Merhaba; cok şukur ki başarı hikÂyemi yazıyorum buraya. Hayaldi gercek oldu. Ben 1,67 boy ve 53 kilo ile cıtı pıtı bir gelindim bundan 14 yıl once.. Sonra 2 cocuk , ay eşim beni boylede seviyor rahatlığı, hastalığım icin kullandığım ilaclar vee en onemlisi durmak ve doymak nedir bilmeyen ben.. Cuval gibi etekler, buyuk beden likralı kotun uzerine giyilen koca tunik ve yeleklerle tezgahtarların teyze dediği bir kadın olmuştum..

Mağazaya girince bile peşin peşin buyuk beden satmıyoruz diyen ukala tezgahtarlarla uğraşmak olumdu. Guzel giysilerde gozum kalıyordu ama yemekten de geri durmuyordum. Her Pazartesi rejime başlayıp Salı ya da Carşamba rejimde olduğumu bile unutuyordum. Sevgili kocacığım “giyecek bir şeyin yok alışverişe gidelim” diyecek diye odum kopuyordu.. Onun yanında olmadı-gelmedi demek olum gibi cunku..

Ailedeki bazı densizlerin alaylı lafları, guluşmeleri sinir ediyordu beni. Mesela bir fotoğraf cekimi, densizin biri bağırıyor “Muska sen sığacanmı resme hah hah hah” patla inşallah diyordum kilo alda vereme..

Eşim sevgisini belli eden bir laf edince “hah hah tabi Muska'nın endamı yeter” (pis kahkahalar)..
Cok sevgili elticiğimin boşver sen zayıflayamazsın, versende geri alırsın lafları.

Bu boyle devam etti ve ben dayandım 114lere…

Tarih 26 Şubat 2015 Perşembe, cocukları okuldan aldım akşam ve eşimle buluştuk yolda.. Eve doğru yuruyoruz.. Arkamızda iki genc kız “kadına bak adama bak, karı (aynen bu kelimeydi) duba mubarek, adam manken gibi ah aaah” diye konuştular aralarında..

Eşim (Canım ya) donup kıza sen onun kesip attığı tırnak olamazsın dedi. Dedi ama ben eşimin ve cocuklarımın onunde kucuk duştuğume mi yanayım kızların (kahretsin ki) haklı olduğuna mı?

Eve geldik, yemek yedik Tv, odev vs. herkes yattı, uyuyamıyorum oturdu icime kızın lafları.. Sabaha kadar duşundum, ağladım ve tamam dedim bitti zayıflayacağım. Ben bu yemeklerin hepsinin tadını biliyorum. Bir lokmada yesem tadı aynı, patlayana kadarda yesem tadı aynı.

27 Şubat Cuma sabahı (kilom 114,4 cıktı ) eşime kahvaltıda acıkladım kararımı, bıyık altından zor tutulan bir gulumsemeyle “zayıflarsın tabii aşkım” dedi. Eh adam dedim icimden sen gorursun.

O gazla kalori kısıtlamasına başladım. Ama ne kısıtlama Daha once bir gunde yediklerim 2500-3000 kaloriyi bulduğu icin ilk hafta 2000 kcl lik yedim. Sonra 1700 ve 1500e duştum Bir ayım bittiğinde ben 9 kilo vermiş gunluk kcl 1000-1200 civarına duşmuştu. Nihayet eşimde inanmıştı zayıflayacağıma.

98-99 kilo olduğumda kacınılmaz olan oldu kilo vermem durdu burada bir topikte karbonhidrat kısıtlamasını gordum ve bu şekilde beslenmeye başladım ve tabii sevgili 5. takımıma katıldım 96 kilo ile.. Kaptanım @toplight, şirinem @kollontai, @hedef38beden ve mankenimiz @blanche_ea ve diğer arkadaşlarımın tavsiye ve onerileriyle devam etti kilo kaybım. Sonra @candy_candy şekerim geldi vee tabi betuşum @btlbetul, azıcık bir arada olduğum ve hala nasıl oldu acaba diye endişelendiğim guzel yuzlum @dysania ..

@nilsub, @d_mndc, @ebrusonmez, @ycfa, @topraks, vakvakım morordek ve diğer takım arkadaşlarım Hepinize emeğiniz, diyetten bıktığım ve mızmızlandığımda desteğiniz icin teşekkurler.

Ama bir kişi daha var teşekkur etmek istediğim, benim icin ozel olan, @mefkurem bacım kader arkadaşım ve topiğindeki guzel kalpli kızlar cok kahrımı cektiler coook

Cok zor oldu acıkcası sabretmek, gece ac yatmak, midem kuculurken cektiğim acı.. Bazen yataktan kalkıp mutfakta ekmek arasına gomulmek icin muthiş bir istek duydum kendimi engellemek o kadar zordu ki. Her gece koca bir ekmekten tost yemeden uyumayan sevgili kocacığımda pek yardımcı olmadı doğrusu. Eşim ve cocuklarım onlara yaptığım guzelim yemekleri yiyip ustune cayın yanında pasta, kek, kurabiye gotururken maden suyu ve ya kahve icmek hic kolay değildi. Akşamları onlarla yemiyorum cok gec yedikleri icin, onlar 19.00da yiyor ben 16.00-17.00 gibi yeme faslını bitiririm o saatten sonra eziyet başlıyor bana asıl. Neyse sabrettim, kendimi tuttum veeee 13 ayın sonunda ben 60,3 kiloyum artık tam 54 kilo 100 gram verdim cok şukur..

Eşim bana hic kilomla ilgili bir şikayette bulunmadı, hic. Ama şimdi bakışı, konuşması değişti.. Yolda yururken kucuğu alıp onden giderdi, ben tık nefes geriden.. Elimi bırakmıyor artık. Kıskanclık huyu olmayan adam kıskanmaya başladı.. Şaka gibi ya hoşuma gidiyor kıskanması resmen.. En guzelide artık beni kucağına alabiliyor olması. Onunda hoşuna gidiyor herhalde azıcık kızsam tavır yapsam omzuna atıveriyor guldurup yumuşatmak icin. Ruyada gibiyim.

Hepiniz aynaya bakınca kendinizi beğenmeyi ve başardım demeyi hak ediyorsunuz. Başlayın ve pes etmeyin.

Olculerim

_____________114,4________60,3_________fark

Goğus___________122__________88________-34 cm

Bel_____________114__________72________-42 cm

Kalca___________136__________97________-39cm

Ust tek bacak______86__________55________-31 cm

Yardımcı olabilmek adına ornek gunum..

06,15de kalkarım

06,30da yuruyuşe cıkar en az 30dk yururum..

7,45-8,00 gibi

2-3 dl cavdar veya t.buğday/2 yumurta/1 kk peynir ve mutlaka 1 cay kaşığı tatlı(recel vs.)

12,30da yuruyuşe cıkar en az 45 dk yururum

13,30-14,00 gibi

Sebze yemeği/yoğurt

16,30-17,00 gibi

Tavuklu salata veya corba/salata..

18,00 de yuruyuşe cıkar en az 1 saat yururum.

Ve her gun 2,5-3 litre su

Eki Goruntule 1803801 Eki Goruntule 1803800 Eki Goruntule 1803802