Merhaba
Hayatımda kendim icin yaptığım en iyi şey sanırım bir spor merkezine kaydolmakla başladı. Kilo vermesemde hayatımda spor olsun istemiydi bu. 2005 yılında 87 kiloyu gormuştuş ki bir seri ameliyat gecirdim ve 95-100 civarına geri geldim. O donemlerdeki kilomu cok net hatırlamıyorum acıkcası. Gecirdiğim amelyatlarla iyice yemek yemeye de adapte oldum. Bu esnada mesleki sınavlarımız vardı onlarda uzerine tuz biberoluyordu ki hayatımdaki donum noktalarından birini yaşadım ve kullandığım aracla kaza yaptım ve boynum kırıldı kaburgalarım vs. bu donemde tam uc ay yatakta kıpırdamadım. Hayata donduğumde beş ay gecmişti ve ben yuz on civarındaydım annem o donemde – korkma 120 olmadım dediğimi soyluyor yani kilomu hatırlamadığım gibi 110 un uzerinde olduğumuda belirtiyordum ama ben 110 u net hatırladığım icin cıta o
Calışmaya başladım yer yer kilo aldım verdim ama savaşırken, kilo vermek isterken 100 kilodan 110 en son geldiğimde artık umidim yoktu ben normal bir insan olamazdım en azından spor yapabilmeliydim diye duşunerek merkeze kaydımı yaptırdım.
Gunluğumde o donemde yazdıklarımı ben şimdi okuyunca ne kadar vahim durumda olduğumu bir kere daha fark ediyorum. Yalnız oleceğimi ve ne kadar pozitiv gibi gorunsemde zindan gibi bir dunyada olduğumu yazmışım. Cunku ;
Şişkoyuz ya hayatta yada toplulukta bir yerimiz yok. Kaliteli olabiliriz iş yada sosyal hayatta bircok kimliğimiz vardır ama biz şişmanız tek niteliğimiz bu gibi gosterilir ve biz bu nedenle ya kendimizle dalga gectiğimizden hep şirin oluruz.
İlk yıl sadece 4 kilo vermişim en azından almadım diye sevinmekle yetindim .daha sonra diyet yapmayacağım cunki yolum uzun pes etmek istemiyorum diyerek yola cıktım deneme yanılma yoluyla bunyeme gore hareket etmeye basladım. tam 106 kiloyken hayatıma bir erkek girdi maalesef. Maalesef diyorum cunki maksatlı bir nitelikli dolandırıcılıktı bunu cok sonra fark ettim. Yakışıklı duzgun gorunen ağzı laf yapan bir kadını kandırmasını iyi bilen biriydi. Ertesi yıl ilk sekiz ayda 20 kilo ve devamında kalanları verdim . 87 kiloyken nikahımıza cok az kala ayrıldım cok şukur. Ben ayrıldım ama beni o noktaya getirdi alay etmek aşağılamak dizboyu cok ta okuyan siz değerli insanları baymak istemiyorum. O donemlerde kilo almadım ama veremedimde cunki yiyordum ve sporu ihmal etmesemde hakkıyla yapmıyordum.şimdi 75 kiloyum demişim bu yazıyı ilk actığımda fakat şimdi 70 kiloyum herşey benim icin o kadar yeni ki. Ben boynum kırıldıktan sonra tekrar araba kullanmaya başladığımda ve işe donduğumde yeniden dunyaya geldim demiştim ama gercek doğum şu donemler. bende normal insanlar gibi beğendiğim bir elbiseyi alabiliyorum, bu bol bir beden kucuk olsun diyebiliyorum. Gecmiş gunlerde kısa bir yurt dışı programına dahil olmuştum istediğim gibi her şeyi yaptım ve yerimde duramıyordum. En yakın arkadaşım evlendi ilk toplum icindeki kıyafetim o oldu ve serbest kahkahalar atıp oynayabildim daha herkese basit gelen fakat bizler icin yeni olan o kadar cok şey varki yataktan tek hamlede kalkabilmek yada yan donebilmek gibi
Diyet yapmadan ve %80 yağdan kilo vererek 70 e geldim devamıda gelecek artık biliyorum 8o hayal olurken ben şimdi 68 i hedefliyorum.( şimdi 65 olmak istiyorum) Darısı tum isteyenlerin başına...
eklentıde resım var en altta değişim resımlerı var
Merhaba yıl 2019 hala 66-69 arasında gıdıp geliyorum cok şukur ancak hayatım hep iki ileri bir geri yeme alışkanlığıyla geciyor. bir rejim mantığıyla ilerlemediğim icin yaşam şekli haline geldi oturdu
eskiden birkac yemekle hemen kilo alıyordum şimdi tatiller vız geliyor cok uzun sure abartmadıkca kilo alınmıyor herkes yaşasın umarım bunu zayıf ve sağlıklı olmak cok guzel...
Eylulse'nin Başarı Oykusu 40 Kilo Verdi
Zayıflama, Diyet ve Beslenme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Zayıflama, Diyet ve Beslenme
- Eylulse'nin Başarı Oykusu 40 Kilo Verdi