Merhaba, size sizin de fayda gorebileceğinizi duşunduğum, kendi zayıflama deneyimimden bahsetmek istiyorum.

Ozel bir şirkette halkla ilişkiler bolumunde calışıyorum. 41 yaşındayım , 10 yaşında cok tatlı bir kızım ve yolunda goturmeye calıştığım (artık daha mutlu) bir evliliğim var. Genel olarak hayatımdan memnundum ama cocukluğumdan beri fazla kilolarım hep başımın derdiydi, bir de doğum olunca ...Binbir cabayla kilo ver ,sonra fazlasıyla al , bir o diyeti bir bu diyeti dene , miden kazınsın , diyet urunlerine dunya kadar para ver , spor salonlarında terle ,3 ay sonra başa don...Artık cok yorulmuştum acıkcası hic hevesim de kalmamıştı. 1.57 cm boy ve 72 kiloyla kalacağımı ve her yıl 1-2 kilo daha alacağımı kabullenmeye başlamıştım. Tabii bunu kabullenmek artık hicbir şekilde cekici olmayacağımı da kabullenmek anlamına geliyordu , hafiften depresyona girmeye bile başlamıştım ki bundan 5 ay once zevkime ve ustume gore bir giysi bulamayıp somurtuk bir vaziyette bir kafede otururken taa lise yıllarından bir arkadaşımla karşılaştım .Gayet hoş gorunuyordu , ustelik onun da 2 cocuğu vardı, calışıyordu ama kilosu, yuzu ... Doğrusu benden cok genc duruyordu.Ustelik de bir kac yıl once cok kilo almış , bozulmuş diye duymuştum. Karşısında kendimi kotu hissetsem de nasıl olup da boyle gorunduğunu acıkcası yıllar sonra nasıl boyle ışıl ışıl parladığını sordum .Bana Gayrettepe'de kliniği bulunan Dr. Yasemin Arslan'a gittiğini soyledi .Hem zayıflama tedavilerini hem yuz tedavilerini ona yaptırmış. Sağolsun bana da telefonunu verdi. Doğrusu onu gorunce biraz motive oldum, en azından bir deneyeyim, kaybedecek ne var ki dedim ve randevu aldım.

Dr Yasemin Hanım cok guler yuzlu ve halden anlayan biri cıktı , beni cesaretlendirdi. Kiloma , boyuma , yağ oranıma , biyolojik yaşıma detaylı olarak baktı , iyice muayene etti. Gercek yaşım 41 olmasına rağmen biyolojik yaşım 46 cıktı ! Cok moralim bozuldu ama doktorum bunu elbirliğiyle duzelteceğimizi soyledi . Akupunktur ve genc kızlığımdan beri eritemediğim gobeğim icin mezoterapi onerdi . Akupunkturun vucudumu dengeye sokacağını , mezoterapinin de karnımdaki yağları eriteceğimi, beden kuculteceğini soyledi .Eğer soylediklerine uyarsam 10 haftalık programın sonunda 4 beden incelecektim . Mezoterapi cok ince uclu bir iğneyle yapılan bir tedavi , yapıldığı bolgedeki yağları eritiyor , iceriği Fransa'dan getiriliyormuş .Dr Yasemin Hnım bu eğitimleri Fransa'da almış. İğneden nefret etmeme rağmen sıramı beklerken konuştuğum diğer hastalar mezoterapiden cok memnunlardı . Ben de hem akupunktur hem mezoterapiye başladım. Doğrusu zaten yağlı olan bolgede pek de acı olmuyor. Zaten kilolu olarak cektiğim acı daha buyuktu

Mezoterapiden once vucut olculerimi de aldılar . Bel olcum 82 cm, en geniş yer de 89 cm idi ! Belin ideali 60 cm imiş , 80 cm uzeri ise bir cok hastalık icin riskmiş !!! Akupunktura da girdim , doktor hanım bu tedaviyi de Cinli doktorlardan oğrenmiş . Kulağıma ve vucudumun bazı yerlerine iğneler koydu , tedavi bitince de kulağıma dikkat cekmeyen kupeler yapıştırdı . Bu sırada geldik diyet ve spor konuşmasına... İlk hafta diyetime tumuyle uymamı istedi, boylece ikinci seansta bazı tahliller isteyecekti. doğrusu diyet benim beslenme tarzıma zaten uygundu. Sabah normal bi kahvaltı, ara oğun, oğlende et ve salata, ikindi ara oğunu- ki bu cok onemliymiş, akşama sebze yemeği, yoğurt, gunde 4 dilim ekmek... Guzel, bu diyeti rahat rahat yaparım dedim ama spor konusu nasıl olacak diye kara kara duşunurken, Yasemin hanım kızımla beraber gunde 1 saat dans etmemi onerdi. Belki universiteden beri dans etmemiştim, acaba yapabilir miyim diye duşunurken zaten fazla da seceneğim olmadığını anladım. Yıllarca spor salonlarına gittim. Akşam yorgun argın eve dondukten sonra, hava kararınca yuruyuşe cıkamıyordum. Eminim benim gibi duşunen cok kişi vardır. Dansı kızımla vakit gecirmek icin şans olarak gordum.

Tedaviler bittikten sonra Dr. Yasemin hanımın kliniğinden ayrıldım, bir guzel yemek yedim cunku o akşam serbesttim. Ertesi gunde diyete başladım. Akupunkturun etkisi olsa gerek pek fazla zorlanmadım. Zaten dediği saatlerde yediğim icin acıkmıyordum, cok sinirlenmiyordum. Daha once diyet yaptığımda fena halde gergin oluyordum. Evde kızımla danslara da başladık, ikimiz de cok eğlendik. Kızım bunun doktorumun verdiği odev olduğunu duyunca cok şaşırdı. bu odevim icin bana zevkle destek olacağını soyledi 1. haftanın sonunda yine Gayrettepe'nin yolunu tuttum. Dr. hanımın asistanı beni tarttı ve 2.5 kg. verdiğimi gordum. 2.5 kg. biraz az geldi doğrusu. fakat kritik nokta buymuş!

Yasemin Hanım beni tedaviye aldığında durumu konuştuk, insulin direncinden şuphelendiğini soyledi. bazı tahliller istedi. eğer şuphesi doğruysa ve şu anda mudahale edilmezse şeker hastalığına giden yol acılabilirmiş. aile yakınlşarımda bu durumu sordu, evet amcam ve halam şeker hastasıydı. bu hastalıkta da genetik geciş onemi olduğuna gore dahası eyvah kızımda da olursa diye cok endişelendim. dr. hanım kilo kontrolu, bel cevresi genişliği kontrolu ve hareket kontrolu ile bunu onleyebileceğimi soyleyerek beni rahatlattı. diyabetin onlenebilmesi icin bel cevresinin belli bir olcusu varmış, iyi ki ilerlemeden bu aşamada farkedildi diye cok sevindim. 1.5 kg. verdim. boylece toplamda 4 kg. vermiş oldum. bu bir beden incelme demekmiş. motivasyonum arttı. Ucuncu hafta inceldiğimi artık herkes farketmeye ve beni desteklemeye başlamıştı bile. ama Dr Yasemin Arslan ve ekibinden sonra en buyuk desteği her gun bir saat eğlenerek dans ettiğim, hafta sonları birlikte yuruyuşe cıktığım kızımdan alıyorum. Bu arada kızımın oğretmeni de durumdan cok memnundu. Cunku bizimki '' biz annemle dans ediyoruz cok mutluyuz'' diye pek mutluymuş dorduncu hafta baktım bir cok hastada yuz gencleştirme tedavileri yaptırıyor. benim cildimi canlandırmak icin ne yapabiliriz diye dr. hanımla konuştuk, 3 seanslık mezolifte karar verdik.

Herşey yolunda giderken 7. hafta iş yerinde cok can sıkıcı bir durum yaşadım ve butun motivasyonum ucup gitti. Aslında her hafta odul yiyecek hakkım olduğu icin canım pek fazla bir şey istemiyordu ama o gun aklım pek başımda değildi. Buzdolabını boşalttığım yetmiyormuş gibi 6 kişilik bir pastanın da yarısını yedim! canım hic hareket falanda istemedi. ertesi gun randevuya nasıl gideceğim diye canımı daha da sıktım. tabi yaklaşık 1 kg. yukarı gelmişim. Dr. hanım kızacak mı diye beklerken son derece guleryuzle her insanın hayatında boyle donemler olacağını, muhim olanın bu durumu surdurmemek olduğunu soyledi. beni yine rahatlattı ve beni toplu hipno-meditasyon seanslarına davet etti. Hipno meditasyonda işe yaradı hem rahatladım hemde motivasyonum arttı. 8. haftada artık başlangıc halimden epey farklıydım. Mezoterapi zaten 5. seans itibariyle ciddi fark yaratmaya başlamıştı. Bu arada 1 ay sonra liseden arkadaşlarımla uzun yıllar sonra bir ara bir araya gelmeye karar verdik. Benim tedavimin de sonlarına yaklaşıyorduk. son hafta yasemin hanım birde botoxla duşmuş kaş uclarımı biraz kaldırdı. 3 seans mezoliftte doğrusu cok işe yaradı, ustune de botox. Son seansımda 10 haftada tam 11 kg. verdiğimi gorduk!

72 kg dan 61 kg.a duşmuştum, 46 bedenden de 40 bedene hatta bazı 38 beden elbiselerime bile girebiliyorum. Ustelik yuzum de gayet iyi gorunuyordu. Bana 2 haftalık beslenme diyetini anlattıkları 2 hafta sonra tekrar kontrole cağırdılar. 2 yıl boyunca 2-3 ayda bir gidersem oturmuş olan kilomu bozamayacağımı belirttiler Gerekli gorurlerse lipoliz de yaparak beni iyice kontrol altında tutacaklar yani. O gun klinikten cıktıktan sonra gidip daha ince bedenime yakışan bir giysi aldım. lise arkadaşlarımla buluşmaya giderken de o elbiseyi giydim, kuafore gittim, makyaj yaptım. sanırım o gun 41 yaşından cok daha genc duran ve ışık sacan iki arkadaş vardık; once karşılaştığım, bende değişikliğin başlamasına neden olan arkadaşım ve ben.