibiii reglii krizleirne giriyorum ve takvime regli gunumu işaretliyorum

[Bveee son olarak şunu eklemek istiyorum diyet seruvenimin 1. ayında kk ile tanıştım sonra 80-89 topigi ile ve daha sonra monti topigi ile tanıştımm,bir cok arakdaş ve dost edindimm burada vee bana bu yolda eşlik eden yardım eden
80-89 topigindeki arkadaşlarım; butterfly,darkolive,ilkayege,narin-nazenin,,melocum, ozelliklee bu son 3 ayda benden destegini esirgemeyen vee beni bıkmadna usanmadan dinleyen deryacım( acepellasoul)
monti topiginde ki; bıkmadan usanmadannn benii dinleyennn ve he rkonuda yardımcı olmaya calışan sevgili aeben ablam, ( seni cokkkkkkkk seviyorum), beni plateseee alıştıran vee her zman destek olan ; ziligurti( gelince okusun kuşumm artık şuan cokkk uzkatasın) vee diyarım...
hepinize cokkkkkkkk teşekur ederim iyiki varsınızz

cok uzun bir yazı oldu umaırm bıkmadna usanmadannn okurusnuz,bend ebirileirne umut ışıgı olurum

kendimii seviyorum........ lutfen sizdee kendinizii sevin..........][/B]

http://c1201.hizliresim.com/t/v/24yrm.jpg