Benim gibi eskiden oldukca kilolu insanların kilo vererek fit bir vucuda sahip olması imkansız değil. Duzgun bir diyet ve sporla, kaslarınızı koruyarak yağlarınızı eritebilirsiniz. Sonuc olarak evet 4 ayda 22-23 kilo vermeniz mumkun !
1. Adım : İstikrar
Arkadaşlar diyet ve sporda işin %50 si kafada bitiyor. Diyete başlamadan once kesinlikle inatcı davranın ve işin sonuna kadar gidin. Diyete başladığınızda ilk haftalarda hızlı su kaybından dolayı cok kilo vereceğinizi duşuneceksiniz fakat 2. ve 3. haftalarda bu hız yavaşladığı icin kilo veremediğinizi duşunerek diyet ve spordan vazgecebilirsiniz fakat kesinlikle vazgecmeyin metobolizmanız alıştıktan sonra tekrar hızlı kilo vermeye devam edeceksiniz.
2. Adım : Spor
Bu adım sizi korkutmasın. Bende diyete başlamadan once hic spor yapmayan biriydim. Fakat eğer size anlatacağım diyete başlamadan once diyetle birlikte yuruttuğum hafif spor takviminide sizlerle paylaşayım.
Haftanın her gunu orta tempoda gunde en az 30 dakika (genelde 45) yuruyun. Bir sure sonra alışkanlık yapacak ve yediğiniz yemekleri eritmeden iciniz rahat etmeyecek ve kendiliğinizden yuruyuş yapacaksınız.
Ozellikle yuksek kilolu erkekler kilo verdikten sonra sarkmalardan korkuyorsa yahut zayıfladıkdan sonra fit olmak istiyorsa her gun on kol, omuz ve arka kol geliştirmek icin dambıllarla calışabilir. Gunde 30 dakika kadar dambıl ile calışıyordum.
3. Adım : Diyet
Geldik en onemli adıma. Kısa ve oz anlatacağım. Aşağıdaki adımları uygulayacak 4 ayda 20 kusur kilo verdim (Hatta tam 4 ay bile surmedi)
- Ekmeği kesin : Ekmek yemeği mumkunse bırakın, bırakamıyorsanız kahvaltıda ve akşam yemeğinde 1 dilim tam buğdaylı kepek ekmeği yiyebilirsiniz. Kesinlikle beyaz ekmek yemeyin.
- Tuzu kesin : Tuz kullanımı kilo vermeyi yavaşlatan bir etkendir. Tuz kullanan biriyseniz tuzu azaltın hatta kesin. Yemeklere cok az tuz atın, salatada , kahvaltıda tuz kullanmayın.
- Şekeri azaltın mumkunse kesin : Ozellikle cay icerken şeker kullanmayın ( ki ben kucuk caya bile 3 - 4 kup şeker atardım.) inanın bunu yapamam demeyin. İlk bir - iki hafta tadı hoşunuza gitmeyecek zorlanacaksınız fakat alışınca normal gelecek. Nescafe'yi ikisi bir arada icin (şekersiz olandan) bitki caylarıda icebilirsiniz tabii bunlarda şekersiz

- Abur cuburu kesinlikle kesin ! Ozellikle ilk 2 ay kesinlikle cips, cekirdek, gofret vs. tum abur cuburlardan uzak durun. Bir sure sonra mideniz kuculeceğinden ihtiyac duymayacaksınız
- İceceklere dikkat edin : Kola icmeyi bırakın. En cok kilo aldıran icecek koladır. Meyvesuyu, meyveli soda en azından diyetteyken icmeyin. İcecekseniz ayran icin.
- Bol bol su tuketin ! Aklınıza geldikce 1-2 saatte bir su icin.
- Fastfood yiyeceklerden uzak durun. Hamburger, patates kızartması vb. şeyler tuketmeyin. Yemek yapmak benim gibi sizede zor geliyorsa tavuklu salata yiyebilirsiniz.
- Kahvaltıda istediğiniz kadar yeşillik, domates, yumurta, biraz peynir tuketebilirsiniz.
Benim genelde uyduğum diyet orneği ;
Kahvaltı :
Onden 1 bardak su icerim yada kahvaltıda 1-2 bardak şekersiz cay
Orta buyuklukte 2 domates
Dilediğiniz kadar yeşillik, biber, salatalık
Cokta ince olmayan 1 dilim beyaz peynir
3-4 tane yeşil zeytin
Salata gibi hazırladığım tabağın ustune cok az zeytin yağı dokerim ama cok az.
Zeytin yağı dışında başka yağ kullanmayın
1 dilim tam buğday kepek ekmeği
Oğlen :
Oğlenleri genelde 1 adet yeşil elma bol su ile geciririm.
Akşam :
Akşam yemeğinde genelde cok sık tavuklu salata yerim. Yağlı olmayan tavuk size diyetteyken hicbir sıkıntı yaratmaz. Benim diyetteyken en cok yediklerimden biriydi tavuk. Oğrenci olduğum icin genelde tavuklu salata siparişi verirdim / veririm. Ama evde kendimde hazırlarım. Oldukca basit. Fazla yağ kullanmadan tavukları haşlayın. Daha sonra ya tiftikleyin yada kucuk parcalara ayırın. Bir salata kabına domates, marul, istediğiniz yeşillikleri doğrayın, yağ kullanacaksanız cok az zeytin yağı kullanın ve tavuklarıda uzerine serpiştirin. Ufak bir tabak hazırlamayın kendinize salata yararlıdır ac kalkmayın masadan. Ve kesinlikle yanında su icin. Hem yemek oncesi hem yemek sonrası su icmeyi adet haline getirin.
nasıl kilo verdim
Evet arkadaşlar 4 ayda 22 kilo verdiğim bilgileri aklıma yeni şeyler geldikce guncelliyeceğim. Hepinize iyi kilo vermeler