Merhaba... Zayıflama seruvenim boyunca en buyuk hayallerimden biri buraya hikayemi yazmak ve cuma zayıflama gruplarında yer aldığım surede bir kez olsun birinci olup orada da sırlarımı paylaşmaktı. Bu hafta mezun olurken eksi 3 kilo ile geldim ve buna rağmen birinci olamayınca buraya yazmaya karar verdim.
Hayatım boyunca hep kilolu oldum. 1. sınıfta bile herkesin şişko dediği bir cocuktum. ortaokula geldiğimde 60lı kiloları bulmuştum bile. liseye geldiğimdeyse 80leri. 16 yaşında okuldan bir cocuğa aşık olunca gittim diyete başladım ve 63lere kadar inmiştim. tabi spor vs olmadığı icin genc de olsam zayıf durmuyordum.
Derken universiteye hazırlanırken yine 70leri buldum. Universiteye başladım ve bir zayıflama girişimim daha oldu 70lere geri indim derken tekrar fazlasıyla geri aldım ve temmuzda 95 kiloları buldum. Artık hicbir ortama girmek istemiyor, aile ve arkadaş buluşmalarına asla katılmıyordum. Fotoğraf asla cekilmiyor cekilsem de kendimi inanılmaz cirkin buluyordum. Kıyafet alışverişi mi? onu coktan unutmuştum cunku ustume en kaliteli en klas giysiyi bile giysem cul caput gibi duruyordu o bedende. bedenim de 46ları vurmuştu nerdeyse.
Erkek arkadaşım vardı 5 seneden fazladır ve onunla evlilik yoluna girmeye de karar verince kıyafet bakmaya başladım internetten. Bakıyorum ama o kıyafetler hep kucuk beden buyuk beden olanlar da koca kadın elbiseleri ben daha 23 yaşındayım.. Bir yandan da erkek arkadaşımın ailesi cok zayıflar ve başından beri beni istemiyorlardı. Derken diyete başladım. Tarih 10 temmuzdu. 14 temmuz gunu de 4. takım ile cuma zayıflama takımlarına katıldım. iyi ki de katılmışım. onceki diyetlerimde patates yerdim ekmeği tamamen keserdim yağ yerdim vs sevgili 4. takımım kafama vura vura bana hatalarımı gosterdi. cok kızdım sinirlendim ama şimdi cok şukur diyorum.
İlk haftadan itibaren duzenli olarak yuruyuşlere başladım. gunde en az 100 dakika yuruyordum o sıcaklarda. Veya leslie yapıyordum mutlaka. Sonra bolgesel egzersizler de ekledim programıma.
Bir gun spor yapmasam kendimi kotu hissedeceğimi bildiğim icin her gun azimle yaptım. gece saat 3de uyanıyor bir anda kendimi leslie yaparken, plank yaparken buluyordum.
her gun emektar mutfak tartımla ağzımdan girecek her bir kalorili şeyi tartmaya başladım. bu icecek olur yiyecek olur meyve sebze her şeyi ama her şeyi. gunde 700 600 kcal alıyorken takımımdan uyarı aldım ve bunu arttırdım 900 almaya başladım her gun. tıka basa yiyordum, yiyorum. 3 ara oğun 3 ana oğun şeklinde. asla ama asla ac kalmıyordum. akşam saat 5 olunca da paydos. ağzıma su ve kahve dışında bir şey asla koymuyordum. Su demişken o sıcak yaz gunlerinde 4 litreyi bile vuruyordu ictiğim su. cunku sıcakta 95 kiloluk bedenim acayip su kaybediyordu.
bu arada zayıflamama sebep olan nişan işleri de iptal olmuştu. ama ben gaza gelip daha da randımanı arttırıp spor salonuna yazıldım ve kas yapmaya karar verdim. et yemiyordum hayatıma ilk kez et yemeklerini ekledim. cunku kas yapmak istiyorsam proteine ihtiyacım vardı.
bir de her 20 gunde bir olcuyorum vucudumu
diyete başladığımda;
basen 120
goğus 109
bel 99
bacak 72
karın bolgesi 110
kollar 42ydi
bugun itibariyle
basen 93
goğus 83
bel 66
bacak 54
karın 82
kollarım 27 cm
boyum da 164.
sırrım ise şu; asla ama asla kacamak yapmamak. bayram oldu, duğun oldu, cenazem oldu ama asla kacamak yapmadım. bir yudum bile hicbir şeyden tatmadım. cunku tadını hatırlamak demek canımın cekmesi demekti. hic kendime eziyet etmeye gerek yoktu. canım cekmesin diye hicbir şeyin tadına bakmadım ve irademe hakim oldum. hala daha devam ediyorum yoluma. hedefim 51 kiloyu gormek. cevremdekilere gore cok iyi gorunuyorum ama bana yetmedi, fazlasını istiyorum. bedenim 34 oldu 32 gormek istiyorum.
lutfen ama lutfen sen de bu satırları okuduysan asla vazgecme. birkac ay sonra geleceğin yeri duşun. sporunu mutlaka yap. cunku o kadar farklı oluyor ki spor yapıp yapmaman. spor yaparak 5 kilo hatta 10 kilo az gorunmek senin elinde. diyet yaparak zayıflamak senin elinde.
ben birkac ay once insan icine bile cıkamazken şimdi cıplak bile cıkarım insan icine. utanacak hicbir yerim kalmadı. saklayacak da. fotoğraflarda hep arkalara saklanırken şimdi tek başıma dapdar kıyafetlerle artistlik pozlar cekiliyorum. en buyuk isteklerimden biri kısa gobeği acık kazak giymekti gittim onlardan birsuru aldım ve giyip goğsumu gere gere geziyorum. unutma 6 ay once bunların hepsi imkansızdı. şimdi hepsi gercek oldu. insanın yuruyuşu, oturuşu, kalkışı hatta etrafa yaydığı enerji bile o kadar farklı oluyor ki. sadece bir kere dene lutfen. tek kaybettiğin şey kilo olur yağ olur. başka hicbir kaybın olmaz. yarını bekleme hemen bugun başla. pastalar borekler corekler bizi bekliyor her zaman. hicbir yere gitmeyecekler. korumaya gecince yersin azar azar. şimdi lutfen ama lutfen kendin icin bir değişikliğe git. tam zamanı cunku. yazın giyeceğin bikinileri duşun, yaza daha 6 ay var lutfen unutma.