Huhhh, bunu 2 ay sonra yazmam gerekiyordu. Ne kadar aceleci oldum ben boyle

Aslında hedefime daha 6-7 kilo daha var. Onuda verip daha guzel olacağım.
Biraz uzun yazacağım hakkınızı helal edin, cunku sevdiğim ve uzerimde emeği olan cok burada..
..98.. Kimine gore sadece iki haneli bir sayı, hicbir değeri olmayan.. Ama bana gore sadece bir sayı olamadı. Daha da fazlaydı benim icin, o kadar anlamlar yukluydu ki bazen kelimeler bile yetersiz kalıyordu doğrusu. 98 benim "vucudumdu, gormuşumdu" sanırım en basit bu iki kelimeyle anlatabilirdim.

İşte 98 tam olarak buydu. Ne kadar mukemmel gorunuyorum değil mi? Ust bedenim ile bacaklarım arasında 2 beden fark var!!
"Kesinlikle kilo vermeye ihtiyacım yok, fıstık gibiyim!" diye duşunmuş olmalıyım ki 10 yıldır hep boyle takıldım..
Sanmayin ki evliyim hamileydim kilo aldım, ya da hastaydım ilac kullandım da şistim. Oyle ahım şahım yaşımda yoktu ki yılların yorğunluğuyla kilo aldım diyeyim. Daha 24 yaşındaydım ben ama 60 yaşındaki kadının vucudu vardı uzerimde..
Daha cocuk yaşta o kadar alays maruz kaldım ki anlatamam, cocuk ruhum o kadar incinmiştiki gece yemek yer, gunduz evden cıkmaz olmuşum. Kilolarım coktu, sığamadım sanırım bu yuzden aralarına almadılar beni

Cok uzun zamanlardan bahsetmeyeceğim, daha tam bir yıl olmamış bir zaman diliminden bahsedeceğim. Gecen yaz ablamın nişanlı ve duğunu vardı. O kadar mutluydum ki, guzel gunum olmalıydı. Ama ben uzerime elbise bile bulamadım inanabiliyor musunuz? Bu cok iğrenc bir duyguydu hele Duğunde giydiğim mukemmel elbiseli halimi sizinle paylaşmak istiyorum;

Nasıl harika gorunuyorum bakın! Uzerindeki elbiseyle teyzelere benziyorum ama daha 24 yaşındayım ben ya! işte Tam da bu resimden sonra dur dedim kendime! Herkes guzel guzel giyinirken Ben boyleydim, zoruma gitti. Ne kadar ağladım, uzuldum. Bunu bana başkası değil, kendim yapmıştım. Aynalara bakamamak ne kadar kotu bunu anlatmaya gerek yok, buradaysak, hepimiz biliyoruz demektir bunu.
Bu işe dur diyebileceğimi duşunup artık bir adım atmalıydım. Bir hafta boyunca cok ciddi anlamda araştırdım, bu işi en ince ayrıntısına kadar hem de. Ama yine de cok cok buyuk bir engel vardı o da "motivasyon eksikliği". Aslında en buyuk eksikliğimiz bu. Ben bana yoldaş olacak birilerini aramak icin sarıldım internete ve sonunda buraya, grubumla, arkadaşlarımla tanıştım.
Motive olunca gerisi corap sokuğu gibi geldi aslında. Ben oncelikle beslenmeden başladım. Aylarca sıfır kacamaklı devam ettim. Bu bazılarına zor gelebilir belki ama aslında cok basit, yediğimizi sağlıksızlaştıran biziz aslında. Kofteler, kebaplar, tavuk şişler, Izgara tavuk-balıklar, dolmalar-sarmalar yiyerek zayıfladım. Burda onemli olan yemeklerin sağlıklı pişmesiydi. Lutfen yağdan kızartma yerine fırından ızgara tercih edin, dolma yaparken pirinc kullanmayıp baharat, maydanoz, taze nane, soğan kullanın kıyma ile butunleşince efsane lezzetli oluyor. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tercih edin, salata yoğurdu eksik etmeyin. En az 2 lt su icmeyi unutmayın. Bunlar dışında pek bir şey yapmadım, Sadece bozmadım o kadar. Tatlıya gelince, zaafım var diyoruz ya, aslında kendimizi kucuk, değersiz, başaramaz goruyoruz. O tatlıyı cope at bakalım dile gelip " beni atma" diyebilecek mi? Ama sen yemeyecegim dediğinde durabilecek irade ve guce sahipsin. Benim hikayem de ben tatlıdan daha gucluydum.. Başardım..
76-75 e kadar sadece yuruyus yaptım, şimdiyse spora gidiyorum.
Kilo vermek zor değil yeter ki inanın, başaracaksınız. Benim tek pişmanlığım, bunu neden daha once yapmadığım oldu. Ama gec olsun da olsun diyerek devam ettim.
Ornek olarak bir kac menumu paylasayim;
Sabah kalkınca 2 yk yoğurt.
Sabah; 2 dlm kızarmış tb ekmeği, 2 dlm beyaz peynir, domates, salatalık, 3 zeytin, 1 haşlanmış yumurta ve yeşil cay.
Ara; 2 ceviz 1 elma.
Oğlen; 6 yk ıspanak, 4 yk yoğurt, 1 dlm tb ekmeği ve salata.
Ara; 2 galeta, 1 meyve cayı.
Akşam; 1 kepce mercimek corbası, 1 tane birinda but, 4 yk yoğurt ve salata.
Ara; 1 sb sut.
**
Sabah kalkınca 2 yk yoğurt.
Sabah;2 dlm kızarmış tb ekmeği, 2 dlm beyaz peynir, domates, salatalık, 5 zeytin ve yeşil cay.
Ara; 6 badem, meyve.
Oğlen; 6 yk bulgur pilavı, cacık, salata.
Ara; 1 sade Turk kahvesi, ceviz.
Akşam; 1 kepce yoğurt corbası, kıymalı kabak yemeği, yoğurt , salata.
Ara; 1sb sut.
Kalkınca 2 yk yoğurt.
Sabah; 2 domates 1 yumurta ile menemen, 2 dlm kızarmış tb ekmeği, peynir salatalık ve yeşil cay.
Ara; 2 ceviz, 5 cilek.
Oğlen; 1 tabak tavuk corbası ve salata.
Ara; 2 galeta 2 yk yoğurt.
Akşam; balık + salata (doyana kadar)
Ara: 1 sb sut.
2 tb ekmeği arasına peynir ile yapılmış tost , domates, salata, 3 zeytin ve yeşil cay.
Ara; sade kahve ve elma.
Oğlen; 1 kozlenmiş patlıcan, yoğurt , salata.
Ara; yeşil elma ve yoğurt.
Akşam; 1 şiş kebap, 2 kozlenmiş biber-domates, yoğurt , salata.
Ara; 1 sb sut.
#####

Şimdi en onemli kilo verme nedenlerime gelelim..
7. Takım benim umudum.. Hedefim.. Hayallerim.. En onemlisi de 7. Takım benim Şansım..
'nananais arkadaşım hoşgeldin aramıza.' Dedin ya @YASOM7272 ablam, işte o zaman gonlumu aldın, en sevdigim ablam oldun. Sen Ogun yazmasan, ben sessizce gidecek ne sizi nede 7.takımı bilecektim. Hakkını nasıl oderim diyeceğim, diyemiyorum. Cunku biliyorum odeyemem. Bir insan tanımadığı birini neden bu kadar onemser, sağlığını bu denli duşunur bilmiyorum ama bu senin gonlunun guzelliği olsa gerek. Sayende ekmeği bırakmadan 6 oğun doya doya yiyerek kilolari verdim ablam, seni de az rahatsız etmedim, hakkını helal et ablam. 7. Takımın şansısın bana gore, umarım benim gibi şanslı olur insanlarda seninle tanışma şansları olur. Seni cok seviyorum

@_AYNURA_ seni şanslı seni

@perigunlugu kız perilice yeminle senden sonra acıldım ben. Bana ne yaptın enerji iceceği mi icirdin acaba

@kelebek19 ve @Makbule007.. Sizinle yaptığımız guzel eğlenceler sanırım en mutlu olduğum anlardan biriydi. Gercek anlamda arkadaştınız. En kucuk mutsuzlugumda yanımda oldunuz beni rahatlattınız

@pamukskr pamuğum diyeyim sen anlarsın zaten ne demek istediğimi

@KUZUMveben diyet kardesim

@selinanya

@_SARAYCA_

@nisaca

@arselka

@hsynmhsn

@saydin78

@ahu060812

Ve diğer arkadaşlarım...
Biz biriz; birimiz duşerse diğerimiz kaldırır. Biz bir butunun parcalarıyız. Bu kiloyu ben değil "BİZ" verdik, ve en son uye mezun olana kadar da durmayıp kilo vermeye devam edeceğiz. Sizi cok seviyorum